Rezeki blogging..tq 4 klik

Friday, February 25, 2011

kesian anak mama

Assalamualaikum semua...

Pagi Jumaat yang barakah

Hari ni paling bz n kalut wat aku coz adam n ammar demam. En. Amy plak ke KL. Petang ni plak nak ke Airport amik pcik n makcik yang datang dari Penang coz ada kerja kawin di sini. Balik sekolah semalam adam demam ...badan panas n sakit kepala..membawa kehari ini. Tup2 pagi tadi Ammar merengek, pelik, jarang dia merengek. Pegang badan panas...xmo berenggang. Mujurla kakak dah pandai siapkan diri...bila dia dah siap aku minta tolong buaikan ammar coz belum solat subuh..atleast klo ammar dok lam buai dia x merengek sgt. Lepas hantar kakak...bagi Ammar makan ubat...xmo tido..pastu br perasan rupanya dia berak. Rupanya berak2 melarat...siap terberak sebelum pakai pampers...huhu..so hari ini kerja aku mengemop lantai yang lebih dari kerja lain..:((

Pastu c adam merengek nak makan mihun soto..mihun soto kat klinik kesihatan tampoi siyess sedap soto kat siti setakat ni x bleh challenge lagi klo makan soto kat mana2 pon...  Nak tak nak pegi beli bungkus...ammar aku belikan soto nasi. Alhamdulillah makan jugak c kecik tu. Baru jap tadi pas makan ubat adam muntah n sekarang dua2 dah tido.

Hari ni menu lunch ialah bubur nasi untuk anak2 yang demam n singgang ikan+ tempe smbl grg untuk org yang chat...rse x selera plak ...aduiii

Wednesday, February 23, 2011

syokkk...4.35 pagi punya berangan

Salam semua

mata terang..dah x ngantuk..tidor kul 10.30mlm n bangun pukul 1.30pg.
Freshhhhhh
so layan angan2..sbb xtau nak wat pe..
berangan jer la dlu...kna kumpul duit klo nak sume menjadi..hehe
untuk aku yg x bekerja..klo korang insya'allah xde masalah

Apa yang aku angankan????
http://www.airasia.com/my/en/home.html
ini yang aku angankan...hihi

Plan nak bw anak2 jalan2 naik flight cuti bulan doblas ni...mse terhad..smpi 27Feb ni je book untk fly 13 sep2011 -29 feb2012
Pilihan tempat??
confius..
Klo naik kat Jb x byk tempat leh pegi...klo naik kat KL syokk..merata leh pg

tempat yg aku rse nak pegi???dalam malaysia je pon sbb aku still belum habiskan separuh bayaran kat PTPTN n still x bleh g oversea..huhu..xpe2 bersabar untuk kesalahan diri sendiri...x lama lagi dah...:((

So tempat yg aku rse rindu n jadi lapar
KOTA BHARU....ingat KB terus jadi lapar...aku ni mmg minat gila ngn all makanan dari sna..aku try survey klo naik dari KL - KB bulan doblas nnt just RM100 je...murahkan???napela xde flight dari JB..huhu..tp klo dah drive dr JB...count on urself...blehla..on plan..

LANGKAWI
teringin gak..tp pilihan last kot:))

JB-KOTA KINABALU
RM900++..sje nak jalan sna...insya'allah

BANDUNG etc
chaiiittttt...next year pas abis byr yg tertunggak kat PTPTN dlu...


So pade rakan blogger yg nak fly..cuti2..cepat book k.


Sunday, February 20, 2011

AMMAR MIERZA....penghibur hati

Lama x update cerita si comel daku ini...

Pic lama je dapat aku saji kan coz dah 2 bulan aku xde snap2 pic anak2 secara betul..haha
Dulu sepanjang masa aku nak snap...bukan apa skung ni dah jarang outing..klo kuar pon xde mood plak nak snap2.

