Rezeki blogging..tq 4 klik

Tuesday, August 28, 2012

Syawal ke 10....masa cepat berlalu....manisnya lebaran

Di syawal ke 10 kita ye...

Selamat menyambut Aidilfitri..salam penuh keampunan zahir dan batin..
adakalanya orang lain tidak bahagia bila lihat kita bahagia...adakalanya bila kita zahirkan kebahagian ada yang salah ertikan...mudah sahaja..bila kita fikir yang negatif...cepat2 istigfar..kerana ada bnyk kebaikan dalam beristigfar...peringatan untuk diri sendiri jgk..


Pangggill mood..
mood ceria pepagi ni harusss...alhamdulillah 
camne sambutan lebaran korang?
ahkak besa2 je..tetibhe je rse nak bahasa kan diri ahkak..hehe..boleh ke idakkk???haha
Kali ni beraya di kampung ahkak di tepen..tq untuk somi yang tercinta..syang ketat2..pestime guna ayat ketat2 ni..kuikui

Lebaran kali ni...sesi bergambar famili kecik ahkak bertambah sorang lg ahli..
klo tahun lepas kami berlima..tahun ni dah berenam..tahun depan???..sudah cukup sudahhhh..nakmo dah
pestime ameer pakai baju melayu dilebaran pertama di usia 8 bulan..
meh cuci mata dengan pic raya family kami..

bersama bonda kesayangan...

family kecik kami....x ske kaler ni lam pic..x ceria gitu..songkok masing2 xtau mna pg...cacat sudah tanpa songkok...mama bz taun ni urus ank kecik...props x sempat nk cekk..huhu

 Raya kedua seperti biasa..xtvt makan itu pasti..
kakcik wat nasi dagang..sepatutnya wat 1st raya tapi memandangkan makanan yg over byk..so postpone nasi dgg hari kedua..
nasi dagang ni mmg request by me..setiap kali kitaorg beraya di tepen..
feveret my husband tu..tp memandangkan kcik lg terer masak nasi dagang..harusla kakcik yang masak..terbaikk
Hari yang sama jugak sibuk ngn pre engagement day miera..selain memasak..xtvt mengubah hantaran pon wat sendiri..guna fresh flower hantaran miera..so mmg kna jaga betul2...pic hantaran lam entry berikutnya ok..

Now cuci mata ngan pic family ahkak mse hari miera engage....ske sgt pic ni..sbb mayb kombinasi warna putih n turqoise tu yg upkan keceriaan n mood..apapon alhamdulillah n tahniah untuk anak sedara kesayangan n satu kepala miera n ron..

ensem x ank mama???hehe

ammar n kazen2

mama ngn hero2..hero kecik tido mse ni

nice kaler kan?

tersangat ske pic ni..tq utk kazen ahkak suraya.miss photog

berdua..lap u

us

ank , menantu n cucu perempuan hjh jamaliah

sporting abisss

perasan retisssss...haha..

majlis berjalan lancar n alhamdulillah makan mencukupi n licin..terbaik air tangan bonda n kekanda2 ku..
Entry lain aku sambung dengan persiapan hantaran ok...to be continue

Wednesday, August 15, 2012

Wordless Wednesday : Tunggu cek nuff..bila nak sampai ni

Dah tebus ujung bulan 6 x silap..x byk pon..tp lom smpi2..selalunya berapa lama yekkk?
ni 1st time nak terima cek mr nuff tu yg menggeletis je tunggu..haha
bila cek kat nuff tengok kat payment history..tulis 0.00..n ditulis no payments yet

nape ye camtu

Tuesday, August 14, 2012

5 ramadhan......smbung semula di hari 5 terakhir ramadhan

Salam ramadhan yang bakal berlalu menjelang hening paginya syawal...

Tu hari las entry hr ke 5 ramadan kan...kenkonon bawah skali entry tu taip sambunggggg..lastly baru ari ni sambung nya..hahaha...lama betui x berending story..

Jap je kan...kita di 5 hr terakhir ramadan....macam2 yang kita lalui hingga x sedar masa tu berlalu dengan pantas....semoga kita selalu menggunakan masa dengan baik dan tidak tergolong dengan orang yang dalam kerugian..

Berbalik pada cerita sepanjang ramadan....cr duit meniaga...baru kecik2 tapi penatnyaaa..lg satu terpaksa berkejar dengan ank kecik lagi...paham2 jela..tp minggu last ni aku dah stop meniaga..ekceli start hari ameer demam aku da x meniaga..kesian juga anak2.. thanx a lot utk adam, kakak n lisa..banyak tolong mama..raya ni mama bagi gaji hokeyyy...untung pon ciput je...ala kecik je pon men juai2..tp best sbb hasil usaha diri sendiri..haha..klo ikut en amy mmg dia x bg..tp besala aku kan ketegaq..huhu ampun somi ku..lappp u.

