Rezeki blogging..tq 4 klik

Saturday, August 27, 2011

Salam lebaran 2011

Mood dah kelaut..di penghujung ramadhan ni..
malas nak update blog walaupon hari2 melawat blog org lain..

So sempena lebaran yang bakal tiba ni
kami sekeluarga bakal beraya di kampung tercinta di Taiping Perak
hihi..syok n bahagia disitu..
Insya'allah akan bertolak balik ke kpg pada ptg Ahad coz pgnya en. amy still kerja.
N esok nak last soping kat Jusco Tebrau City..last okeh..

Apapon ..smoga perjalanan selamat dan penuh dengan kesabaran..untuk kalian juga..have a safe journey..
Ampun maaf di pinta di atas kekurangan diri..smoga lebaran ini akan lebih bermakna.

Thursday, August 11, 2011

senyum..hiburkan hati..hehe







Perihal Kuih:

paling gangster= Lompat Tikam
sexy= Puteri Mandi
keji= Taik Itik
bajet cute= Cek Mek Molek
awet muda= Seri Muka
alim= Kuih Ketayap
penyakit lelaki kronik= Batang Buruk
suka pukul= Kuih Lompang
dalam zoo= Badak Berendam
Sam Polis Trafik= Kuih Sampreeeeettttt
bangun sendiri= Kuih Bangkit
org x mandi= Kuih Bau-lu
paling tenteram= Kuih Makmur
paling lembap= Kuih Siput
1 Malaysia= Kuih Telinga Keling
 
tergelak mse baca menda ni kat page sorang rakan fb..comeii je

Monday, August 8, 2011

terima kasih kakak

Salam monday

No monday blues yekk..

Dah masuk 8 hari ye kita berpuasa...cepat je masa berlalu
tp setiap kl nak masak punya la stress dok pk apa nak masak..konon2 nak yg membuka selera
tp msak yg sllu masak pon licin gak..almaklumla lapo...hehe

Rse bersyukur sangat kerana anak dara banyak membantu n jarang sgt berkata tak walaupon penat...selalu sgt c kakak tggu je kat dapur  n sentiasa berharap mama mengarahkan potong or kacau sumtin'.Biasala anak perempuan kan...
Siyess ...bertuah sangat punya anak macam kakak...
rajin n jarang merungut..
tapi kat sini je aku puji
klo depan dia jarangla..tp ade gak le cakap terima kasih kat kakak sbb rajin tolong mama
syokla dia..:))

Sentiasa berdoa kakak jadi anak yg solehah, bijak, cemerlang n bertanggungjawab pada adik2 n family...n kakakla contoh untuk adik2.
Terima kasih sayang...anak mama yg comeiiiiii


Sunday, August 7, 2011

butter prawn untuk bersahur...yummy membuka selera

Salam Ahad

Just nak cerita
semalam kul 1pg baru tido...nak tau sbb apa??
punyala dok gugel nak masak apa style udang lam freeze tu utk sahur ni
skali teringat nak wat butter prawn..lom pnh wat..
tgk bahan2 sebaik sume ada..kecuali daun kari..bedal jew la..

Then tido punya tdo..tersedar sendiri..aikk npe jam x bunyi2 ni
skali dah pukul 4.40 korang...ohhhh no..jam x bunyi sbb spe ntah set pukul 4pm..hangin tol aiii
nasi lom masak..sup ayam lom wat ..udang lom masak..
huhu
rse nak nangis..
kalut2 masak...
alhamdulillah 5.10pagi ..dah siap..
kelam kabut gerak ank2 n suh makan cepat sikit...........

