Rezeki blogging..tq 4 klik

Tuesday, August 14, 2012

5 ramadhan......smbung semula di hari 5 terakhir ramadhan

Salam ramadhan yang bakal berlalu menjelang hening paginya syawal...

Tu hari las entry hr ke 5 ramadan kan...kenkonon bawah skali entry tu taip sambunggggg..lastly baru ari ni sambung nya..hahaha...lama betui x berending story..

Jap je kan...kita di 5 hr terakhir ramadan....macam2 yang kita lalui hingga x sedar masa tu berlalu dengan pantas....semoga kita selalu menggunakan masa dengan baik dan tidak tergolong dengan orang yang dalam kerugian..

Berbalik pada cerita sepanjang ramadan....cr duit meniaga...baru kecik2 tapi penatnyaaa..lg satu terpaksa berkejar dengan ank kecik lagi...paham2 jela..tp minggu last ni aku dah stop meniaga..ekceli start hari ameer demam aku da x meniaga..kesian juga anak2.. thanx a lot utk adam, kakak n lisa..banyak tolong mama..raya ni mama bagi gaji hokeyyy...untung pon ciput je...ala kecik je pon men juai2..tp best sbb hasil usaha diri sendiri..haha..klo ikut en amy mmg dia x bg..tp besala aku kan ketegaq..huhu ampun somi ku..lappp u.

Adoiii..stress la wat entry guna laptop...x syokkk..aku lg ske guna pc..tapi pc kna virus..gara2 adam ntah apekeheinya nak print apa ntah...ishhh..mayb sebelum balik raya pi anto kedai CPU nya.

Sebelum ni syok je snap on mobile..on9 on mobile...tapi..hukhuk..henpon samsung ku itu telah ilang..seminggu lepas mse teman jiran aku pg klinik..mse tu ammar nak jajan so aku tertinggal henpon kat sblah coffee table lam klinik tu..tp mse tu klinik tu br je buka just ada k.ros patientnya...jap je weiii..ilang ..call trus x dapat...huhu..ada sorang mamat ni masuk...aku syak dia..tp xde bukti..xpela redha je..bukan rezeki...tp sayang sgt memory lam henpon tu..huhu...

Baju raya kurung dan melayu dah siap.....tema cokelat devasss..haha sesaja je tambah...2 hari lepas pi soping baju raya anak2..last minute punya soping cam x byk pilihan...aku ske soping kat Jusco...tp mak aiii dah le xde choice..rege after 70% pon leh 80/ 90 hengget...xpuas hati trus x beli...pi makan dominos trus balik..then malam esoknya pi Danga City Mall...soping kat Metrojaya..at last...okle..walaupon xdela puas hati sgt...aku mmg cerewet..nak branded tp mau harga murah..hahaha..adatla kan anak dah 4 xlarat nak ikutla..haii
Then beli on9 prewalkershoes utk ameer, jumper  putih utk ameer n kemeja ammar kaler putih adam n abah dah beli ari tu.....mau hero pakai sedondon baju kaler putih n jeans biru..raya ke3..anak sedara aku c Mira bertunang...tema majlis tekois kaler..aku still dok cr kurung moden kaler terkois..padan muka tu hr xmo tempah....kenkonon nak bl yang siap..hehe..pencarian belom berakhir.

Korang balik kampung hari apa?Insya'allah pulang beraya di kampung ku di cht jering jumaat malam sabtu...semoga selamat perjalanan kita menuju ke destinasi...pandu cermat okee..

Di kesempatan ini nak ucapkan Selamat Hari raya aidilfitri...maafkan segala kekasaran bahasa sekiranya mengguris hati...

2 comments:

Jura Saari said...

ha ha..rajin ko ma..blm smpt nak explore..nak tido jap ni..ngantuk..siang ti kite explore ko punye blog ni ye...

lydzar said...

alahai ciannya henpon hilang ..sabar kak ye.

Selamat hari raya maaf zahir batin utk akak jugaa

psstt : bila nk start join bisnes ngn saya:)

Tuesday, August 14, 2012

5 ramadhan......smbung semula di hari 5 terakhir ramadhan

Posted by kemma at 5:14 AM
Salam ramadhan yang bakal berlalu menjelang hening paginya syawal...

