Rezeki blogging..tq 4 klik

Wednesday, March 16, 2011

off dulu yea

Selamat pagi suma...

Entry ditaip selepas setelkan sume keje sblm tinggalkan rumah untuk 5 hari coz kami bercuti- cuti Malaysia ke Terengganu dan Kelantan...

Entry berikutnya selepas balik nanti...doakan perjalanan kami selamat dan dipermudahkan yea..

Muahhhh

Monday, March 14, 2011

Botol Susu BPA..baru tau...

Siyesss baru tau pas tgk buletin utama.

Tapi ada kelegaan n sedikit bangga..hehe..coz Ammar tidak terlibat dalam penggunaan botol2 ni. So klo nak guna perlula pilih yg bebas BPA..

Ni source dr KKM

PANDUAN PENGGUNAAN BOTOL SUSU BAYI POLIKARBONAT

a) Kenalpasti Botol Susu Bayi Polikarbonat
Botol susu bayi polikarbonat bersifat keras dan lutsinar di mana ianya mengandungi Bisphenol A (BPA). Botol susu ini boleh dikenalpasti melalui kod identifikasi plastik yang biasa didapati di bawah botol susu bayi seperti berikut:
  1. Nombor 7 Pla_7.jpg
  2. Nombor 7 dan PC Pla_7PC.jpg
  3. Nombor 7 dan ‘other’Pla_7ot.jpg

Botol susu bayi yang bebas BPA biasanya dilabelkan dengan perkataan ‘BPA free’ atau bebas BPA.

b) Pengendalian Botol Susu Bayi Polikarbonat
  1. Steril botol susu bayi polikarbonat mengikut arahan pengendalian yang terdapat pada label atau yang diberikan oleh pengeluar sekiranya ada.  Jika tiada, pengguna perlu merendam botol susu bayi polikarbonat dalam air yang mendidih selama 5 hingga 10 minit.
  2. Elakkan menggunakan air panas secara terus dalam botol susu bayi polikarbonat untuk membancuh susu.
  3. Guna peralatan mencuci botol susu yang sesuai seperti span dan berus yang lembut bagi mengelakkan permukaan dalam menjadi rosak dan bercalar.
  4. Sentiasa periksa permukaan dalam botol susu dan sekiranya terdapat kesan calar atau rosak, botol susu perlu diganti. Sekiranya tiada kerosakan, botol susu perlu diganti setiap 6 bulan.

Namun, pengguna juga boleh membuat pilihan awal dengan menukarkan penggunaan botol susu bayi polikarbonat kepada botol susu bayi yang bebas BPA mengikut kemampuan masing-masing. Terdapat pelbagai alternatif botol susu bayi di pasaran yang diperbuat daripada polypropylene (PP), polyethersulfone (PES), polyamides (PA), kaca dan lain-lain.

handsome kan dia??????

sicomel Ammar mierza yg makin handsome..kan???angguk je
hero la sgt...setelah berusia 1 tahun 5 bulan
my heroes
my kids


Sekian untuk malam ni..update story dilain waktu...:))

Tuesday, March 8, 2011

Dunia Novel Giveaway

Jom..join sebelum 10 Mac...cepat tau

Tag:Semua yang baca entry ini..

New Year Giveaway Part 2 by KedaiGambarKami

Belum penah berphotoshoot..teringin weiii
tp malu gak...sure senyum nangis2 klo dapat berphotoshoot percuma..hehe...
bw n terlihat GA yang melatoppppp ni...

Anjuran 
 
 
KENAPA ANDA PATUT MENANG?????

Gulpppppp...seram sejuk..malu pon ada nak cakap..opsss type...
Ishhhh ...malu la...
Hihihi
Saya patut menang kerana.........
 
  *x tersenarai lam bajet tahunan aktiviti berphotoshoot... almaklumla x bekerja..sian plak kat my laling klo nak selitkan photoshoot lam bajet...that's why nak yg free..hehe:))
 
 *as hadiah untuk anniversary yg ke  9 June nnt.. 
 