Adoiii..stress la wat entry guna laptop...x syokkk..aku lg ske guna pc..tapi pc kna virus..gara2 adam ntah apekeheinya nak print apa ntah...ishhh..mayb sebelum balik raya pi anto kedai CPU nya.

Sebelum ni syok je snap on mobile..on9 on mobile...tapi..hukhuk..henpon samsung ku itu telah ilang..seminggu lepas mse teman jiran aku pg klinik..mse tu ammar nak jajan so aku tertinggal henpon kat sblah coffee table lam klinik tu..tp mse tu klinik tu br je buka just ada k.ros patientnya...jap je weiii..ilang ..call trus x dapat...huhu..ada sorang mamat ni masuk...aku syak dia..tp xde bukti..xpela redha je..bukan rezeki...tp sayang sgt memory lam henpon tu..huhu...

Baju raya kurung dan melayu dah siap.....tema cokelat devasss..haha sesaja je tambah...2 hari lepas pi soping baju raya anak2..last minute punya soping cam x byk pilihan...aku ske soping kat Jusco...tp mak aiii dah le xde choice..rege after 70% pon leh 80/ 90 hengget...xpuas hati trus x beli...pi makan dominos trus balik..then malam esoknya pi Danga City Mall...soping kat Metrojaya..at last...okle..walaupon xdela puas hati sgt...aku mmg cerewet..nak branded tp mau harga murah..hahaha..adatla kan anak dah 4 xlarat nak ikutla..haii
Then beli on9 prewalkershoes utk ameer, jumper  putih utk ameer n kemeja ammar kaler putih adam n abah dah beli ari tu.....mau hero pakai sedondon baju kaler putih n jeans biru..raya ke3..anak sedara aku c Mira bertunang...tema majlis tekois kaler..aku still dok cr kurung moden kaler terkois..padan muka tu hr xmo tempah....kenkonon nak bl yang siap..hehe..pencarian belom berakhir.

Korang balik kampung hari apa?Insya'allah pulang beraya di kampung ku di cht jering jumaat malam sabtu...semoga selamat perjalanan kita menuju ke destinasi...pandu cermat okee..

Di kesempatan ini nak ucapkan Selamat Hari raya aidilfitri...maafkan segala kekasaran bahasa sekiranya mengguris hati...

Tuesday, August 28, 2012

Syawal ke 10....masa cepat berlalu....manisnya lebaran

Posted by kemma at 8:45 AM 0 comments
Di syawal ke 10 kita ye...

Selamat menyambut Aidilfitri..salam penuh keampunan zahir dan batin..
adakalanya orang lain tidak bahagia bila lihat kita bahagia...adakalanya bila kita zahirkan kebahagian ada yang salah ertikan...mudah sahaja..bila kita fikir yang negatif...cepat2 istigfar..kerana ada bnyk kebaikan dalam beristigfar...peringatan untuk diri sendiri jgk..


Pangggill mood..
mood ceria pepagi ni harusss...alhamdulillah 
camne sambutan lebaran korang?
ahkak besa2 je..tetibhe je rse nak bahasa kan diri ahkak..hehe..boleh ke idakkk???haha
Kali ni beraya di kampung ahkak di tepen..tq untuk somi yang tercinta..syang ketat2..pestime guna ayat ketat2 ni..kuikui

Lebaran kali ni...sesi bergambar famili kecik ahkak bertambah sorang lg ahli..
klo tahun lepas kami berlima..tahun ni dah berenam..tahun depan???..sudah cukup sudahhhh..nakmo dah
pestime ameer pakai baju melayu dilebaran pertama di usia 8 bulan..
meh cuci mata dengan pic raya family kami..

bersama bonda kesayangan...

family kecik kami....x ske kaler ni lam pic..x ceria gitu..songkok masing2 xtau mna pg...cacat sudah tanpa songkok...mama bz taun ni urus ank kecik...props x sempat nk cekk..huhu

 Raya kedua seperti biasa..xtvt makan itu pasti..
kakcik wat nasi dagang..sepatutnya wat 1st raya tapi memandangkan makanan yg over byk..so postpone nasi dgg hari kedua..
nasi dagang ni mmg request by me..setiap kali kitaorg beraya di tepen..
feveret my husband tu..tp memandangkan kcik lg terer masak nasi dagang..harusla kakcik yang masak..terbaikk
Hari yang sama jugak sibuk ngn pre engagement day miera..selain memasak..xtvt mengubah hantaran pon wat sendiri..guna fresh flower hantaran miera..so mmg kna jaga betul2...pic hantaran lam entry berikutnya ok..

