Rezeki blogging..tq 4 klik

Tuesday, September 27, 2011

Mom n Baby Expo Jb...berbekas di hati

Sambungan dr entry sebelum..:))

Melaka sudah..Kl pon sudah..turn Jb la plak
Siyes 1st time ke Mom n Baby expo ni..
kenapa nak pegi sangat tu?
1. nak usha barang2 baby yg masih belom beli..
2. nak jumpa sangat dengan wanita yang dikagumi kerana penyusuan susu ibu 

Seminggu awal mama dah gtau nak pegi Danga city Mall yg ada expo tu kat En Amy. Skali siap cerita nak jumpa Farah tokey Sarakids (siyes En Amy pon xtau spe Farah...orang laki bukannya amik tau pon apa wife diorang admire..mungkin x somi2 korang..tapi somi aii begitu..janji apa yang aku buat tu x salah, dia nan ado kisah.. tapi kali ni aku memang nak kenalkan dia dengan orang yang buat aku semangat nak susukan Ammar.
En Amy ni kata ok je..coz mama asik cakap barang baby lom beli 1 apapon lagi. Dah nama pon expo so bajet memang harga expo la...so En Amy cam tertarik di situ..kehkeh

Jumaat petang remind En Amy jangan lupa bawa balik camera n remind skali lagi acara 24/9  pegi expo n pegi open house kawan dia kat Taman Impian emas. Tup2 En Amy balas mesej dia kna kerja sampai malam esoknya (sabtu 24/9) sampai malam okeh...sentap betul..
Lam hati punya la dokk drama macam2..sedeh betul...klo x kenang kan pening nak melayan kerenah anak2 memang mama dengan lajunya drive sendri n round dengan gumbira kat expo tu. Apakan daya..perut ni pon dah rse x larat nak usung..kna la minta bantuan.Merajuk malam tu..cakap sepatah2 je..
Pukul 12 lebih En Amy balik..mama depan dekstop layan fb n blog..pastu dia dok sebelah..cakap slow n lembut gtau esok pon dia kerja..ahad(25/9) sentap doblas kali aii..tapi dia cakap lagi...mama x pandang..bcakap pon x..aii klo merajuk sangat la hodoh ye puan2. En Amy cakap dia kna kerja pukul 1ptg so esok kita sarapan kat luar n terus g expo..sbb expo buka pukul 10pagi..lam 2 jam mama soping la...lembut tau En Amy cakap. Mama diam..sakit hati lom abis..terus tutup fb n blog n tdo. Sian En Amy terkebil kebil. Bukan selalu tau mama request nak pegi mana2 sll pg sendri je ngn ank2 coz tau kje en Amy tu camne...sebab tu la sentap sangat.
 
Malam tu x lena tido sakit hati punya pasal...tp esoknya kul 8pagi dah kejutkn anak2 suh mandi n siap.Mood dah ok..x penah merajuk lama pon.Sebab sakit hati klo merajuk lama orang dah x nak pujuk. Lam pukul 9 bertolak ke bandar...hantar kete ke carwash n bekfast skali. Then terus ke expo...parking dah penuh weii even baru pukul 10pg. Masuk expo je..x pndang lain dah..smpaikan mama x nak tggu Adam wat IQ test..abah je yg tunggu. Korang nak tau apa yang mama cari???mata melilau cari booth 
152...bukan senang nk cari tapi di line3 dah nampak booth pink Sarakids. Berdebar ye tuan2 n puan2. Mse lalu dpn booth tu dgn Ammar n kakak..nampak Farah tengah bersembang ngn adik ipar dia. Perghh laju je tolak stroller..maluuuuuuuu
Melulu je terus..cari En Amy semula n cakap dah jumpa tapi malu nak tegur...2nd round pegi dengan En Amy...she so friendly..n she recognize me...wowwwww..terharu..dia tau yg mama sorang ni yang merajuk rsau x dapat jumpa dia. 

