Rezeki blogging..tq 4 klik

Sunday, February 20, 2011

AMMAR MIERZA....penghibur hati

Lama x update cerita si comel daku ini...

Pic lama je dapat aku saji kan coz dah 2 bulan aku xde snap2 pic anak2 secara betul..haha
Dulu sepanjang masa aku nak snap...bukan apa skung ni dah jarang outing..klo kuar pon xde mood plak nak snap2.

Bulan 3 ni Ammar dah genap 1 Tahun 5 bulan...dah besar dah simanja buah hati ni. Semakin noty..noty yang comel n manja. Siyesss sangat manja..dimanjakan abah, mama, kakak n abangnya...
Mulut pon dah petah n thumbs up untuk Ammar coz boleh ikut n faham arahan..sgt excellent...sooo cuteee bila dia masuk umah je..dia lari2 nyorok belakang pintu bilik kakak...pastu aku akn buat2 cari "ane...ane..ane la Ammar ni"...kakak n abang pon buat2 cari..n then dia pon cepat2 kuar n ketawa...comeiii sgt.

Bila nampak masjid or surau..terus tadah tangan.."alah..alah...amin.." sgt2 la comeiii..x tau nak cakap..geram jadinya bila tengok. Yang selalu over geram c kakak la..abis di kenyoknye c Ammar. Pastu klo nampak lori..n aku ignore je.. sure dia akan tunjuk "eeeee..eeeeeeeee"..means lori.
Words yg memang terbaik klo sebut..opkoz la.."Aaaaaaaaaaaaaaabahhhh, Maaaaaamaa..Keke (kakak) n Babang (abang)..cepat dapat klo kita sebut n suh dia ikut..n klo dia nak lompat dia kan sebut "eee" (three)..one two x tau ilang kat mana.

Jap tadi baru pegi bf c ammar..dah 1 tahun 5 bulan gak ammar bf..bangga dengan pencapaian diri sendiri..x abis duit beli susu..seppp. Klo korang tgh bf anak2, apa yg korang ske buat????
Klo aku, aku ske sgt main tapak tangan dia..cium , usap rambut..usap kening dia..cium n sayang tu toksah cakapla banyak kali sgt....syukur dapat merasa moment sebegini...pada yg masih nak mencuba..anda patut mencuba n rasakan sendiri keindahan bf baby...sgt menakjubkan.

Sampai sini dulu entry daku yea...dah kul 2.12 am dah ni..Nak tido dlu..esok nak g senamrobik. Minggu ni terpaksa la bawa angles 3 orang tu coz en Amy kerja..xpela nakkk..jom poco2 ngn mama k.

Selamat berhujung minggu yea



1 comments:

CatlinaFly said...

comelnye ammar..;)

Sunday, February 20, 2011

AMMAR MIERZA....penghibur hati

Posted by kemma at 2:15 AM
Lama x update cerita si comel daku ini...

Pic lama je dapat aku saji kan coz dah 2 bulan aku xde snap2 pic anak2 secara betul..haha
Dulu sepanjang masa aku nak snap...bukan apa skung ni dah jarang outing..klo kuar pon xde mood plak nak snap2.

Bulan 3 ni Ammar dah genap 1 Tahun 5 bulan...dah besar dah simanja buah hati ni. Semakin noty..noty yang comel n manja. Siyesss sangat manja..dimanjakan abah, mama, kakak n abangnya...
Mulut pon dah petah n thumbs up untuk Ammar coz boleh ikut n faham arahan..sgt excellent...sooo cuteee bila dia masuk umah je..dia lari2 nyorok belakang pintu bilik kakak...pastu aku akn buat2 cari "ane...ane..ane la Ammar ni"...kakak n abang pon buat2 cari..n then dia pon cepat2 kuar n ketawa...comeiii sgt.

Bila nampak masjid or surau..terus tadah tangan.."alah..alah...amin.." sgt2 la comeiii..x tau nak cakap..geram jadinya bila tengok. Yang selalu over geram c kakak la..abis di kenyoknye c Ammar. Pastu klo nampak lori..n aku ignore je.. sure dia akan tunjuk "eeeee..eeeeeeeee"..means lori.
Words yg memang terbaik klo sebut..opkoz la.."Aaaaaaaaaaaaaaabahhhh, Maaaaaamaa..Keke (kakak) n Babang (abang)..cepat dapat klo kita sebut n suh dia ikut..n klo dia nak lompat dia kan sebut "eee" (three)..one two x tau ilang kat mana.

Jap tadi baru pegi bf c ammar..dah 1 tahun 5 bulan gak ammar bf..bangga dengan pencapaian diri sendiri..x abis duit beli susu..seppp. Klo korang tgh bf anak2, apa yg korang ske buat????
Klo aku, aku ske sgt main tapak tangan dia..cium , usap rambut..usap kening dia..cium n sayang tu toksah cakapla banyak kali sgt....syukur dapat merasa moment sebegini...pada yg masih nak mencuba..anda patut mencuba n rasakan sendiri keindahan bf baby...sgt menakjubkan.

Sampai sini dulu entry daku yea...dah kul 2.12 am dah ni..Nak tido dlu..esok nak g senamrobik. Minggu ni terpaksa la bawa angles 3 orang tu coz en Amy kerja..xpela nakkk..jom poco2 ngn mama k.

Selamat berhujung minggu yea



1 comments on "AMMAR MIERZA....penghibur hati"

CatlinaFly on March 8, 2011 at 6:57 AM said...

comelnye ammar..;)

 

©2009 da tru luv | by TNB