Hurmmmmmmmmmmm...
bila makan sume jadi cool..
sedapnye butter prawnn......penyelamat keadaan..alhamdulillah sume selesai makan 5.30pg...klo ade mse yg lama sure lagi syokk menikmati butter prawn smbil pejam2 mata..hehe
siyes mmg membuka selera n terbaik..bukan nak cakap aku masak sedap
tapi resepi butter prawn ni mmg sgt sedap...
klo korang blom pnh wat sendri ..cuba try test.,..pasti wat lg..
anak2 request lg untuk bbuka nanti..
gambar gugel..

pssst:sebaik perut x meragam hari ni...smlm makan mangga muda + kuah rojak pukul 12.30 pg...tingin punya pasai..hehe

Wednesday, August 3, 2011

masih mampu..dia pon makin aktif

Salam ramadhan semua...

Alhamdulillah..sudah Ramadhan ke-3
syukur masih mampu meneruskan puasa walaupon agak keletihan hari pertama n kedua.
Insya'allah hari ni mungkin akan lebih baik coz minum lebih banyak, wpon x bpe selera makan, soy milk 3 mug ..dasattt kan?ni gara2 kakak n adam xmo minum soy milk...mmg baunya agak kurang mnyenangkan..mama pon geli gak tp telan jew la, kurma 2 biji n supplement shaklee....insya'allah akan lebih bertenaga hari ini.

Perubahan mendadak di bulan puasa
baby makin kuat menendang...baru 5 bln..tapi rse2nya start 1stday puasa asik kick jew...tp mama ske nakk..terasa kamu amat sihat didalam..hehe

Rse2nya menu berbuka xde masalah sgt nak masak..tp buntu betul nak masak sahur..
ni sume sbb nak bagi anak selera makan..en somi pon juga..
ape yekkk nk masak untuk sahur..lauk simple tapi membuka selera seisi keluarga
nampaknya kna gugel resepi hari ni..hehe
kesian juga c kakak..tengah makan sahur tadi dia bleh cakap" mama esok kita masak singgang nak.."aku tgk dia x abis makan pon..sian plak rse
okeh kakak..tp ekceli mamanya rse loya gile sebut nak makan singgang...xpela sok masak skit untuk c kakak..

okla sume..smpi sini dlu...

Saturday, August 27, 2011

Salam lebaran 2011

Posted by kemma at 6:06 AM 1 comments
Mood dah kelaut..di penghujung ramadhan ni..
malas nak update blog walaupon hari2 melawat blog org lain..

So sempena lebaran yang bakal tiba ni
kami sekeluarga bakal beraya di kampung tercinta di Taiping Perak
hihi..syok n bahagia disitu..
Insya'allah akan bertolak balik ke kpg pada ptg Ahad coz pgnya en. amy still kerja.
N esok nak last soping kat Jusco Tebrau City..last okeh..

Apapon ..smoga perjalanan selamat dan penuh dengan kesabaran..untuk kalian juga..have a safe journey..
Ampun maaf di pinta di atas kekurangan diri..smoga lebaran ini akan lebih bermakna.

Thursday, August 11, 2011

senyum..hiburkan hati..hehe

Posted by kemma at 5:31 AM 0 comments






Perihal Kuih:

paling gangster= Lompat Tikam
sexy= Puteri Mandi
keji= Taik Itik
bajet cute= Cek Mek Molek
awet muda= Seri Muka
alim= Kuih Ketayap
penyakit lelaki kronik= Batang Buruk
suka pukul= Kuih Lompang
dalam zoo= Badak Berendam
Sam Polis Trafik= Kuih Sampreeeeettttt
bangun sendiri= Kuih Bangkit
org x mandi= Kuih Bau-lu
paling tenteram= Kuih Makmur
paling lembap= Kuih Siput
1 Malaysia= Kuih Telinga Keling
 
tergelak mse baca menda ni kat page sorang rakan fb..comeii je

Monday, August 8, 2011

terima kasih kakak

Posted by kemma at 9:00 AM 2 comments
Salam monday

No monday blues yekk..