Senyum sampai telinga..amik pic n tanya tentang nipple shield...siyes 1st time beli atas cadangan Lydzar. Memang x penah tau pasal nipple shield...kali ni nak try n sungguh2 nak usaha atasi fobia susukan baby secara sempurna, coz b4 this susukan sebelah kanan je...walaupon dah cuba tapi breast sebelah kiri yang selalu luka teruk amat buat mama x tahan.So dapatla beli nipple shield kat Sarakids dengan 20% disc.
 
Bagi peluang pic sebagai selingan entry panjang berjela ni...






barang dah penuh stroller atas bawah..Ammar syok jalan sendiri

Dipendekkan entry ...kikih..malas nak type dah

1. Mama dah puas hati...dah jumpa Farah yg selalu dipeluk n laga2 pipi ngn orang lain..kali ni x jeles dah..x bleh lupa.. she so sweet. Yang paling best akhirnya En Amy pon knal farah..
2. X beli barang baby pon xde sangat la..sbb target nak beli baju2 baby..tp untuk newborn mmg xde pon..banyak jual diapers, baby court, botol susu, stroller n mcm2 lagi..malas nak ingat..hehe
3. Harga murah..so beli 3 beg diapers jenama whopee kat ammar..murah je.tgk cam ok. harga around Rm 30++ di pasaran n kat expo dapat RM 20 all size, beli baby wipes jenama pureen , murah..so beli banyak ..then beli mandian herba TYT ..sje je nak try mandi mse pntang nant.

Itu saje:P 
thanks untuk somi tersayang 

Sekian :)) Maaf entry ikut hati sesedap rse ..hehe

Monday, September 26, 2011

the sweet moment........also my wish and a part or my bf journey




sambung malam nanti ye cerita berjumpa tokey Sarakids di Mom n Baby Expo Jb..:)

Friday, September 23, 2011

scanner yg spoil



Punyala semangat nak scan pic mase pegnnt c kakak (mse tu still student kat UPM sem 4) so pegi kelas tu asik nak melaram je la dengan baju2 pegnant yang pada mse tu kira dah paling comeii la(tahun 2002-2003)..tp klo zaman sekarang ni..xmola aku pakai ..sbb lebih selesa pakai seluar n maternity blouse..seingatnya start pkai baju pegnnt bila dah masuk 6 bulan. Ade member sekuliah selalu je tertunggu-tunggu nak tengok aku pakai baju apa hari tu..diaorg la cakap...ye la dah aku sorang je yang pregnant. Tapi sebenarnya ade je yang lain ..tp diorang banyak pakai jubah. Tapi lepas aku dah bersalin...uii mak aiii..ramai plak yg bergaya dengan baju pregnant...ramaile plak yg pegnant.

Sekali scanner spoil mood betul..xtau nape.Klo print ok je...dsebabkan malas nak  godek2..lantakla..abis mood ke laut..simpan balik sume pic lam album...


Itu je..:P

27 weeks b4 3rd semester nextweek.... :))

Berapa banyak weeks daaaa

Kisah ibu2 mengandung ni...alahai
Selalu berjaga smpi pukul 2 pagi..rsenya masih bertenaga...yg paling x tahan asik berulang pegi buang air kecik ..adoiii 
siyes..mlm je dekat 20 kali..selagi x tido..setiap 10 minit mesti rse nak terkucil..
yang pelik tu mane datang air banyak2 tu ekk..
adoii sangat x tahan tambah2 skung ni musim hujan...sejukk
smpaikn klo bertandang umah jiran or kawan2..aku amik separuh gelas je air...malas nak g toilet punya pasal.

Kekadang aku rse sebab dah smpi tahap baby pon dah beso n berpusing ke bawah..itula yang asik nak buang air je..n ada gak yg cakap sbb rambut baby lebat..betulke?Tapi memang semua ank aku ni berambut lebat n klo baru pas bersalin tu memang banyak bulu pon. Hurmmmm teringat Ammar yang sangat berbulu...comeii je..tidur terlungkup mse masuk wad sbb kuning. Beza amat dengan baby lain...dari jauh boleh kenal sebab bulu kat badan dia...rse2 kalah ank banggali kot...hehe.