*rsenya dah lama x amik pic romantik2..hehe 
 
*mse kawin dulu xde pon profesional cameraman...teringin nak rse cam artis cam lam majalah tu...hehe..


Rsenya itu la sebab knapa 
 perlu memilih saya sebagai pemenang

LOKASI PILIHAN

Kluang pon besss pe....tp klo kat JB lagi banyak pilihan...but apa2 pon perlu bertuah dulu baru la terkinja-kinja memilih lokasinya..:)bajet menang tu yg letak words terkinja-kinja..hakhakhak

Saya nakkan hadiah ini..:))

Free 1 & 1/2 hour Photoshoot session bernilai RM1000.00!(RM1000.00 x 2)
 
berdua pasti lebih baik...masalahnye nak bergambo berdua dia saat anak2 dah 3...hehe..smoga kedaigambarkami merealisasikan impian ini..hishh..hish..hishhh..
 
 
Nak tau lebih lanjut korang bleh KLIK

CONTEST SAYA SUKA

Join contest ini anjuran

 
 
 
Meh join n klik SINI untuk tau lebih lanjut
nak kata hobi tu xle sgt..tp minat karoke tu mmg dari kecik2 lagi..
mse ni just nak lepas geram..hubby pon  bg greenlite..just masuk karoke box je kat Danga Bay..5 lagu hehe..tq ye laling coz memahami minat ur wife ni..hehe
Walaupon kat rumah pon leh karoke...tp x buat...sbb kekangan masa..ahakssss..
x terkejar ..buzyy oii


tag:
kuntumz (jia) 
k.atie
lisa
tiefazatie





Friday, March 4, 2011

kering idea la...rojak jer la..

Lately ni memang mood blogging out..

Tapi itu x bermakna saya melupakan anda!!!!! aku still baca entry2 menarik..melawat tnpa tinggal jejak..jari yg xmo menaip..nak wat cam mne kan???..silent reader je..
Anak2 pon baru baik demam..mama pon sma. Skung baru rse bila anak xmo makan rse susah hati tu camne. 
Adam x selera makan..hari ni lsg x makan nasi..pg tadi aku buatkan nasi grg ayam untuk bekal.. pon x habis... anak2 aku bukan cam tu okehhhh...bab makan anak2 aku x penah menolak..hahaha..cam mama dia gak...xpela atleast x muncit sgt perut hero aku tu.
En amy xde ..2 hari ke Kerdau...ptg tadi tetiba teringat nak makan pengat durian n roti jala...huhu..teringin. Takpe esok harus aku cari bahan2nye. Esok pagi plan nak g MPH..sje g tgk2 buku n exercise book untuk kakak n adik. Nak beli buku animal untuk Ammar juga...dia ske buku tau...:))
Sabtu mlm ada sambutan majlis Maulidur rasul kat masjid..esoknya ahad ade maulidur rasul kat sekolah kakak n adik ..tengaharinya mensyuarat PIBG..harus la fenattt..harap2 Encik Amy ada...leh aku tinggalkan si kecik.
Tadi join contest ..so terbelek- belek pic lama...hurmmm ni dah bulan Mac2011...berat still maintain ..huhu bila nak susut ni wehh..huhu
aku ske pic ni..cam slim skett..huhuhu

yang mana 1 aku?????







 aku di sini....
ni dia.....aku yg montellll..2 org tu my sis okeyhhhh


tamat entryyyy..ngantuk sehhhhhh


Selamat malam ye...

Thursday, March 3, 2011

Contest Senyum Paling Ceria!! :D

Meh join contest by namee

nak tau lebih lanjut ttg contest tersebut klik link diatas ye:)



 ni pic shaye yg ske sengih
sorry la over sengih..hehe..rse2 nye ni pic mse nak kuar pi sambut mlm new year kat danga bay...mau x hepi.. 



nak tag
jia (kuntumz)
k.atie
ifa


Wednesday, March 16, 2011

off dulu yea

Posted by kemma at 6:04 AM 0 comments
Selamat pagi suma...

