Rezeki blogging..tq 4 klik

Wednesday, September 26, 2012

kawan baru ameer

Hari tu pegi legoland
kitaorang bawa balik ahli keluarga baru
x sangka plak jadi member baik ameer
n ameer ske sangat dengan dia ni
adoii comei cam ameer jugak..hehe

siap kiss2 lagi
 anak dino ni kitaorang dapat mase gi Legoland tu hari
ekceli bukan dapat pon..bayar main game pastu dapatle ini..ala2 main kat funfair tu

WW: Donut yang lembut

Rabu dah kan..
sekejap je seminggu seminggu tu habis..
kekadang boring betul rase xtau nak wat apa..
walaupon sebenarnya tugas surirumah ni x pernah habis n xdok diam gak jadinya
tapi kekadang tu cam boring gak ngn rutin yg sama kan
so hari Isnin cam bosan lepas masak awal xtau nak wat apa ..beside ada yg order donut..
Kul 11 start menguli sekilo lebih tepung then cetak utk yg org order pastu terus wat mini donut yg cucuk2 kat lidi tu untuk makan sendiri
 
 
doh ke 3 ni utk wat mini donut

wat bulat2..ammar nak tolong sgt masa ni..sebaik boleh pujuk

hasilnye..hehe.anak2 bawa bekal pg sek agama

Resepinya
 
1kg tepung (mmg slalu wat sekg)
1 pek mauripan yeast
1 biji telur ayam
3 sudu susu pekat manis
3 sudu margerin 
secubit garam
air
gula kastor
 
Cara2 nya
(1)Tepung di gaul dulu dengan margerin sampai tepung tu jadi bertabur
(2)telur di pukul sekejap, masukkan susu kemudian masukkan mauripan kacau, masukkan air dalam 2 cawan kemudian kacau 
(3) masukkan  (2) td kedalam adunan n boleh menguli sehingga doh x lekat pada tangan
(4) boleh di cetak menggunakan acuan donut
(5) biarkan donut naik sebentar sebelum digoreng..gaul gula ketika masih panas



Tuesday, September 25, 2012

layan rawan :) sedeyyy Mr Nuff mendiamkan diri

Assalamualaikum

Apa kabo....?dah kul 4 pg ekk
ekceli terjaga kul 2.30 pg tadi dah n now xleh tido...
still rse marah ngn MR NUFF sebab lsg xde email sal my cash out..dah masuk 3 bulan..
nape yea...no emails..eii apa ntah..walaupon bukanle banyak atleast nak tau jugakla apa jadi dengan my cash out tu..korang penah x jadi camtu?


Tinggalkan persoalan di situ...redha n sabar
orang yang sabar ni ada yg manis di akhirnya kan..:))

just nak share pic gubahan fresh flower mse miera engage tu hari...disebabkan itu adalah sentuhan dr my sis..so mmg teruja sbb pada ahkak ianya sangat cantik...tapi costing bunga je da bpe kan..

jom layan pic

telekung



ni dalam mangkuk tu letak buah2 kemudiannya

bekas cincin

tepak sirih

kain pasang

pulut delima...sangat la sedap

ole2 untuk tetamu...yg turkois tu utk mira punya majlis n yang pink untuk majlis doa selamat Wa (adik mira) yg nak berangkat ke mesir oktober ini..dalamnya berisi coklat..sedap giloss coklatnye











Ekceli pic yang hantaran kaler biru tu x proper amik sbb dah pukui bape pagi ntah..so depa amik ala kadar je...klo ahkak yg amik harusla tenannnnngggg betui2 sblom snap..hehe

apapon x sabo nak tggu miera wedding day mac 2013...

Wednesday, September 19, 2012

LEGOLAND punya cerita

Salam hari rabu

Mood blogging skung memang tengah merudum dok bz pk macam2..hehe..alasan je ekk
Sebab da juai tiket Legoland harusla tuan juai tu pegi n buat review skit kan..hehe
Tapi yang penting anak bahagia...tp da remind siap2 kt diorg result peksa ujung tahun sume kna A..hihi...as long diaorg bahagia mak pak pon bahagia jugak ..ye dak?

Hari Ahad a.ka Hari Malaysia kitaorg decide pegi Legoland. Perjalanan dalam 10 minit dari rumah kami di Taman Tampoi Indah. Klo ada yg menginap di Tune Hotel kat Danga Bay pon sangat la dekat je..katanya skung ni tgh promo bilik rege RM50..tp xtaule smpi bila..cer korang survey klo plan nak turun Jb. As long da datang Jb luangkanla masa jln2 tempat lain..klo niat ke Legoland je cam x berbaloi kan..

