Rezeki blogging..tq 4 klik

Sunday, June 26, 2011

ku hampa dan keciwa....

Salam semua

wah tajuk.....kuikui..
tapi siyes frust nonggeng...
seminggu tahan teringin ..last2 benda yang dicari enggak ada di situ..kuang2x

ni sume gara2 terliur gila nak merasa sambal tempoyak pucuk kayu...spesel masakan orang negori
siyes x penah makan
tp tengok pic yang digogel kecur2 abis air liur ni haaa

ni pic yang selalu menjamu mata aku..
 
hari2 menatap pic ni....smpi nak tggu hari ahad..(hr ni la)
kekononnye nak ke pasar tani...nak cari segala pucuk2 yg nak masuk lam masakan tu
sekali seawal pg aku ni pegila Bandar Baru Uda ..lam 10 min dari umah aku...near Angsana Jb
n En Amy kebetulan mmg kna kje kul 7...kira skali jalan jer la.
 
Dengan hati yang riang gumbira..tp en amy x tnya pon aku nak beli apo...huahua..agaknya x kuasa kot..xpon mayb dia dengar aku nak beli ulam2..ke apa ..ntah

Sampai je kat pasar tani..aku tgk cam awal lagi..aku ajak en amy teman aku minum jap...En amy pon minum kalut2..sbb 7.15 dia dah nak kena gerak...last2 x abis pon aku minum teh tarik coz panas..

then berjalan le aku sorang2 kat p.tani tu...
sekali tgk je..aku dah kecewa...sbb x macam p.tani yg ada lam kpala otak aku ni..aku bayangkan p.tani ni segala mak nenek ada...tp rupanya tidak..huhu
baru aku sedar p.tani ni kat bandar...so ...lu pk la sendiri..hihi
3 kali aku round kat area sayur2...petai, pucuk labu, tempoyak nan ado...huhu..siyes frust..huhu
terus mati nafsu..aku tgk org sayur tgk aku semacam je...mula2 aku x tnya..
skali dok pk manatau kot2 dia blum bwak kuar lg petai n kawan2 dia...
aku pon tanya..n mmg benarla sangkaan..petai nan ado.

Pas kehulu kehilir x tau nak cari menda apa..aku decide nak masak lontong hari ni..so aku beli nasi impit yg dah siap....yg dibalut ngn daun pisang.beli bahan2 nak wat kuah lodeh + sayur mayurnya.
beli sarapan skali coz anak2 ada tuisyen pukul 10pg..so malas la plak nak kelam kabut masak.
 
Siyes korang nak tau..kecewa bangat aku hari ni...
saat aku menaip ni ..perut aku keroncong gila ..due x tau tekak nak makan apa...
lapo...huhu

Itu je cerita tentang makyong yg keciwa bangat..napela payah n x penah jumpa kedai org negori kek sini...klo x aku bantai beli kan sonang..huhu
tapi aku ttp nak buat gak...sbb aku nak tau rse dia camne..haha
lagpon mak nak dtg awal bln 7 ni..n mak nak bawa tempoyak sendiri bikin...huhu
x sabar..rindu kerabu pucuk paku mak, rindu sambal tumis petai mak..rindu sambal tempoyak mak...
haha..kata klong "hang tu sumenya teringin....."kuang3x..

bye2


0 comments:

Sunday, June 26, 2011

ku hampa dan keciwa....

Posted by kemma at 10:33 PM
Salam semua

wah tajuk.....kuikui..
tapi siyes frust nonggeng...
seminggu tahan teringin ..last2 benda yang dicari enggak ada di situ..kuang2x

ni sume gara2 terliur gila nak merasa sambal tempoyak pucuk kayu...spesel masakan orang negori
siyes x penah makan
tp tengok pic yang digogel kecur2 abis air liur ni haaa

ni pic yang selalu menjamu mata aku..
 
hari2 menatap pic ni....smpi nak tggu hari ahad..(hr ni la)
kekononnye nak ke pasar tani...nak cari segala pucuk2 yg nak masuk lam masakan tu
sekali seawal pg aku ni pegila Bandar Baru Uda ..lam 10 min dari umah aku...near Angsana Jb
n En Amy kebetulan mmg kna kje kul 7...kira skali jalan jer la.
 
Dengan hati yang riang gumbira..tp en amy x tnya pon aku nak beli apo...huahua..agaknya x kuasa kot..xpon mayb dia dengar aku nak beli ulam2..ke apa ..ntah

Sampai je kat pasar tani..aku tgk cam awal lagi..aku ajak en amy teman aku minum jap...En amy pon minum kalut2..sbb 7.15 dia dah nak kena gerak...last2 x abis pon aku minum teh tarik coz panas..

then berjalan le aku sorang2 kat p.tani tu...
sekali tgk je..aku dah kecewa...sbb x macam p.tani yg ada lam kpala otak aku ni..aku bayangkan p.tani ni segala mak nenek ada...tp rupanya tidak..huhu
baru aku sedar p.tani ni kat bandar...so ...lu pk la sendiri..hihi
3 kali aku round kat area sayur2...petai, pucuk labu, tempoyak nan ado...huhu..siyes frust..huhu
terus mati nafsu..aku tgk org sayur tgk aku semacam je...mula2 aku x tnya..
skali dok pk manatau kot2 dia blum bwak kuar lg petai n kawan2 dia...
aku pon tanya..n mmg benarla sangkaan..petai nan ado.

Pas kehulu kehilir x tau nak cari menda apa..aku decide nak masak lontong hari ni..so aku beli nasi impit yg dah siap....yg dibalut ngn daun pisang.beli bahan2 nak wat kuah lodeh + sayur mayurnya.
beli sarapan skali coz anak2 ada tuisyen pukul 10pg..so malas la plak nak kelam kabut masak.
 
Siyes korang nak tau..kecewa bangat aku hari ni...
saat aku menaip ni ..perut aku keroncong gila ..due x tau tekak nak makan apa...
lapo...huhu

Itu je cerita tentang makyong yg keciwa bangat..napela payah n x penah jumpa kedai org negori kek sini...klo x aku bantai beli kan sonang..huhu
tapi aku ttp nak buat gak...sbb aku nak tau rse dia camne..haha
lagpon mak nak dtg awal bln 7 ni..n mak nak bawa tempoyak sendiri bikin...huhu
x sabar..rindu kerabu pucuk paku mak, rindu sambal tumis petai mak..rindu sambal tempoyak mak...
haha..kata klong "hang tu sumenya teringin....."kuang3x..

bye2


0 comments on "ku hampa dan keciwa...."

 

©2009 da tru luv | by TNB