Entry ditaip selepas setelkan sume keje sblm tinggalkan rumah untuk 5 hari coz kami bercuti- cuti Malaysia ke Terengganu dan Kelantan...

Entry berikutnya selepas balik nanti...doakan perjalanan kami selamat dan dipermudahkan yea..

Muahhhh

Monday, March 14, 2011

Botol Susu BPA..baru tau...

Posted by kemma at 10:38 PM 0 comments
Siyesss baru tau pas tgk buletin utama.

Tapi ada kelegaan n sedikit bangga..hehe..coz Ammar tidak terlibat dalam penggunaan botol2 ni. So klo nak guna perlula pilih yg bebas BPA..

Ni source dr KKM

PANDUAN PENGGUNAAN BOTOL SUSU BAYI POLIKARBONAT

a) Kenalpasti Botol Susu Bayi Polikarbonat
Botol susu bayi polikarbonat bersifat keras dan lutsinar di mana ianya mengandungi Bisphenol A (BPA). Botol susu ini boleh dikenalpasti melalui kod identifikasi plastik yang biasa didapati di bawah botol susu bayi seperti berikut:
  1. Nombor 7 Pla_7.jpg
  2. Nombor 7 dan PC Pla_7PC.jpg
  3. Nombor 7 dan ‘other’Pla_7ot.jpg

Botol susu bayi yang bebas BPA biasanya dilabelkan dengan perkataan ‘BPA free’ atau bebas BPA.

b) Pengendalian Botol Susu Bayi Polikarbonat
  1. Steril botol susu bayi polikarbonat mengikut arahan pengendalian yang terdapat pada label atau yang diberikan oleh pengeluar sekiranya ada.  Jika tiada, pengguna perlu merendam botol susu bayi polikarbonat dalam air yang mendidih selama 5 hingga 10 minit.
  2. Elakkan menggunakan air panas secara terus dalam botol susu bayi polikarbonat untuk membancuh susu.
  3. Guna peralatan mencuci botol susu yang sesuai seperti span dan berus yang lembut bagi mengelakkan permukaan dalam menjadi rosak dan bercalar.
  4. Sentiasa periksa permukaan dalam botol susu dan sekiranya terdapat kesan calar atau rosak, botol susu perlu diganti. Sekiranya tiada kerosakan, botol susu perlu diganti setiap 6 bulan.

Namun, pengguna juga boleh membuat pilihan awal dengan menukarkan penggunaan botol susu bayi polikarbonat kepada botol susu bayi yang bebas BPA mengikut kemampuan masing-masing. Terdapat pelbagai alternatif botol susu bayi di pasaran yang diperbuat daripada polypropylene (PP), polyethersulfone (PES), polyamides (PA), kaca dan lain-lain.

handsome kan dia??????

Posted by kemma at 12:49 AM 1 comments
sicomel Ammar mierza yg makin handsome..kan???angguk je
hero la sgt...setelah berusia 1 tahun 5 bulan
my heroes
my kids


Sekian untuk malam ni..update story dilain waktu...:))

Tuesday, March 8, 2011

Dunia Novel Giveaway

Posted by kemma at 1:57 AM 2 comments
Jom..join sebelum 10 Mac...cepat tau

Tag:Semua yang baca entry ini..

New Year Giveaway Part 2 by KedaiGambarKami

Posted by kemma at 1:45 AM 0 comments
Belum penah berphotoshoot..teringin weiii
tp malu gak...sure senyum nangis2 klo dapat berphotoshoot percuma..hehe...
bw n terlihat GA yang melatoppppp ni...

Anjuran 
 
 
KENAPA ANDA PATUT MENANG?????

Gulpppppp...seram sejuk..malu pon ada nak cakap..opsss type...
Ishhhh ...malu la...
Hihihi
Saya patut menang kerana.........
 
  *x tersenarai lam bajet tahunan aktiviti berphotoshoot... almaklumla x bekerja..sian plak kat my laling klo nak selitkan photoshoot lam bajet...that's why nak yg free..hehe:))
 
 *as hadiah untuk anniversary yg ke  9 June nnt.. 
 