27 weeks pregnancy   


  


Tuesday, September 27, 2011

Mom n Baby Expo Jb...berbekas di hati

Posted by kemma at 12:03 AM 2 comments
Sambungan dr entry sebelum..:))

Melaka sudah..Kl pon sudah..turn Jb la plak
Siyes 1st time ke Mom n Baby expo ni..
kenapa nak pegi sangat tu?
1. nak usha barang2 baby yg masih belom beli..
2. nak jumpa sangat dengan wanita yang dikagumi kerana penyusuan susu ibu 

Seminggu awal mama dah gtau nak pegi Danga city Mall yg ada expo tu kat En Amy. Skali siap cerita nak jumpa Farah tokey Sarakids (siyes En Amy pon xtau spe Farah...orang laki bukannya amik tau pon apa wife diorang admire..mungkin x somi2 korang..tapi somi aii begitu..janji apa yang aku buat tu x salah, dia nan ado kisah.. tapi kali ni aku memang nak kenalkan dia dengan orang yang buat aku semangat nak susukan Ammar.
En Amy ni kata ok je..coz mama asik cakap barang baby lom beli 1 apapon lagi. Dah nama pon expo so bajet memang harga expo la...so En Amy cam tertarik di situ..kehkeh

Jumaat petang remind En Amy jangan lupa bawa balik camera n remind skali lagi acara 24/9  pegi expo n pegi open house kawan dia kat Taman Impian emas. Tup2 En Amy balas mesej dia kna kerja sampai malam esoknya (sabtu 24/9) sampai malam okeh...sentap betul..
Lam hati punya la dokk drama macam2..sedeh betul...klo x kenang kan pening nak melayan kerenah anak2 memang mama dengan lajunya drive sendri n round dengan gumbira kat expo tu. Apakan daya..perut ni pon dah rse x larat nak usung..kna la minta bantuan.Merajuk malam tu..cakap sepatah2 je..
Pukul 12 lebih En Amy balik..mama depan dekstop layan fb n blog..pastu dia dok sebelah..cakap slow n lembut gtau esok pon dia kerja..ahad(25/9) sentap doblas kali aii..tapi dia cakap lagi...mama x pandang..bcakap pon x..aii klo merajuk sangat la hodoh ye puan2. En Amy cakap dia kna kerja pukul 1ptg so esok kita sarapan kat luar n terus g expo..sbb expo buka pukul 10pagi..lam 2 jam mama soping la...lembut tau En Amy cakap. Mama diam..sakit hati lom abis..terus tutup fb n blog n tdo. Sian En Amy terkebil kebil. Bukan selalu tau mama request nak pegi mana2 sll pg sendri je ngn ank2 coz tau kje en Amy tu camne...sebab tu la sentap sangat.
 
Malam tu x lena tido sakit hati punya pasal...tp esoknya kul 8pagi dah kejutkn anak2 suh mandi n siap.Mood dah ok..x penah merajuk lama pon.Sebab sakit hati klo merajuk lama orang dah x nak pujuk. Lam pukul 9 bertolak ke bandar...hantar kete ke carwash n bekfast skali. Then terus ke expo...parking dah penuh weii even baru pukul 10pg. Masuk expo je..x pndang lain dah..smpaikan mama x nak tggu Adam wat IQ test..abah je yg tunggu. Korang nak tau apa yang mama cari???mata melilau cari booth 
152...bukan senang nk cari tapi di line3 dah nampak booth pink Sarakids. Berdebar ye tuan2 n puan2. Mse lalu dpn booth tu dgn Ammar n kakak..nampak Farah tengah bersembang ngn adik ipar dia. Perghh laju je tolak stroller..maluuuuuuuu
Melulu je terus..cari En Amy semula n cakap dah jumpa tapi malu nak tegur...2nd round pegi dengan En Amy...she so friendly..n she recognize me...wowwwww..terharu..dia tau yg mama sorang ni yang merajuk rsau x dapat jumpa dia. 

Senyum sampai telinga..amik pic n tanya tentang nipple shield...siyes 1st time beli atas cadangan Lydzar. Memang x penah tau pasal nipple shield...kali ni nak try n sungguh2 nak usaha atasi fobia susukan baby secara sempurna, coz b4 this susukan sebelah kanan je...walaupon dah cuba tapi breast sebelah kiri yang selalu luka teruk amat buat mama x tahan.So dapatla beli nipple shield kat Sarakids dengan 20% disc.
 