Bulan 3 ni Ammar dah genap 1 Tahun 5 bulan...dah besar dah simanja buah hati ni. Semakin noty..noty yang comel n manja. Siyesss sangat manja..dimanjakan abah, mama, kakak n abangnya...
Mulut pon dah petah n thumbs up untuk Ammar coz boleh ikut n faham arahan..sgt excellent...sooo cuteee bila dia masuk umah je..dia lari2 nyorok belakang pintu bilik kakak...pastu aku akn buat2 cari "ane...ane..ane la Ammar ni"...kakak n abang pon buat2 cari..n then dia pon cepat2 kuar n ketawa...comeiii sgt.

Bila nampak masjid or surau..terus tadah tangan.."alah..alah...amin.." sgt2 la comeiii..x tau nak cakap..geram jadinya bila tengok. Yang selalu over geram c kakak la..abis di kenyoknye c Ammar. Pastu klo nampak lori..n aku ignore je.. sure dia akan tunjuk "eeeee..eeeeeeeee"..means lori.
Words yg memang terbaik klo sebut..opkoz la.."Aaaaaaaaaaaaaaabahhhh, Maaaaaamaa..Keke (kakak) n Babang (abang)..cepat dapat klo kita sebut n suh dia ikut..n klo dia nak lompat dia kan sebut "eee" (three)..one two x tau ilang kat mana.

Jap tadi baru pegi bf c ammar..dah 1 tahun 5 bulan gak ammar bf..bangga dengan pencapaian diri sendiri..x abis duit beli susu..seppp. Klo korang tgh bf anak2, apa yg korang ske buat????
Klo aku, aku ske sgt main tapak tangan dia..cium , usap rambut..usap kening dia..cium n sayang tu toksah cakapla banyak kali sgt....syukur dapat merasa moment sebegini...pada yg masih nak mencuba..anda patut mencuba n rasakan sendiri keindahan bf baby...sgt menakjubkan.

Sampai sini dulu entry daku yea...dah kul 2.12 am dah ni..Nak tido dlu..esok nak g senamrobik. Minggu ni terpaksa la bawa angles 3 orang tu coz en Amy kerja..xpela nakkk..jom poco2 ngn mama k.

Selamat berhujung minggu yea



Contest Senyum x nampak gigi

Lama x marathon contest..ari ni nak marathon sebanyak mungkin coz petang tadi aku tertidur..kira bajet x mo tdo sebelum kul 2pg..hehe

nak join contest ni ..anjuran Cik Muas
nak pertaruhkan pic sendri..actually aku x ske pic yg x nampak gigi..rse cam makin kembang plak muka..hehe

pic tanpa gigi..huhu..control ayu betoii..nak wat cmne jenis muka x berapa nak ayu..terpakse la control

yeahhhh...baru ceria...klo x nampak gigi cam nak tahan kentut je ekk..:))
nak tag 
kuntumz (jia)
liza
k.atie
tiefazatie
mama zharfan

Saturday, February 19, 2011

CONTEST MATA BULAT

Nak join contest anjuran Cik Deeba ni..

TQ jia coz tag..:))

http://deebanur.blogspot.com/2011/02/saya-bwt-c0ntestmeh-j0in.html
 here my handsome n cute little boy..:)
pertaruhkan pic ni..coz baru tukar cpu..lom sempat mskn semula fail2 yg perlu

Name :Ammar Mierza Rohaimi
Age: 1 years 4 month

Tag:
mama iqy
mama zharfan
zai kulim

sume otai tuh...hihi

Wednesday, February 16, 2011

TOTE BOUTIQUE'S GIVEAWAY




Tuesday, February 15, 2011

Gieyana Giveaway ~ I'm Look Younger!

1ST CONTEST SIMANJA MANDI

Penuhi tag dari kuntumz..

