Rezeki blogging..tq 4 klik

Wednesday, May 16, 2012

Free diapers siang dan malam..ammar yg smart

Dah lama x share cite pasal abang ammar kan..
makin bijak...keletahnya tu buat mama selalu gelak besar
kekadang geram pon ada..klo kita x ikut cakap or marah sure dia akan cakap "x nak kawan mama la"..x pon "x sayang mama"..haha aku pon ske mengusik..bukan aku je sesapa pon ske mengusik sebab ske giler tengok dia bebel..haha cute

Bulan Oktober ni baru genap 3 Tahun..so now Ammar baru 2 tahun  7 bulan...dah free diapers siang totally..n malam kecuali hari sejuk or hujan (bagi pakai sbb bila sejuk kan kerap kencing)...selalunya sebelum tido mama akan ajak dia pegi toilet n pee..then mama akan bgn lam kul 5/5.30pg n akan tnya ammar nak kencing tak..selalunya dia just angguk2 lam tido..mama dukung bawa pg bilik air..mata pejam tau..then siap bg pakai seluar n tido balik
mayb jugak sbb ammar dah x isap botol so mmg x kuat kencing..
tapi kalau mama penat sgt mmg bg juga pakai  takut x sedar..
dulu klo time nak berak je..sure nak pakai diapers
tapi skung dah pandai guna jamban (kihkih..cam xsopan je guna word "jamban")..sorry ye
so diapers just spare untuk pg jalan2 je

Tahun depan memang nak hantar dia masuk tadika...klo boleh cam nak tahun ni je..tp abah cakap awal lagi..n suh mama ajar kat umah je
seksa gak tau..ammar ske je main
skung klo mama suh apa2 dia kan cakap "iye mama" xpon "apalagi"...haha
tapi siyes bijak giler mulut..cuma 1 je..pelat..tp insya'allah boleh faham..hehe

Semalam mama gelak gila2..
mama:ammar..tolong buaikan ameer jap..mama nak kencing
ammar: x payah encing2 la...encing toto..( x payah kencing2 la..kencing kat toto)
haha..ketawa beso mama
ni kes dia terkencing kat toto last week..terus xmo tido toto tu...event dh g anta dobi..mamat pembersih ni tau..



Sampai sini dulu..daa

0 comments:

Wednesday, May 16, 2012

Free diapers siang dan malam..ammar yg smart

Posted by kemma at 9:00 AM
Dah lama x share cite pasal abang ammar kan..
makin bijak...keletahnya tu buat mama selalu gelak besar
kekadang geram pon ada..klo kita x ikut cakap or marah sure dia akan cakap "x nak kawan mama la"..x pon "x sayang mama"..haha aku pon ske mengusik..bukan aku je sesapa pon ske mengusik sebab ske giler tengok dia bebel..haha cute

Bulan Oktober ni baru genap 3 Tahun..so now Ammar baru 2 tahun  7 bulan...dah free diapers siang totally..n malam kecuali hari sejuk or hujan (bagi pakai sbb bila sejuk kan kerap kencing)...selalunya sebelum tido mama akan ajak dia pegi toilet n pee..then mama akan bgn lam kul 5/5.30pg n akan tnya ammar nak kencing tak..selalunya dia just angguk2 lam tido..mama dukung bawa pg bilik air..mata pejam tau..then siap bg pakai seluar n tido balik
mayb jugak sbb ammar dah x isap botol so mmg x kuat kencing..
tapi kalau mama penat sgt mmg bg juga pakai  takut x sedar..
dulu klo time nak berak je..sure nak pakai diapers
tapi skung dah pandai guna jamban (kihkih..cam xsopan je guna word "jamban")..sorry ye
so diapers just spare untuk pg jalan2 je

Tahun depan memang nak hantar dia masuk tadika...klo boleh cam nak tahun ni je..tp abah cakap awal lagi..n suh mama ajar kat umah je
seksa gak tau..ammar ske je main
skung klo mama suh apa2 dia kan cakap "iye mama" xpon "apalagi"...haha
tapi siyes bijak giler mulut..cuma 1 je..pelat..tp insya'allah boleh faham..hehe

Semalam mama gelak gila2..
mama:ammar..tolong buaikan ameer jap..mama nak kencing
ammar: x payah encing2 la...encing toto..( x payah kencing2 la..kencing kat toto)
haha..ketawa beso mama
ni kes dia terkencing kat toto last week..terus xmo tido toto tu...event dh g anta dobi..mamat pembersih ni tau..



Sampai sini dulu..daa

0 comments on "Free diapers siang dan malam..ammar yg smart"

 

©2009 da tru luv | by TNB