Rezeki blogging..tq 4 klik

Wednesday, July 25, 2012

dah 5 hari berpuasa...salam ramadhan

Salam ramadhan semua

dah 5 hari berlalu ...mood update adalah rsa bersalah pada blog pastu brula nak pk apa yang nak tulis buntu plak nak story apa ekk??

Nak citer sal abang ammar yang kuat sgt buat hal sekarang..merajuk..oii mak aiii pening nak pujuk...makin garang..ada je orang yang nak dimarahnya..ada je yang x kena..n apa yang dia cakap mesti kena ikut..kalau x dia jerit n air mata pon tumpah cam air yang di curah2..stress tau nak bersabo time kita tgh bizi nak masak..dgn ameer lg..hurrmmm..sabo je la banyak2..orang lain pon camtu gak.. :)
rasanya apa yang dia buat tu sbb merasakan mama x bg perhatian cam dlu kat dia..
tp kesian jugak..kekadang bizi2 ngn urusan rumahtangga terlepas pandang perasaan anak2

Tapi
 mama da x macam dlu sgt kot...mse kakak n abang adam kecik mama lagi garang
but bila anak dah masuk 3/4 ni..da boleh tahan skit bila nak marah tu
tengok keadaan jugakla tahap mengamuk tu ..hahaha

Ameer da mula bangun berdiri tepi2 sofa or dinding aktiviti 7 bulan dia..tp x tahan sbb over brani lepas tangan..ade je bunyi kepala berdentum ke lantai...yang x tahan tu xmo layan walker2 da..
n bila berdiri je..konpem kaki sebelah lagi cari pot untuk memanjat...walker pon dipanjat ok..pintu grill pon ada hati nak panjat..ngeri sgt...ni memang awai2 lg da nmpak jenis lasak

bersambung ....


Wednesday, July 4, 2012

dicekau harimau jadian

Lamanya tak update...kenkonon lepas cash out dalam akaun nuffnang boleh bagi rajin lagi update...xde maknanya...seme jek

Siapakah yang jadi rimau??? berbalik kepada tajuk
Alkisah anak teruna yang selalu je wat darah mama turun naik...
kisah yang sama tahun lepas berulang
tahun lepas diakhiri dengan mulut berdarah..
tahun ni start dengan cakar mencakar..sebaik x koyak kelopak mata anak aiiii...meroyan betul la

Bukan nak lebihkan anak kita..
bukan juga nak sanjung anak kita je sorang yang baik budiman
x dinafikan adam pon nakal jugak..cuit sana..cuit sini..pot pet sana..pot pet sini
mama da pesan klo penting je cakap..n selalunya kerana mulut badan binasa..
selalu mama pesan dekat dia duduk jauh2..klo budak nakal kacau...duduk je tempat lain..
masalahnya skung....
diorang selalu bergaduh dalam van sekolah..
dalam kes semalam
berpunca dari makan rojak..haus nak minum air..adam minta air kat kawan dia..
alih2 budak cakar rimau tu masuk campur..n adam ada marah dia..
bermula dengan lawan mulut..tumbuk bahu...lastly budak tu cakar..
bestfriend adam gtau adam tumbuk x kena pon..acah2 je..
bukan adam sorang je yang dah dicakar...sebelum ni ada budak lain pon kna..ini menurut driver van la..
dah x boleh ditegur...klo driver van tegur bukannya memasing nak dengar..
mujurla x kena mata..ngeri jugak tengok luka adam
mama bukan jenis terus nak serang je ok
abis siasat baru buat keputusan nak jumpa parents budak tu..bukan niat nak bergaduh pon..
just nak parents dia tau..n xnak dah berlaku benda yang sma...

Adusss...sakit kepala mama menyerang....nnt smbung ye....ermmmmm x tahan

tengok pic luka cakar rimau semalam di pipi gebuss adam..
sebaik ustaz da tolong letakkan minyak gamat mse diorang smpi kat sekolah agama...
 