Sambung cerita...Sampai Legoland da pukul 10.20 pagi..dari parking ke tempat tiket lam 5-10min jln..orang ramai tau..huhu..besala baru dua hari opening...oii mak aiii klo ikutkan smlmnya dianggarkan dalam 20k org yg datang ke Legoland seram je dengar..tp bila dah melaluinya..mmg betui anggaran aku sndiri menjelang balik..mmg 20k tu kira lebih kurangla...
Ramai tau kat depan kitaorang ni..




Tunggu en amy amik tiket..gedebuk gedebak..trus masuk

rami giler orang kat kaunter ni

harusla bgambo disini

tiket dengan harga yang sangatla mahai..kihkih..pada aku yg xbekerja ni kira mahaila..huhu

orang lego..ada dimana mana dalam ni..macam2 gaya n pesyenn.

sian ammar banyak game xleh main..tinggi mesti 120 cm keatas..


ada anak kecik kan..so terpaksa tukar2 jaga anak
ammar ske sgt drive ni..sbaik mmg da terer

adam n kakak at junior driving school of legoland

da dapat lesen..bukan dapat ..beli rm20..huhu

land od adventure..tempat ni ala2 zaman firaun gitu




Lego city

pic ni bleh beli rm20..
Itu jela yg boleh ahkak share kan..ada yang bagi 9/10 bintang..tapi pada ahkak biasa je kot..xtau nak bg bintang sbb rse cam biasa je ala2 genting..ala2 sunway lagoon...tapi ahkak paling ske duk lam studio 4D..n enjoy movie lego dlm studio tu..beside sejuk n bolehla relax jap..mau tertido jugak tu bab penat sgt..
apapon lain orang lain citarasanya kan..yg penting hepi..itu je kekdahnya..hehe


Friday, September 7, 2012

HARGA TIKET LEGOLAND MALAYSIA MURAH DISINI

Assalamualaikum..


tu hari sibuk nak update pic hantaran bertunang miera kan..adoaiiii malas kemain lagi ahkak ni
satg kita selit kan lam entry coming soon
Ni nak promote tiket LEGOLAND MALAYSIA yang ada pada ahkak...siyes harga paling murah setakat ini
so klo berminat nak bawa family..ekspesially our kids la kan...bleh email or inbox kat fb untuk bertanya harga n keterangan lanjut....

Tickets are sold by a representative duly authorized by the LEGOLAND MALAYSIA

email :akmarazali81@yahoo.com
fb: Noor Akma Mohd Razali


Wednesday, September 26, 2012

kawan baru ameer

Posted by kemma at 11:00 AM 0 comments
Hari tu pegi legoland
kitaorang bawa balik ahli keluarga baru
x sangka plak jadi member baik ameer
n ameer ske sangat dengan dia ni
adoii comei cam ameer jugak..hehe

siap kiss2 lagi
 anak dino ni kitaorang dapat mase gi Legoland tu hari
ekceli bukan dapat pon..bayar main game pastu dapatle ini..ala2 main kat funfair tu

WW: Donut yang lembut

Posted by kemma at 8:00 AM 1 comments
Rabu dah kan..
sekejap je seminggu seminggu tu habis..
kekadang boring betul rase xtau nak wat apa..
walaupon sebenarnya tugas surirumah ni x pernah habis n xdok diam gak jadinya
tapi kekadang tu cam boring gak ngn rutin yg sama kan
so hari Isnin cam bosan lepas masak awal xtau nak wat apa ..beside ada yg order donut..
Kul 11 start menguli sekilo lebih tepung then cetak utk yg org order pastu terus wat mini donut yg cucuk2 kat lidi tu untuk makan sendiri
 
 
doh ke 3 ni utk wat mini donut

wat bulat2..ammar nak tolong sgt masa ni..sebaik boleh pujuk

hasilnye..hehe.anak2 bawa bekal pg sek agama

Resepinya
 
1kg tepung (mmg slalu wat sekg)
1 pek mauripan yeast
1 biji telur ayam
3 sudu susu pekat manis
3 sudu margerin 
secubit garam
air
gula kastor
 
Cara2 nya
(1)Tepung di gaul dulu dengan margerin sampai tepung tu jadi bertabur
(2)telur di pukul sekejap, masukkan susu kemudian masukkan mauripan kacau, masukkan air dalam 2 cawan kemudian kacau 
(3) masukkan  (2) td kedalam adunan n boleh menguli sehingga doh x lekat pada tangan
(4) boleh di cetak menggunakan acuan donut
(5) biarkan donut naik sebentar sebelum digoreng..gaul gula ketika masih panas



Tuesday, September 25, 2012

layan rawan :) sedeyyy Mr Nuff mendiamkan diri

Posted by kemma at 10:06 AM 2 comments
Assalamualaikum

Apa kabo....?dah kul 4 pg ekk
ekceli terjaga kul 2.30 pg tadi dah n now xleh tido...
still rse marah ngn MR NUFF sebab lsg xde email sal my cash out..dah masuk 3 bulan..
nape yea...no emails..eii apa ntah..walaupon bukanle banyak atleast nak tau jugakla apa jadi dengan my cash out tu..korang penah x jadi camtu?