Bagi peluang pic sebagai selingan entry panjang berjela ni...






barang dah penuh stroller atas bawah..Ammar syok jalan sendiri

Dipendekkan entry ...kikih..malas nak type dah

1. Mama dah puas hati...dah jumpa Farah yg selalu dipeluk n laga2 pipi ngn orang lain..kali ni x jeles dah..x bleh lupa.. she so sweet. Yang paling best akhirnya En Amy pon knal farah..
2. X beli barang baby pon xde sangat la..sbb target nak beli baju2 baby..tp untuk newborn mmg xde pon..banyak jual diapers, baby court, botol susu, stroller n mcm2 lagi..malas nak ingat..hehe
3. Harga murah..so beli 3 beg diapers jenama whopee kat ammar..murah je.tgk cam ok. harga around Rm 30++ di pasaran n kat expo dapat RM 20 all size, beli baby wipes jenama pureen , murah..so beli banyak ..then beli mandian herba TYT ..sje je nak try mandi mse pntang nant.

Itu saje:P 
thanks untuk somi tersayang 

Sekian :)) Maaf entry ikut hati sesedap rse ..hehe

Monday, September 26, 2011

the sweet moment........also my wish and a part or my bf journey

Posted by kemma at 6:36 PM 0 comments



sambung malam nanti ye cerita berjumpa tokey Sarakids di Mom n Baby Expo Jb..:)

Friday, September 23, 2011

scanner yg spoil

Posted by kemma at 12:11 AM 0 comments


Punyala semangat nak scan pic mase pegnnt c kakak (mse tu still student kat UPM sem 4) so pegi kelas tu asik nak melaram je la dengan baju2 pegnant yang pada mse tu kira dah paling comeii la(tahun 2002-2003)..tp klo zaman sekarang ni..xmola aku pakai ..sbb lebih selesa pakai seluar n maternity blouse..seingatnya start pkai baju pegnnt bila dah masuk 6 bulan. Ade member sekuliah selalu je tertunggu-tunggu nak tengok aku pakai baju apa hari tu..diaorg la cakap...ye la dah aku sorang je yang pregnant. Tapi sebenarnya ade je yang lain ..tp diorang banyak pakai jubah. Tapi lepas aku dah bersalin...uii mak aiii..ramai plak yg bergaya dengan baju pregnant...ramaile plak yg pegnant.

Sekali scanner spoil mood betul..xtau nape.Klo print ok je...dsebabkan malas nak  godek2..lantakla..abis mood ke laut..simpan balik sume pic lam album...


Itu je..:P

27 weeks b4 3rd semester nextweek.... :))

Posted by kemma at 12:00 AM 0 comments
Berapa banyak weeks daaaa

Kisah ibu2 mengandung ni...alahai
Selalu berjaga smpi pukul 2 pagi..rsenya masih bertenaga...yg paling x tahan asik berulang pegi buang air kecik ..adoiii 
siyes..mlm je dekat 20 kali..selagi x tido..setiap 10 minit mesti rse nak terkucil..
yang pelik tu mane datang air banyak2 tu ekk..
adoii sangat x tahan tambah2 skung ni musim hujan...sejukk
smpaikn klo bertandang umah jiran or kawan2..aku amik separuh gelas je air...malas nak g toilet punya pasal.

Kekadang aku rse sebab dah smpi tahap baby pon dah beso n berpusing ke bawah..itula yang asik nak buang air je..n ada gak yg cakap sbb rambut baby lebat..betulke?Tapi memang semua ank aku ni berambut lebat n klo baru pas bersalin tu memang banyak bulu pon. Hurmmmm teringat Ammar yang sangat berbulu...comeii je..tidur terlungkup mse masuk wad sbb kuning. Beza amat dengan baby lain...dari jauh boleh kenal sebab bulu kat badan dia...rse2 kalah ank banggali kot...hehe.



27 weeks pregnancy   


  


 

©2009 da tru luv | by TNB