Rezeki blogging..tq 4 klik

Wednesday, June 30, 2010

yang terbaekkk dlm hidupku























Diam x diam dah ank 3 ekk rupanya ...mne de diam..aktif la tu..hikhik.let me introduce my kids.Nureen Aishah 7 years, we all panggil dia kakak.dlu2 my sis in law suggest suh panggil k.long ishhh..xmo arr bukan pe pada aku panggil kak long suitable tok couple yg plan nak ank rmai thats y terciptanya gelaran k.long,k.ngah,kcik..n bla bla.
Hero aku lahir taun 2004 c Adam Razmin 6 years, juga berkongsi sme bulan kelahiran ngn aku n kakaknye. ekceli after dapat adam aku dah decide nak panggil adik n wat keputusan cukupla 2 jerk.penattt nye mse tu melayan kerenah ank2 yg setaoun 1 ..tau xpe..hehe n aku telah serik buat kali keduanya tok berbaby lagi..serik konon(senyum kambing skit) mse tu kejahilan aku ttg breastfeeding x berkurang..mse tu pada aku bg susu formula yg mahal jauh lebih baik n aku x pnh pk kan pon untuk breastfeed my baby dr c kakak smpi le c adik.Adam breastfeed mse lam pantang jew..pastu aku dah malas nak breastfeed..ohhh x baeeknye aku.c kakak breastfeed smpai 2 bulan jew..tp aku bleh tidak menyalahkan diriku hehehe..kerana mse tu aku still study n aku tpaksa tinggalkn c kakak dikampung..long distance yang telah menjadikn sebab knapa aku x breastfeed ..konon ..tp ttp x terdetik rse bersalah knapa aku x breastfeed ank2 ku..sob2.sebak plak.
ekceli slps 5 tahun aku rindu sgt nak ade baby..tambah plak mse tu aku pegi ziarah jiran aku yg baru bersalin.kecur2 liur aku tgk baby tu..hahaha..bukan makan jeruk or mangga muda je kecur tau..leh katakan 2/3 hr sekali sure aku pi tgk baby tu.n aku pon cakap kat en amy yang aku teringin nak ade baby lagi..hahaha dlu serik bukan main lagi ekk..hahaha..org pompuan mmg camtu kan..hihi.sicomel yang hadir dalam family telah membuatkan aku rse takjub, best,teruja,tacing n tersangat bahagia tentang brestfeeding.Ammar Mierza 8 month, dialah yang mengubah dan membuka lembaran baru aku sebagai mama.Memang 7 tahun dlu pon aku dah bergelar mama tp aku xpenah merasa dalamnye perasaan apabila menyusukan ank sendiri.sejak ammar lahir , aku mmg interested gila nak cr ilmu pasai breastfeeding...nah..hasilnya aku still menyusukan ammar sampai skrg.tahniah buat aku.<>---<>



mama:x penah berkurang pon rse sayang dan ianya sama rata even mama x susukan kakak n adik.kasih sayang mama tetap sama even baby sentiasa dikepit oleh mama kehulu kehilir.

0 comments:

Wednesday, June 30, 2010

yang terbaekkk dlm hidupku

Posted by kemma at 12:14 AM






















Diam x diam dah ank 3 ekk rupanya ...mne de diam..aktif la tu..hikhik.let me introduce my kids.Nureen Aishah 7 years, we all panggil dia kakak.dlu2 my sis in law suggest suh panggil k.long ishhh..xmo arr bukan pe pada aku panggil kak long suitable tok couple yg plan nak ank rmai thats y terciptanya gelaran k.long,k.ngah,kcik..n bla bla.
Hero aku lahir taun 2004 c Adam Razmin 6 years, juga berkongsi sme bulan kelahiran ngn aku n kakaknye. ekceli after dapat adam aku dah decide nak panggil adik n wat keputusan cukupla 2 jerk.penattt nye mse tu melayan kerenah ank2 yg setaoun 1 ..tau xpe..hehe n aku telah serik buat kali keduanya tok berbaby lagi..serik konon(senyum kambing skit) mse tu kejahilan aku ttg breastfeeding x berkurang..mse tu pada aku bg susu formula yg mahal jauh lebih baik n aku x pnh pk kan pon untuk breastfeed my baby dr c kakak smpi le c adik.Adam breastfeed mse lam pantang jew..pastu aku dah malas nak breastfeed..ohhh x baeeknye aku.c kakak breastfeed smpai 2 bulan jew..tp aku bleh tidak menyalahkan diriku hehehe..kerana mse tu aku still study n aku tpaksa tinggalkn c kakak dikampung..long distance yang telah menjadikn sebab knapa aku x breastfeed ..konon ..tp ttp x terdetik rse bersalah knapa aku x breastfeed ank2 ku..sob2.sebak plak.
ekceli slps 5 tahun aku rindu sgt nak ade baby..tambah plak mse tu aku pegi ziarah jiran aku yg baru bersalin.kecur2 liur aku tgk baby tu..hahaha..bukan makan jeruk or mangga muda je kecur tau..leh katakan 2/3 hr sekali sure aku pi tgk baby tu.n aku pon cakap kat en amy yang aku teringin nak ade baby lagi..hahaha dlu serik bukan main lagi ekk..hahaha..org pompuan mmg camtu kan..hihi.sicomel yang hadir dalam family telah membuatkan aku rse takjub, best,teruja,tacing n tersangat bahagia tentang brestfeeding.Ammar Mierza 8 month, dialah yang mengubah dan membuka lembaran baru aku sebagai mama.Memang 7 tahun dlu pon aku dah bergelar mama tp aku xpenah merasa dalamnye perasaan apabila menyusukan ank sendiri.sejak ammar lahir , aku mmg interested gila nak cr ilmu pasai breastfeeding...nah..hasilnya aku still menyusukan ammar sampai skrg.tahniah buat aku.<>---<>



mama:x penah berkurang pon rse sayang dan ianya sama rata even mama x susukan kakak n adik.kasih sayang mama tetap sama even baby sentiasa dikepit oleh mama kehulu kehilir.

0 comments on "yang terbaekkk dlm hidupku"

 

©2009 da tru luv | by TNB