Wednesday, July 25, 2012

dah 5 hari berpuasa...salam ramadhan

Posted by kemma at 1:01 AM 1 comments
Salam ramadhan semua

dah 5 hari berlalu ...mood update adalah rsa bersalah pada blog pastu brula nak pk apa yang nak tulis buntu plak nak story apa ekk??

Nak citer sal abang ammar yang kuat sgt buat hal sekarang..merajuk..oii mak aiii pening nak pujuk...makin garang..ada je orang yang nak dimarahnya..ada je yang x kena..n apa yang dia cakap mesti kena ikut..kalau x dia jerit n air mata pon tumpah cam air yang di curah2..stress tau nak bersabo time kita tgh bizi nak masak..dgn ameer lg..hurrmmm..sabo je la banyak2..orang lain pon camtu gak.. :)
rasanya apa yang dia buat tu sbb merasakan mama x bg perhatian cam dlu kat dia..
tp kesian jugak..kekadang bizi2 ngn urusan rumahtangga terlepas pandang perasaan anak2

Tapi
 mama da x macam dlu sgt kot...mse kakak n abang adam kecik mama lagi garang
but bila anak dah masuk 3/4 ni..da boleh tahan skit bila nak marah tu
tengok keadaan jugakla tahap mengamuk tu ..hahaha

Ameer da mula bangun berdiri tepi2 sofa or dinding aktiviti 7 bulan dia..tp x tahan sbb over brani lepas tangan..ade je bunyi kepala berdentum ke lantai...yang x tahan tu xmo layan walker2 da..
n bila berdiri je..konpem kaki sebelah lagi cari pot untuk memanjat...walker pon dipanjat ok..pintu grill pon ada hati nak panjat..ngeri sgt...ni memang awai2 lg da nmpak jenis lasak

bersambung ....


Wednesday, July 4, 2012

dicekau harimau jadian

Posted by kemma at 12:43 AM 0 comments
Lamanya tak update...kenkonon lepas cash out dalam akaun nuffnang boleh bagi rajin lagi update...xde maknanya...seme jek

Siapakah yang jadi rimau??? berbalik kepada tajuk
Alkisah anak teruna yang selalu je wat darah mama turun naik...
kisah yang sama tahun lepas berulang
tahun lepas diakhiri dengan mulut berdarah..
tahun ni start dengan cakar mencakar..sebaik x koyak kelopak mata anak aiiii...meroyan betul la

Bukan nak lebihkan anak kita..
bukan juga nak sanjung anak kita je sorang yang baik budiman
x dinafikan adam pon nakal jugak..cuit sana..cuit sini..pot pet sana..pot pet sini
mama da pesan klo penting je cakap..n selalunya kerana mulut badan binasa..
selalu mama pesan dekat dia duduk jauh2..klo budak nakal kacau...duduk je tempat lain..
masalahnya skung....
diorang selalu bergaduh dalam van sekolah..
dalam kes semalam
berpunca dari makan rojak..haus nak minum air..adam minta air kat kawan dia..
alih2 budak cakar rimau tu masuk campur..n adam ada marah dia..
bermula dengan lawan mulut..tumbuk bahu...lastly budak tu cakar..
bestfriend adam gtau adam tumbuk x kena pon..acah2 je..
bukan adam sorang je yang dah dicakar...sebelum ni ada budak lain pon kna..ini menurut driver van la..
dah x boleh ditegur...klo driver van tegur bukannya memasing nak dengar..
mujurla x kena mata..ngeri jugak tengok luka adam
mama bukan jenis terus nak serang je ok
abis siasat baru buat keputusan nak jumpa parents budak tu..bukan niat nak bergaduh pon..
just nak parents dia tau..n xnak dah berlaku benda yang sma...

Adusss...sakit kepala mama menyerang....nnt smbung ye....ermmmmm x tahan

tengok pic luka cakar rimau semalam di pipi gebuss adam..
sebaik ustaz da tolong letakkan minyak gamat mse diorang smpi kat sekolah agama...
 
 

©2009 da tru luv | by TNB