Rezeki blogging..tq 4 klik

Wednesday, September 19, 2012

LEGOLAND punya cerita

Salam hari rabu

Mood blogging skung memang tengah merudum dok bz pk macam2..hehe..alasan je ekk
Sebab da juai tiket Legoland harusla tuan juai tu pegi n buat review skit kan..hehe
Tapi yang penting anak bahagia...tp da remind siap2 kt diorg result peksa ujung tahun sume kna A..hihi...as long diaorg bahagia mak pak pon bahagia jugak ..ye dak?

Hari Ahad a.ka Hari Malaysia kitaorg decide pegi Legoland. Perjalanan dalam 10 minit dari rumah kami di Taman Tampoi Indah. Klo ada yg menginap di Tune Hotel kat Danga Bay pon sangat la dekat je..katanya skung ni tgh promo bilik rege RM50..tp xtaule smpi bila..cer korang survey klo plan nak turun Jb. As long da datang Jb luangkanla masa jln2 tempat lain..klo niat ke Legoland je cam x berbaloi kan..

Sambung cerita...Sampai Legoland da pukul 10.20 pagi..dari parking ke tempat tiket lam 5-10min jln..orang ramai tau..huhu..besala baru dua hari opening...oii mak aiii klo ikutkan smlmnya dianggarkan dalam 20k org yg datang ke Legoland seram je dengar..tp bila dah melaluinya..mmg betui anggaran aku sndiri menjelang balik..mmg 20k tu kira lebih kurangla...
Ramai tau kat depan kitaorang ni..




Tunggu en amy amik tiket..gedebuk gedebak..trus masuk

rami giler orang kat kaunter ni

harusla bgambo disini

tiket dengan harga yang sangatla mahai..kihkih..pada aku yg xbekerja ni kira mahaila..huhu

orang lego..ada dimana mana dalam ni..macam2 gaya n pesyenn.

sian ammar banyak game xleh main..tinggi mesti 120 cm keatas..


ada anak kecik kan..so terpaksa tukar2 jaga anak
ammar ske sgt drive ni..sbaik mmg da terer

adam n kakak at junior driving school of legoland

da dapat lesen..bukan dapat ..beli rm20..huhu

land od adventure..tempat ni ala2 zaman firaun gitu




Lego city

pic ni bleh beli rm20..
Itu jela yg boleh ahkak share kan..ada yang bagi 9/10 bintang..tapi pada ahkak biasa je kot..xtau nak bg bintang sbb rse cam biasa je ala2 genting..ala2 sunway lagoon...tapi ahkak paling ske duk lam studio 4D..n enjoy movie lego dlm studio tu..beside sejuk n bolehla relax jap..mau tertido jugak tu bab penat sgt..
apapon lain orang lain citarasanya kan..yg penting hepi..itu je kekdahnya..hehe


4 comments:

mekchu said...

antara blogger yang terawal buat entry psl legoland ni.. ntah bila la mekchu nak smpai sana.. dgr org ramai je terus serammmm....

kemma said...

mekchu tggu tahun depanla..tp kan tu hari pegi baby merah2 lagi depa bawa..sian sgt..dahle panas..meraung raung budak tu..mayb gak baru lepas pntg gamaknya

BLADE EDGE said...

Assalamualaikum...


saya just blogwalking kat sini. baru tahu pasal blog ni..

anyway kalau ada masa, silalah berkunjung ke blog saya. byk info menarik boleh dikongsi bersama.

happy blogging :-)


regards,
BLADE EDGE

nuyui a.k.a miss YUI said...

beshnya dah p sana yer kak..

p/s: uish,lama tu kak.. akk try hntr lg tivket pertnyaan kat nuff.. tnya kenapa dah berbulan tp takde respon apa..

Wednesday, September 19, 2012

LEGOLAND punya cerita

Posted by kemma at 10:00 AM
Salam hari rabu

Mood blogging skung memang tengah merudum dok bz pk macam2..hehe..alasan je ekk
Sebab da juai tiket Legoland harusla tuan juai tu pegi n buat review skit kan..hehe
Tapi yang penting anak bahagia...tp da remind siap2 kt diorg result peksa ujung tahun sume kna A..hihi...as long diaorg bahagia mak pak pon bahagia jugak ..ye dak?

Hari Ahad a.ka Hari Malaysia kitaorg decide pegi Legoland. Perjalanan dalam 10 minit dari rumah kami di Taman Tampoi Indah. Klo ada yg menginap di Tune Hotel kat Danga Bay pon sangat la dekat je..katanya skung ni tgh promo bilik rege RM50..tp xtaule smpi bila..cer korang survey klo plan nak turun Jb. As long da datang Jb luangkanla masa jln2 tempat lain..klo niat ke Legoland je cam x berbaloi kan..

Sambung cerita...Sampai Legoland da pukul 10.20 pagi..dari parking ke tempat tiket lam 5-10min jln..orang ramai tau..huhu..besala baru dua hari opening...oii mak aiii klo ikutkan smlmnya dianggarkan dalam 20k org yg datang ke Legoland seram je dengar..tp bila dah melaluinya..mmg betui anggaran aku sndiri menjelang balik..mmg 20k tu kira lebih kurangla...
Ramai tau kat depan kitaorang ni..




Tunggu en amy amik tiket..gedebuk gedebak..trus masuk

rami giler orang kat kaunter ni

harusla bgambo disini

tiket dengan harga yang sangatla mahai..kihkih..pada aku yg xbekerja ni kira mahaila..huhu

orang lego..ada dimana mana dalam ni..macam2 gaya n pesyenn.

sian ammar banyak game xleh main..tinggi mesti 120 cm keatas..


ada anak kecik kan..so terpaksa tukar2 jaga anak
ammar ske sgt drive ni..sbaik mmg da terer

adam n kakak at junior driving school of legoland

da dapat lesen..bukan dapat ..beli rm20..huhu

land od adventure..tempat ni ala2 zaman firaun gitu




Lego city

pic ni bleh beli rm20..
Itu jela yg boleh ahkak share kan..ada yang bagi 9/10 bintang..tapi pada ahkak biasa je kot..xtau nak bg bintang sbb rse cam biasa je ala2 genting..ala2 sunway lagoon...tapi ahkak paling ske duk lam studio 4D..n enjoy movie lego dlm studio tu..beside sejuk n bolehla relax jap..mau tertido jugak tu bab penat sgt..
apapon lain orang lain citarasanya kan..yg penting hepi..itu je kekdahnya..hehe


4 comments on "LEGOLAND punya cerita"

mekchu on September 19, 2012 at 6:02 PM said...

antara blogger yang terawal buat entry psl legoland ni.. ntah bila la mekchu nak smpai sana.. dgr org ramai je terus serammmm....

kemma on September 19, 2012 at 7:49 PM said...

mekchu tggu tahun depanla..tp kan tu hari pegi baby merah2 lagi depa bawa..sian sgt..dahle panas..meraung raung budak tu..mayb gak baru lepas pntg gamaknya

BLADE EDGE on September 22, 2012 at 12:41 PM said...

Assalamualaikum...


saya just blogwalking kat sini. baru tahu pasal blog ni..

anyway kalau ada masa, silalah berkunjung ke blog saya. byk info menarik boleh dikongsi bersama.

happy blogging :-)


regards,
BLADE EDGE

nuyui a.k.a miss YUI on September 25, 2012 at 8:46 AM said...

beshnya dah p sana yer kak..

p/s: uish,lama tu kak.. akk try hntr lg tivket pertnyaan kat nuff.. tnya kenapa dah berbulan tp takde respon apa..

 

©2009 da tru luv | by TNB