Tinggalkan persoalan di situ...redha n sabar
orang yang sabar ni ada yg manis di akhirnya kan..:))

just nak share pic gubahan fresh flower mse miera engage tu hari...disebabkan itu adalah sentuhan dr my sis..so mmg teruja sbb pada ahkak ianya sangat cantik...tapi costing bunga je da bpe kan..

jom layan pic

telekung



ni dalam mangkuk tu letak buah2 kemudiannya

bekas cincin

tepak sirih

kain pasang

pulut delima...sangat la sedap

ole2 untuk tetamu...yg turkois tu utk mira punya majlis n yang pink untuk majlis doa selamat Wa (adik mira) yg nak berangkat ke mesir oktober ini..dalamnya berisi coklat..sedap giloss coklatnye











Ekceli pic yang hantaran kaler biru tu x proper amik sbb dah pukui bape pagi ntah..so depa amik ala kadar je...klo ahkak yg amik harusla tenannnnngggg betui2 sblom snap..hehe

apapon x sabo nak tggu miera wedding day mac 2013...

Wednesday, September 19, 2012

LEGOLAND punya cerita

Posted by kemma at 10:00 AM 4 comments
Salam hari rabu

Mood blogging skung memang tengah merudum dok bz pk macam2..hehe..alasan je ekk
Sebab da juai tiket Legoland harusla tuan juai tu pegi n buat review skit kan..hehe
Tapi yang penting anak bahagia...tp da remind siap2 kt diorg result peksa ujung tahun sume kna A..hihi...as long diaorg bahagia mak pak pon bahagia jugak ..ye dak?

Hari Ahad a.ka Hari Malaysia kitaorg decide pegi Legoland. Perjalanan dalam 10 minit dari rumah kami di Taman Tampoi Indah. Klo ada yg menginap di Tune Hotel kat Danga Bay pon sangat la dekat je..katanya skung ni tgh promo bilik rege RM50..tp xtaule smpi bila..cer korang survey klo plan nak turun Jb. As long da datang Jb luangkanla masa jln2 tempat lain..klo niat ke Legoland je cam x berbaloi kan..

Sambung cerita...Sampai Legoland da pukul 10.20 pagi..dari parking ke tempat tiket lam 5-10min jln..orang ramai tau..huhu..besala baru dua hari opening...oii mak aiii klo ikutkan smlmnya dianggarkan dalam 20k org yg datang ke Legoland seram je dengar..tp bila dah melaluinya..mmg betui anggaran aku sndiri menjelang balik..mmg 20k tu kira lebih kurangla...
Ramai tau kat depan kitaorang ni..




Tunggu en amy amik tiket..gedebuk gedebak..trus masuk

rami giler orang kat kaunter ni

harusla bgambo disini

tiket dengan harga yang sangatla mahai..kihkih..pada aku yg xbekerja ni kira mahaila..huhu

orang lego..ada dimana mana dalam ni..macam2 gaya n pesyenn.

sian ammar banyak game xleh main..tinggi mesti 120 cm keatas..


ada anak kecik kan..so terpaksa tukar2 jaga anak
ammar ske sgt drive ni..sbaik mmg da terer

adam n kakak at junior driving school of legoland

da dapat lesen..bukan dapat ..beli rm20..huhu

land od adventure..tempat ni ala2 zaman firaun gitu




Lego city

pic ni bleh beli rm20..
Itu jela yg boleh ahkak share kan..ada yang bagi 9/10 bintang..tapi pada ahkak biasa je kot..xtau nak bg bintang sbb rse cam biasa je ala2 genting..ala2 sunway lagoon...tapi ahkak paling ske duk lam studio 4D..n enjoy movie lego dlm studio tu..beside sejuk n bolehla relax jap..mau tertido jugak tu bab penat sgt..
apapon lain orang lain citarasanya kan..yg penting hepi..itu je kekdahnya..hehe


Friday, September 7, 2012

HARGA TIKET LEGOLAND MALAYSIA MURAH DISINI

Posted by kemma at 2:13 AM 3 comments
Assalamualaikum..


tu hari sibuk nak update pic hantaran bertunang miera kan..adoaiiii malas kemain lagi ahkak ni
satg kita selit kan lam entry coming soon
Ni nak promote tiket LEGOLAND MALAYSIA yang ada pada ahkak...siyes harga paling murah setakat ini
so klo berminat nak bawa family..ekspesially our kids la kan...bleh email or inbox kat fb untuk bertanya harga n keterangan lanjut....

Tickets are sold by a representative duly authorized by the LEGOLAND MALAYSIA

email :akmarazali81@yahoo.com
fb: Noor Akma Mohd Razali


 

©2009 da tru luv | by TNB