Now cuci mata ngan pic family ahkak mse hari miera engage....ske sgt pic ni..sbb mayb kombinasi warna putih n turqoise tu yg upkan keceriaan n mood..apapon alhamdulillah n tahniah untuk anak sedara kesayangan n satu kepala miera n ron..

ensem x ank mama???hehe

ammar n kazen2

mama ngn hero2..hero kecik tido mse ni

nice kaler kan?

tersangat ske pic ni..tq utk kazen ahkak suraya.miss photog

berdua..lap u

us

ank , menantu n cucu perempuan hjh jamaliah

sporting abisss

perasan retisssss...haha..

majlis berjalan lancar n alhamdulillah makan mencukupi n licin..terbaik air tangan bonda n kekanda2 ku..
Entry lain aku sambung dengan persiapan hantaran ok...to be continue

Wednesday, August 15, 2012

Wordless Wednesday : Tunggu cek nuff..bila nak sampai ni

Posted by kemma at 3:02 PM 0 comments
Dah tebus ujung bulan 6 x silap..x byk pon..tp lom smpi2..selalunya berapa lama yekkk?
ni 1st time nak terima cek mr nuff tu yg menggeletis je tunggu..haha
bila cek kat nuff tengok kat payment history..tulis 0.00..n ditulis no payments yet

nape ye camtu

Tuesday, August 14, 2012

5 ramadhan......smbung semula di hari 5 terakhir ramadhan

Posted by kemma at 5:14 AM 2 comments
Salam ramadhan yang bakal berlalu menjelang hening paginya syawal...

Tu hari las entry hr ke 5 ramadan kan...kenkonon bawah skali entry tu taip sambunggggg..lastly baru ari ni sambung nya..hahaha...lama betui x berending story..

Jap je kan...kita di 5 hr terakhir ramadan....macam2 yang kita lalui hingga x sedar masa tu berlalu dengan pantas....semoga kita selalu menggunakan masa dengan baik dan tidak tergolong dengan orang yang dalam kerugian..

Berbalik pada cerita sepanjang ramadan....cr duit meniaga...baru kecik2 tapi penatnyaaa..lg satu terpaksa berkejar dengan ank kecik lagi...paham2 jela..tp minggu last ni aku dah stop meniaga..ekceli start hari ameer demam aku da x meniaga..kesian juga anak2.. thanx a lot utk adam, kakak n lisa..banyak tolong mama..raya ni mama bagi gaji hokeyyy...untung pon ciput je...ala kecik je pon men juai2..tp best sbb hasil usaha diri sendiri..haha..klo ikut en amy mmg dia x bg..tp besala aku kan ketegaq..huhu ampun somi ku..lappp u.

Adoiii..stress la wat entry guna laptop...x syokkk..aku lg ske guna pc..tapi pc kna virus..gara2 adam ntah apekeheinya nak print apa ntah...ishhh..mayb sebelum balik raya pi anto kedai CPU nya.

Sebelum ni syok je snap on mobile..on9 on mobile...tapi..hukhuk..henpon samsung ku itu telah ilang..seminggu lepas mse teman jiran aku pg klinik..mse tu ammar nak jajan so aku tertinggal henpon kat sblah coffee table lam klinik tu..tp mse tu klinik tu br je buka just ada k.ros patientnya...jap je weiii..ilang ..call trus x dapat...huhu..ada sorang mamat ni masuk...aku syak dia..tp xde bukti..xpela redha je..bukan rezeki...tp sayang sgt memory lam henpon tu..huhu...

Baju raya kurung dan melayu dah siap.....tema cokelat devasss..haha sesaja je tambah...2 hari lepas pi soping baju raya anak2..last minute punya soping cam x byk pilihan...aku ske soping kat Jusco...tp mak aiii dah le xde choice..rege after 70% pon leh 80/ 90 hengget...xpuas hati trus x beli...pi makan dominos trus balik..then malam esoknya pi Danga City Mall...soping kat Metrojaya..at last...okle..walaupon xdela puas hati sgt...aku mmg cerewet..nak branded tp mau harga murah..hahaha..adatla kan anak dah 4 xlarat nak ikutla..haii
Then beli on9 prewalkershoes utk ameer, jumper  putih utk ameer n kemeja ammar kaler putih adam n abah dah beli ari tu.....mau hero pakai sedondon baju kaler putih n jeans biru..raya ke3..anak sedara aku c Mira bertunang...tema majlis tekois kaler..aku still dok cr kurung moden kaler terkois..padan muka tu hr xmo tempah....kenkonon nak bl yang siap..hehe..pencarian belom berakhir.

Korang balik kampung hari apa?Insya'allah pulang beraya di kampung ku di cht jering jumaat malam sabtu...semoga selamat perjalanan kita menuju ke destinasi...pandu cermat okee..

Di kesempatan ini nak ucapkan Selamat Hari raya aidilfitri...maafkan segala kekasaran bahasa sekiranya mengguris hati...

 

©2009 da tru luv | by TNB