*rsenya dah lama x amik pic romantik2..hehe 
 
*mse kawin dulu xde pon profesional cameraman...teringin nak rse cam artis cam lam majalah tu...hehe..


Rsenya itu la sebab knapa 
 perlu memilih saya sebagai pemenang

LOKASI PILIHAN

Kluang pon besss pe....tp klo kat JB lagi banyak pilihan...but apa2 pon perlu bertuah dulu baru la terkinja-kinja memilih lokasinya..:)bajet menang tu yg letak words terkinja-kinja..hakhakhak

Saya nakkan hadiah ini..:))

Free 1 & 1/2 hour Photoshoot session bernilai RM1000.00!(RM1000.00 x 2)
 
berdua pasti lebih baik...masalahnye nak bergambo berdua dia saat anak2 dah 3...hehe..smoga kedaigambarkami merealisasikan impian ini..hishh..hish..hishhh..
 
 
Nak tau lebih lanjut korang bleh KLIK

CONTEST SAYA SUKA

Posted by kemma at 12:49 AM 1 comments
Join contest ini anjuran

 
 
 
Meh join n klik SINI untuk tau lebih lanjut
nak kata hobi tu xle sgt..tp minat karoke tu mmg dari kecik2 lagi..
mse ni just nak lepas geram..hubby pon  bg greenlite..just masuk karoke box je kat Danga Bay..5 lagu hehe..tq ye laling coz memahami minat ur wife ni..hehe
Walaupon kat rumah pon leh karoke...tp x buat...sbb kekangan masa..ahakssss..
x terkejar ..buzyy oii


tag:
kuntumz (jia) 
k.atie
lisa
tiefazatie





Friday, March 4, 2011

kering idea la...rojak jer la..

Posted by kemma at 12:20 AM 1 comments
Lately ni memang mood blogging out..

Tapi itu x bermakna saya melupakan anda!!!!! aku still baca entry2 menarik..melawat tnpa tinggal jejak..jari yg xmo menaip..nak wat cam mne kan???..silent reader je..
Anak2 pon baru baik demam..mama pon sma. Skung baru rse bila anak xmo makan rse susah hati tu camne. 
Adam x selera makan..hari ni lsg x makan nasi..pg tadi aku buatkan nasi grg ayam untuk bekal.. pon x habis... anak2 aku bukan cam tu okehhhh...bab makan anak2 aku x penah menolak..hahaha..cam mama dia gak...xpela atleast x muncit sgt perut hero aku tu.
En amy xde ..2 hari ke Kerdau...ptg tadi tetiba teringat nak makan pengat durian n roti jala...huhu..teringin. Takpe esok harus aku cari bahan2nye. Esok pagi plan nak g MPH..sje g tgk2 buku n exercise book untuk kakak n adik. Nak beli buku animal untuk Ammar juga...dia ske buku tau...:))
Sabtu mlm ada sambutan majlis Maulidur rasul kat masjid..esoknya ahad ade maulidur rasul kat sekolah kakak n adik ..tengaharinya mensyuarat PIBG..harus la fenattt..harap2 Encik Amy ada...leh aku tinggalkan si kecik.
Tadi join contest ..so terbelek- belek pic lama...hurmmm ni dah bulan Mac2011...berat still maintain ..huhu bila nak susut ni wehh..huhu
aku ske pic ni..cam slim skett..huhuhu

yang mana 1 aku?????







 aku di sini....
ni dia.....aku yg montellll..2 org tu my sis okeyhhhh


tamat entryyyy..ngantuk sehhhhhh


Selamat malam ye...

Thursday, March 3, 2011

Contest Senyum Paling Ceria!! :D

Posted by kemma at 11:42 PM 1 comments
Meh join contest by namee

nak tau lebih lanjut ttg contest tersebut klik link diatas ye:)



 ni pic shaye yg ske sengih
sorry la over sengih..hehe..rse2 nye ni pic mse nak kuar pi sambut mlm new year kat danga bay...mau x hepi.. 



nak tag
jia (kuntumz)
k.atie
ifa


 

©2009 da tru luv | by TNB