Lame x join contest..so hari ni sgt lapang dada n nak join sesangat contest IBU BALQIS

sesapa nak join cepat ea..sebelum 28 Feb 2011

Ammar x byk gambar mandi..so ini je pic yg ado..
ammar tengah cari oksigen lebih...hihi pic ni mse ammar 3 bulan kot..mandi  kat sink je..

nama: Ammar Mierza Bin Rohaimi
umur:1 tahun 4 Bulan
D.O.B:2.10.2009

Tag
Sume yg jenguk kat blog ni

Sunday, February 13, 2011

Hadiah GA untuk 3 yg bertuah n early bird

Hye sume..

Just nak inform untuk 3 lucky person n early bird Cik ifa..saya dah emailkan voucher RM10 dr 
www.beautiliciouswardrobe.com as a main hadiah. Boleh pilih mana2 item yang still available.  Selain dari itu diaorg juga akan dapat Keronsang jurai yang comel n akan di pos ke alamat yang ditelah di emailkan kepada saya.

TQ sume..maafkan saya sekiranya hadiah yang telah saya sediakan tidak seberapa.



Saturday, February 12, 2011

kenapa dengan facebook pagi ni????

morningggggg

Kenapa ekk dengan facebook.............cam dah jadi padang jarak padang terkukur. Dari pukul 7pg try log in..then bila dah log in...sumenya putih n ada tulisan ..cam home,profail, massages, notification..tulis yg berlink tp bila klik x leh view...kna hijack ko?

Friday, February 11, 2011

korang penah mengidam nak dapur camni tak?

Hye sume

Dah lama gila x jenguk email tadi..ps buang mana yang patut..syok plak belek email pic kitchen..
Besa la as perempuan, isteri , ibu..yg selalunya memang kat dapur opkoz la dapur tu kita dok mengidam nak bagi cun cam bilik tido..lebih lagi gamaknye rse.

Ni antara pic2 kitchen yang ada:)

simple kan




untuk peminat ijau..
ermmm..lawak plak aku tgk dapur ni...bukan taste aku:)
ni dapur yg aku ske..tp rse2 x perlu kot spotlite bagai ..hehe

ni aku x brapa minat..mmg moden..tp cam serabut je aku rse..hahaha


Okeyla...saje lepaskan rse boring..tension..serabut

Aku tengah berperasaan, terkilan, kecik hati ..rse nak luahkan disini..tpppppppp

nak bagi tajaan..klo nak gtau sy ye

Selamat malam sume...



Just nak inform kepada kawan2 yang nak anjurkan  GA or Contest yang inginkan penaja hadiah bersama
boleh email saya...coz saya nak tumpang sekaki bagi hadiah yang x seberapa untuk pemenang. 

Boleh email di sini akmarazali81@yahoo.com


Result My Eshop Launching Giveaway..jeng..jeng..jeng


Salam jumaat yang barakah

Result dah kuar ye kenkawan..malangnye diatas ke x pandaian pakai random.org..1st time guna..rse cam senang je..tp rupanya aku yg oldskul..hahaha..sian aku....hishh geram nak cite
Aku yang x pandai nak guna dok geram lak ekkk


Okeyla...pas sejam blajo cmne nak bg dia x generate bila aku publish...tp still result bertukar-tukar..nasibla aku dah tulis dlu 1st yg aku generate..huhu..maafle ye kawan2

Byk kali dah try guna kod html yg di beri oleh Mr. Random but still bila preview resultnya bleh xde n then kita leh generate balik..kesudahannya..sy gunakan 1st Mr Random cacat saya yg mula2 sy try..inila hasilnya..huhu:)


sepatutnya camni kan????

Ini yg cacat je yang dapat I sajikan..huhu..malu:((



rue Random Number Generator  29Powered by RANDOM.ORG


rue Random Number Generator  55Powered by RANDOM.ORG
55.http://inahasan.blogspot.com/2011/01/my-eshop-launching-giveaway.html

rue Random Number Generator  71Powered by RANDOM.ORG
 cacat kan???  xpela janji result kuar n sumenya sahih dan benar belaka..


