Rezeki blogging..tq 4 klik

Wednesday, May 16, 2012

nasi minyak + ayam masak merah

Last week nye masak2
tetiba je baru rajin nak wat entry..hehe
klo dah rajin mula la shcedule entry bersusun..haha

Masak simple n mudah n x memeningkan kepala
anak pon suka n laju je makan..aku ske je sbb simple nak masak n x payah nk pk lama2



korang ske x masak cenggini?? aku ske sbb x payah pk lauk apa yang sesuai.coz dah tau dah apa lauk yg sesuai makan ngn nasi minyak..mudahkan..

Free diapers siang dan malam..ammar yg smart

Dah lama x share cite pasal abang ammar kan..
makin bijak...keletahnya tu buat mama selalu gelak besar
kekadang geram pon ada..klo kita x ikut cakap or marah sure dia akan cakap "x nak kawan mama la"..x pon "x sayang mama"..haha aku pon ske mengusik..bukan aku je sesapa pon ske mengusik sebab ske giler tengok dia bebel..haha cute

Bulan Oktober ni baru genap 3 Tahun..so now Ammar baru 2 tahun  7 bulan...dah free diapers siang totally..n malam kecuali hari sejuk or hujan (bagi pakai sbb bila sejuk kan kerap kencing)...selalunya sebelum tido mama akan ajak dia pegi toilet n pee..then mama akan bgn lam kul 5/5.30pg n akan tnya ammar nak kencing tak..selalunya dia just angguk2 lam tido..mama dukung bawa pg bilik air..mata pejam tau..then siap bg pakai seluar n tido balik
mayb jugak sbb ammar dah x isap botol so mmg x kuat kencing..
tapi kalau mama penat sgt mmg bg juga pakai  takut x sedar..
dulu klo time nak berak je..sure nak pakai diapers
tapi skung dah pandai guna jamban (kihkih..cam xsopan je guna word "jamban")..sorry ye
so diapers just spare untuk pg jalan2 je

Tahun depan memang nak hantar dia masuk tadika...klo boleh cam nak tahun ni je..tp abah cakap awal lagi..n suh mama ajar kat umah je
seksa gak tau..ammar ske je main
skung klo mama suh apa2 dia kan cakap "iye mama" xpon "apalagi"...haha
tapi siyes bijak giler mulut..cuma 1 je..pelat..tp insya'allah boleh faham..hehe

Semalam mama gelak gila2..
mama:ammar..tolong buaikan ameer jap..mama nak kencing
ammar: x payah encing2 la...encing toto..( x payah kencing2 la..kencing kat toto)
haha..ketawa beso mama
ni kes dia terkencing kat toto last week..terus xmo tido toto tu...event dh g anta dobi..mamat pembersih ni tau..



Sampai sini dulu..daa

Saturday, May 5, 2012

Di hari jadi abang adam

puiii..basi punya cite..
lately ni bz + malas..
tapi memandangkan ianya adalah cerita istimewa buah hati...malas2 pon karang jugak..hehe

29 April dah lama berlalu
Adam dah genap 8 years that day
xmo kek..awal2 dia da cakap...huhu mama cakap nak beli jugak sebabbb mama yang nak makan sangat ..haha
just celebrate kat Jusco Bukit Indah..makan KFC
beli Family feast..dah tu kekonon pas tu mama nak la pi bl slice kek kat secret recepi depan KFC je..skali ameer meragam la plak...nk suh abah beli kang tersalah beli plak chocolate indulgence pujaan hati ku...akhirnya x beli sebab melayan mengaruk ameer...huhu

Layan pic ye..


besday boy








Lepas makan2 tu bawak derang pi Hutan Bandar MPJBT kat Mutiara Rini...nak test kete ammar
main lam umah sempit so cari tempat luas skit bagi dia syok

mehle nak tompang..:P
alolo..abang nyomen ni

ameer tompang yerr


selain dari tu aktiviti biasa klo ke sana ialah sewa basikal..


jom lumba..perasan naik motocross


muka tahan sakit


budak yang baik ni..

adam sangattttt la suka
sampai jatuh n luka di tangan
apa lagi mama pon bebel sbb x hati2
selambe dia cakap "baru anak jantan camni"
nak je aku tonyoh tempat luka tu ngn tisu...
tp sampai hati ke??
dah siap lap luka tu..apa lagi pederas main la
best dapat tengok anak2 beraktiviti hujung minggu
kalau orang lain sure setiap minggu ada je aktiviti jalan2 kan..
tapi aku n anak2 terpaksa la tunggu En amy free..nk  wat camne da kje ngn VVIP....bz ngn macam2 program..sumtime sentap tau..asik terperok kat umah

Sambung balik...kehkeh
x sangka aku pon nek beskal gak petang tu..lama gila x nek beskal
syokkk

senyum simpul je anak bujang mama ni

Lam kul 6 lebih balik n singgah pasar ..
En amy suh masak siakap stim..
balik umah mandikan ameer..n pastu siapkan dia n bagi tidur..
then start masak..

menu dinner  siakap stim + telur dadar je...licin sebab penat nek beskal..haha

siakap stim..kna potong dua..klo x mana muat masuk pengukus...antara feveret klo nak masak siakap stim


Itu je la pon cerita di hari jadi Abang adam...
Semoga Abang Adam menjadi anak yang soleh dan berguna. Mama abah kakak n adik2 sentiasa mendoakan abang ...we love u so much

Wednesday, May 2, 2012

Wordless Wednesday..ini baru anak jantan



katanya "ni baru anak jantan"
bebel terhenti sambil lap2 darah..
haishhhh

full story next entry "Di Hari lahir Abang Adam"

Wednesday, May 16, 2012

nasi minyak + ayam masak merah

Posted by kemma at 12:30 PM 1 comments
Last week nye masak2
tetiba je baru rajin nak wat entry..hehe
klo dah rajin mula la shcedule entry bersusun..haha

Masak simple n mudah n x memeningkan kepala
anak pon suka n laju je makan..aku ske je sbb simple nak masak n x payah nk pk lama2



korang ske x masak cenggini?? aku ske sbb x payah pk lauk apa yang sesuai.coz dah tau dah apa lauk yg sesuai makan ngn nasi minyak..mudahkan..