Tu hari las entry hr ke 5 ramadan kan...kenkonon bawah skali entry tu taip sambunggggg..lastly baru ari ni sambung nya..hahaha...lama betui x berending story..

Jap je kan...kita di 5 hr terakhir ramadan....macam2 yang kita lalui hingga x sedar masa tu berlalu dengan pantas....semoga kita selalu menggunakan masa dengan baik dan tidak tergolong dengan orang yang dalam kerugian..

Berbalik pada cerita sepanjang ramadan....cr duit meniaga...baru kecik2 tapi penatnyaaa..lg satu terpaksa berkejar dengan ank kecik lagi...paham2 jela..tp minggu last ni aku dah stop meniaga..ekceli start hari ameer demam aku da x meniaga..kesian juga anak2.. thanx a lot utk adam, kakak n lisa..banyak tolong mama..raya ni mama bagi gaji hokeyyy...untung pon ciput je...ala kecik je pon men juai2..tp best sbb hasil usaha diri sendiri..haha..klo ikut en amy mmg dia x bg..tp besala aku kan ketegaq..huhu ampun somi ku..lappp u.

Adoiii..stress la wat entry guna laptop...x syokkk..aku lg ske guna pc..tapi pc kna virus..gara2 adam ntah apekeheinya nak print apa ntah...ishhh..mayb sebelum balik raya pi anto kedai CPU nya.

Sebelum ni syok je snap on mobile..on9 on mobile...tapi..hukhuk..henpon samsung ku itu telah ilang..seminggu lepas mse teman jiran aku pg klinik..mse tu ammar nak jajan so aku tertinggal henpon kat sblah coffee table lam klinik tu..tp mse tu klinik tu br je buka just ada k.ros patientnya...jap je weiii..ilang ..call trus x dapat...huhu..ada sorang mamat ni masuk...aku syak dia..tp xde bukti..xpela redha je..bukan rezeki...tp sayang sgt memory lam henpon tu..huhu...

Baju raya kurung dan melayu dah siap.....tema cokelat devasss..haha sesaja je tambah...2 hari lepas pi soping baju raya anak2..last minute punya soping cam x byk pilihan...aku ske soping kat Jusco...tp mak aiii dah le xde choice..rege after 70% pon leh 80/ 90 hengget...xpuas hati trus x beli...pi makan dominos trus balik..then malam esoknya pi Danga City Mall...soping kat Metrojaya..at last...okle..walaupon xdela puas hati sgt...aku mmg cerewet..nak branded tp mau harga murah..hahaha..adatla kan anak dah 4 xlarat nak ikutla..haii
Then beli on9 prewalkershoes utk ameer, jumper  putih utk ameer n kemeja ammar kaler putih adam n abah dah beli ari tu.....mau hero pakai sedondon baju kaler putih n jeans biru..raya ke3..anak sedara aku c Mira bertunang...tema majlis tekois kaler..aku still dok cr kurung moden kaler terkois..padan muka tu hr xmo tempah....kenkonon nak bl yang siap..hehe..pencarian belom berakhir.

Korang balik kampung hari apa?Insya'allah pulang beraya di kampung ku di cht jering jumaat malam sabtu...semoga selamat perjalanan kita menuju ke destinasi...pandu cermat okee..

Di kesempatan ini nak ucapkan Selamat Hari raya aidilfitri...maafkan segala kekasaran bahasa sekiranya mengguris hati...

2 comments on "5 ramadhan......smbung semula di hari 5 terakhir ramadhan"

Jura Saari on August 14, 2012 at 5:32 AM said...

ha ha..rajin ko ma..blm smpt nak explore..nak tido jap ni..ngantuk..siang ti kite explore ko punye blog ni ye...

lydzar on August 14, 2012 at 2:45 PM said...

alahai ciannya henpon hilang ..sabar kak ye.

Selamat hari raya maaf zahir batin utk akak jugaa

psstt : bila nk start join bisnes ngn saya:)

 

©2009 da tru luv | by TNB