Tahniah pada yg luck..n thanks untuk sume yang join..
plss ajarkan saya guna MR Random...:))

To yang telah berjaya
emailkan detail to akmarazali81@yahoo.com

Dan x lupa

Hadiah for Early bird 
1.http://tiefazatie.blogspot.com/2011/01/my-eshop-launching-giveaway.html

emailkan detail ye ifa..









Tuesday, February 8, 2011

update namelist "my eshop launching giveaway"

Salam sume
Fuhh...bersawang gila belog kesayangan hamba ini..:D
Tadi siang sempat buang skit je sawang

Korang...Johor dilanda banjir lagi:(..ni nak cite entry tertangguh..tersangkut banjir nye cite..

Kali ni aku pon hampir2 terperangkap ketika on the way balik dari Mersing..rupanya jln Mersing -Kota Tinggi - Jb telah terputus..huhu...kira2 lam 30 min sebelum sampai ke Kota tinggi..aku terpaksa drive berpatah balik ke Mersing dalam hujan yang menggila bersama ank2. Tuhan saje yang tahu waktu itu perasaan aku...air mata bergenang ..aku cuba menahan kerana bimbang anak2 pon akan turut melalak. En Amy juga terperangkap di Tenang, Labis..sama2 kita terperangkap ye En Amy:(

Nanti la aku ceritakan pengalaman yang sangat ngeri bila kereta aku meredah air n enjin hampir2 mati..arus plak deras..Ya Allah syukur kerana telah memberi kami kesempatan untuk bernafas lagi...saat entry ini di type...air mata sgt laju...selaju air mata yg mengalir saat meredah banjir n ku kentalkn semangat demi anak2..yang aku cuma fikir..klo mama x buat ..spe lagi yang akn tolong kita..:(

Okeyy la..cerita ngeri tu sambung next entry ye..kali ni nak update list peserta My Eshop Launching Giveaway"..dah closed 7/2/11..insya Allah result on this friday ye,.

Sila check ye..klo xde name inform k..tq

1.http://tiefazatie.blogspot.com/2011/01/my-eshop-launching-giveaway.html
2.http://doubledeeya.blogspot.com/2011/01/my-eshop-launching-giveaway.html
3.http://lovecontestverymuch.blogspot.com/2011/01/my-eshop-launching-giveaway.html
4.http://mamiuyuncontest.blogspot.com/2011/01/my-eshop-launching-giveaway.html
5.http://ilurvegaandcontest.blogspot.com/2011/01/my-eshop-launching-giveaway.html
6http://all-contest-ga.blogspot.com/2011/01/my-eshop-launching-giveaway.html
7.http://nanamrul-contest.blogspot.com/2011/01/my-eshop-launching-giveaway.html
8.http://cekedismanis.blogspot.com/2011/01/my-eshop-launching-giveaway.html
9.link: http://haycontest.blogspot.com/2011/01/my-eshop-launching-giveaway.html
10.http://mairasukacgl.blogspot.com/2011/01/my-eshop-launching-giveaway.html

11.http://lisaafhacontest.blogspot.com/2011/01/my-eshop-launching-giveaway.html
12.http://join-giveaway.blogspot.com/2011/01/my-eshop-launching-giveaway.html
13.http://duniacontestku.blogspot.com/2011/01/my-eshop-launching-giveaway.html
14.http://emmileen.blogspot.com/2011/01/my-eshop-launching-giveaway.html
15.http://rosrusli-contest.blogspot.com/2011/01/my-eshop-launching-giveaway.html
16.http://amylikestar2.blogspot.com/2011/01/my-eshop-launching-giveaway.html
17.http://deqlis-contest.blogspot.com/2011/01/my-eshop-launching-giveaway.html
18.http://qasihnaney.blogspot.com/2011/01/my-eshop-launching-giveaway.html
19.http://akmafaizal.blogspot.com/2011/01/my-eshop-launching-giveaway.html
20.http://annurislam90.blogspot.com/2011/01/my-eshop-launching-giveaway.html