Free diapers siang dan malam..ammar yg smart

Posted by kemma at 9:00 AM 0 comments
Dah lama x share cite pasal abang ammar kan..
makin bijak...keletahnya tu buat mama selalu gelak besar
kekadang geram pon ada..klo kita x ikut cakap or marah sure dia akan cakap "x nak kawan mama la"..x pon "x sayang mama"..haha aku pon ske mengusik..bukan aku je sesapa pon ske mengusik sebab ske giler tengok dia bebel..haha cute

Bulan Oktober ni baru genap 3 Tahun..so now Ammar baru 2 tahun  7 bulan...dah free diapers siang totally..n malam kecuali hari sejuk or hujan (bagi pakai sbb bila sejuk kan kerap kencing)...selalunya sebelum tido mama akan ajak dia pegi toilet n pee..then mama akan bgn lam kul 5/5.30pg n akan tnya ammar nak kencing tak..selalunya dia just angguk2 lam tido..mama dukung bawa pg bilik air..mata pejam tau..then siap bg pakai seluar n tido balik
mayb jugak sbb ammar dah x isap botol so mmg x kuat kencing..
tapi kalau mama penat sgt mmg bg juga pakai  takut x sedar..
dulu klo time nak berak je..sure nak pakai diapers
tapi skung dah pandai guna jamban (kihkih..cam xsopan je guna word "jamban")..sorry ye
so diapers just spare untuk pg jalan2 je

Tahun depan memang nak hantar dia masuk tadika...klo boleh cam nak tahun ni je..tp abah cakap awal lagi..n suh mama ajar kat umah je
seksa gak tau..ammar ske je main
skung klo mama suh apa2 dia kan cakap "iye mama" xpon "apalagi"...haha
tapi siyes bijak giler mulut..cuma 1 je..pelat..tp insya'allah boleh faham..hehe

Semalam mama gelak gila2..
mama:ammar..tolong buaikan ameer jap..mama nak kencing
ammar: x payah encing2 la...encing toto..( x payah kencing2 la..kencing kat toto)
haha..ketawa beso mama
ni kes dia terkencing kat toto last week..terus xmo tido toto tu...event dh g anta dobi..mamat pembersih ni tau..



Sampai sini dulu..daa

Saturday, May 5, 2012

Di hari jadi abang adam

Posted by kemma at 12:44 AM 0 comments
puiii..basi punya cite..
lately ni bz + malas..
tapi memandangkan ianya adalah cerita istimewa buah hati...malas2 pon karang jugak..hehe

29 April dah lama berlalu
Adam dah genap 8 years that day
xmo kek..awal2 dia da cakap...huhu mama cakap nak beli jugak sebabbb mama yang nak makan sangat ..haha
just celebrate kat Jusco Bukit Indah..makan KFC
beli Family feast..dah tu kekonon pas tu mama nak la pi bl slice kek kat secret recepi depan KFC je..skali ameer meragam la plak...nk suh abah beli kang tersalah beli plak chocolate indulgence pujaan hati ku...akhirnya x beli sebab melayan mengaruk ameer...huhu

Layan pic ye..


besday boy








Lepas makan2 tu bawak derang pi Hutan Bandar MPJBT kat Mutiara Rini...nak test kete ammar
main lam umah sempit so cari tempat luas skit bagi dia syok

mehle nak tompang..:P
alolo..abang nyomen ni

ameer tompang yerr


selain dari tu aktiviti biasa klo ke sana ialah sewa basikal..


jom lumba..perasan naik motocross


muka tahan sakit


budak yang baik ni..

adam sangattttt la suka
sampai jatuh n luka di tangan
apa lagi mama pon bebel sbb x hati2
selambe dia cakap "baru anak jantan camni"
nak je aku tonyoh tempat luka tu ngn tisu...
tp sampai hati ke??
dah siap lap luka tu..apa lagi pederas main la
best dapat tengok anak2 beraktiviti hujung minggu
kalau orang lain sure setiap minggu ada je aktiviti jalan2 kan..
tapi aku n anak2 terpaksa la tunggu En amy free..nk  wat camne da kje ngn VVIP....bz ngn macam2 program..sumtime sentap tau..asik terperok kat umah

Sambung balik...kehkeh
x sangka aku pon nek beskal gak petang tu..lama gila x nek beskal
syokkk

senyum simpul je anak bujang mama ni

Lam kul 6 lebih balik n singgah pasar ..
En amy suh masak siakap stim..
balik umah mandikan ameer..n pastu siapkan dia n bagi tidur..
then start masak..

menu dinner  siakap stim + telur dadar je...licin sebab penat nek beskal..haha

siakap stim..kna potong dua..klo x mana muat masuk pengukus...antara feveret klo nak masak siakap stim


Itu je la pon cerita di hari jadi Abang adam...
Semoga Abang Adam menjadi anak yang soleh dan berguna. Mama abah kakak n adik2 sentiasa mendoakan abang ...we love u so much

Wednesday, May 2, 2012

Wordless Wednesday..ini baru anak jantan

Posted by kemma at 11:29 AM 2 comments


katanya "ni baru anak jantan"
bebel terhenti sambil lap2 darah..
haishhhh

full story next entry "Di Hari lahir Abang Adam"
 

©2009 da tru luv | by TNB