Dah masuk 8 hari ye kita berpuasa...cepat je masa berlalu
tp setiap kl nak masak punya la stress dok pk apa nak masak..konon2 nak yg membuka selera
tp msak yg sllu masak pon licin gak..almaklumla lapo...hehe

Rse bersyukur sangat kerana anak dara banyak membantu n jarang sgt berkata tak walaupon penat...selalu sgt c kakak tggu je kat dapur  n sentiasa berharap mama mengarahkan potong or kacau sumtin'.Biasala anak perempuan kan...
Siyess ...bertuah sangat punya anak macam kakak...
rajin n jarang merungut..
tapi kat sini je aku puji
klo depan dia jarangla..tp ade gak le cakap terima kasih kat kakak sbb rajin tolong mama
syokla dia..:))

Sentiasa berdoa kakak jadi anak yg solehah, bijak, cemerlang n bertanggungjawab pada adik2 n family...n kakakla contoh untuk adik2.
Terima kasih sayang...anak mama yg comeiiiiii


Sunday, August 7, 2011

butter prawn untuk bersahur...yummy membuka selera

Posted by kemma at 11:53 AM 1 comments
Salam Ahad

Just nak cerita
semalam kul 1pg baru tido...nak tau sbb apa??
punyala dok gugel nak masak apa style udang lam freeze tu utk sahur ni
skali teringat nak wat butter prawn..lom pnh wat..
tgk bahan2 sebaik sume ada..kecuali daun kari..bedal jew la..

Then tido punya tdo..tersedar sendiri..aikk npe jam x bunyi2 ni
skali dah pukul 4.40 korang...ohhhh no..jam x bunyi sbb spe ntah set pukul 4pm..hangin tol aiii
nasi lom masak..sup ayam lom wat ..udang lom masak..
huhu
rse nak nangis..
kalut2 masak...
alhamdulillah 5.10pagi ..dah siap..
kelam kabut gerak ank2 n suh makan cepat sikit...........

Hurmmmmmmmmmmm...
bila makan sume jadi cool..
sedapnye butter prawnn......penyelamat keadaan..alhamdulillah sume selesai makan 5.30pg...klo ade mse yg lama sure lagi syokk menikmati butter prawn smbil pejam2 mata..hehe
siyes mmg membuka selera n terbaik..bukan nak cakap aku masak sedap
tapi resepi butter prawn ni mmg sgt sedap...
klo korang blom pnh wat sendri ..cuba try test.,..pasti wat lg..
anak2 request lg untuk bbuka nanti..
gambar gugel..

pssst:sebaik perut x meragam hari ni...smlm makan mangga muda + kuah rojak pukul 12.30 pg...tingin punya pasai..hehe

Wednesday, August 3, 2011

masih mampu..dia pon makin aktif

Posted by kemma at 5:45 AM 2 comments
Salam ramadhan semua...

Alhamdulillah..sudah Ramadhan ke-3
syukur masih mampu meneruskan puasa walaupon agak keletihan hari pertama n kedua.
Insya'allah hari ni mungkin akan lebih baik coz minum lebih banyak, wpon x bpe selera makan, soy milk 3 mug ..dasattt kan?ni gara2 kakak n adam xmo minum soy milk...mmg baunya agak kurang mnyenangkan..mama pon geli gak tp telan jew la, kurma 2 biji n supplement shaklee....insya'allah akan lebih bertenaga hari ini.

Perubahan mendadak di bulan puasa
baby makin kuat menendang...baru 5 bln..tapi rse2nya start 1stday puasa asik kick jew...tp mama ske nakk..terasa kamu amat sihat didalam..hehe

Rse2nya menu berbuka xde masalah sgt nak masak..tp buntu betul nak masak sahur..
ni sume sbb nak bagi anak selera makan..en somi pon juga..
ape yekkk nk masak untuk sahur..lauk simple tapi membuka selera seisi keluarga
nampaknya kna gugel resepi hari ni..hehe
kesian juga c kakak..tengah makan sahur tadi dia bleh cakap" mama esok kita masak singgang nak.."aku tgk dia x abis makan pon..sian plak rse
okeh kakak..tp ekceli mamanya rse loya gile sebut nak makan singgang...xpela sok masak skit untuk c kakak..

okla sume..smpi sini dlu...
 

©2009 da tru luv | by TNB