21.http://ayuarjunalovescontest.blogspot.com/2011/01/my-eshop-launching-giveaway.html
22.http://mamaaerishtwo.blogspot.com/2011/01/my-eshop-launching-giveaway.html
23.http://rosilahi.blogspot.com/2011/01/my-eshop-launching-giveaway.html
24.http://suzie284contest.blogspot.com/2011/01/my-eshop-launching-giveaway.html
25.http://cempakakuningku.blogspot.com/2011/01/my-eshop-launching-giveaway.html
26.http://atiaqistina.blogspot.com/2011/01/my-eshop-launching-giveaway.html
27.http://fa10-sekadarmencuba.blogspot.com/2011/01/my-eshop-launching-giveaway.html
28.http://nurnuha-syakila.blogspot.com/2011/01/my-eshop-launching-giveaway.html
29.http://taufidris.blogspot.com/2011/01/my-eshop-launching-giveaway.html
30.http://anakincikmokthar.blogspot.com/2011/01/my-eshop-launching-giveaway.html

31.http://mycontest-giveaway.blogspot.com/2011/01/my-eshop-launching-giveaway.html
32.http://azscollections.blogspot.com/2011/01/my-eshop-launching-giveaway.htm
33.http://sahabatnorgadis.blogspot.com/2011/01/my-eshop-launching-giveaway.html
34.http://husna-una.blogspot.com/2011/01/my-eshop-launching-giveaway.html
35.http://azuinn.blogspot.com/2011/01/my-eshop-launching-giveaway.html
36.http://bajiku.blogspot.com/2011/01/my-eshop-launching-giveaway.html
37.http://cheaziah.com/2011/01/my-eshop-launching-giveaway.html
38.http://crazyabtcontests.blogspot.com/2011/01/my-e-shop-launching-giveaway.html
39.http://adamhifdzan.blogspot.com/2011/01/my-eshop-launching-giveaway.html
40.http://kokoadik.blogspot.com/2011/01/myeshop-launching-giveaway.html

41.http://nettskerepek.blogspot.com/2011/01/my-eshop-launching-giveaway.html
42. http://hanyagiveawaycontest.blogspot.com/2011/01/my-eshop-launching-giveaway.html
43.http://kasihfarhana.blogspot.com/2011/01/my-eshop-launching-giveaway.html
44.http://luveeinzcontest.blogspot.com/2011/01/my-eshop-launching-giveaway.html
45.http://tungkukayu.blogspot.com/2011/01/my-eshop-launching-giveaway.html
46.http://hezrinacontestngiveaway.blogspot.com/2011/01/my-eshop-launching-giveaway.html
47.http://anisahsofiah.blogspot.com/2011/01/my-eshop-launching-giveaway.html
48.http://bambam-addicted.blogspot.com/2011/01/my-eshop-launching-giveaway.html
49.http://seindahfarhana.blogspot.com/2011/01/my-eshop-launching-giveaway.html
50.http://zaiikulim.blogspot.com/2011/01/my-eshop-launching-giveaway.html

51.http://contestcontestcontest.blogspot.com/2011/01/my-eshop-launching-giveaway.html
52.http://mycontestzone.blogspot.com/2011/01/my-eshop-launching-giveaway.html
53.http://nanakimie.blogspot.com/2011/01/my-eshop-launching-giveaway.html
54.http://thegiveawaystuff.blogspot.com/2011/01/my-eshop-launching-giveaway.html
55.http://inahasan.blogspot.com/2011/01/my-eshop-launching-giveaway.html
56.http://azatiesayang-contest.blogspot.com/2011/01/my-eshop-launching-giveaway.html
57.http://thecolourfulisland.blogspot.com/2011/01/my-eshop-launching-giveaway.html
58.http://fadzillah-kamarudin.blogspot.com/2011/01/my-eshop-launching-giveaway.html
59.http://ayuayu101.blogspot.com/2011/01/my-eshop-launching-giveaway.html
60.http://eima-contest.blogspot.com/2011/01/my-eshop-launching-giveaway.html

61.http://qard91.blogspot.com/2011/01/my-eshop-launching-giveaway.html
62.http://nadyabubblecontest.blogspot.com/2011/01/my-eshop-launching-giveaway.html
63.http://erawatie18.blogspot.com/2011/01/my-eshop-launching-giveaway.html
64.http://segalanyerkuterima.blogspot.com/2011/01/my-eshop-launching-giveaway.html
65.http://nurulainulfarhain.blogspot.com/2011/01/my-eshop-launching-giveaway.html
66.http://farah23-wettbewerb.blogspot.com/2011/01/my-eshop-launching-giveaway.html
67.http://sofiah-andaikutahu.blogspot.com/2011/01/my-eshop-launching-giveaway.html
68.http://norazwa50.blogspot.com/2011/01/my-eshop-launching-giveaway.html
69.http://rinna57.blogspot.com/2011/01/my-eshop-launching-giveaway.html
70.http://mizzchenta91.blogspot.com/2011/01/my-eshop-launching-giveaway.html


71.http://myapeapeaje.blogspot.com/2011/01/my-eshop-launching-giveaway.html
72.http://usharapa.blogspot.com/2011/01/my-eshop-launching-giveaway.html
73.http://kuntumz.blogspot.com/2011/01/my-eshop-launching-giveaway.html
74.http://suhadarazman.blogspot.com/2011/01/my-eshop-launching-ga.html
75.http://izancute.blogspot.com/2011/01/my-eshop-launching-giveaway.html
76.http://seindahbayu.blogspot.com/2011/01/my-eshop-launching-giveaway.html
77.http://sarah-rinduselalu.blogspot.com/2011/01/my-eshop-launching-giveaway.html
78http://inasepi.blogspot.com/2011/01/my-eshop-launching-giveaway.html
79http://blogjuniza.blogspot.com/2011/01/my-eshop-launching-giveaway.html
80.http://dyahahaslittlecottage.blogspot.com/2011/01/my-eshop-launching-giveaway.html


81.http://kakyong-sukasuka.blogspot.com/2011/01/my-eshop-launching-giveaway.html
82http://ogy2112.blogspot.com/2011/01/my-eshop-launching-giveaway.html
83http://ady-shariz.blogspot.com/2011/02/my-eshop-launching-giveaway.html
84http://myshaizharblogcontest.blogspot.com/2011/02/my-eshop-launching-giveaway.html
85http://arolgiveaway.blogspot.com/2011/02/my-eshop-launching-giveaway.html
86http://gengggkapak.blogspot.com/2011/01/my-eshop-launching-giveaway.html
87http://momoplayground.blogspot.com/2011/01/my-eshop-launching-giveaway.html


siappp..cek ye ..klo de yg tercicir inform ehh..

salam balik dari bercuti

Salam semuaaa

Lama x update ekk..cuti panjang sambung menyambung..:))

Giveaway dah tutup semalam ..:D.
Insya'allah result akan di umumkan pada hari Jumaat ini.
Hope 97 blogger yang join giveaway yg telah dianjurkan bersabar ye..
Terima kasih diatas kesudian menyertai giveaway yang x seberapa ini.

Sekian dulu yea...bz skit minggu ni..:)

Daa...

Monday, February 7, 2011

MY ESHOP LAUNCHING GIVEAWAY

STICKY POST- SCROLL DOWN FOR NEW ENTRY

Salam sumee...

Seperti yang telah dirancang lam sebulan yang lepas, aku nak adakan giveaway sempena kelahiran my Eshop pada 1 January 2011. Namun x seperti yang dirancangkan my EShop ade masalah template n buat aku tensen huhu..punyala bertangguh, harini dengan sakit2 pinggang nya aku telah edit seadanya n itu la yang termampu buat mse ni..huhu. Nak wat cmne still amatur dalam blog2 ni kan hehe..so as pengenalan aku nak adakan giveaway n really hope ramai yang sudi join dan singgah jenjalan kat Eshop aku. Apapon terima kasih untuk kenkawan yg memberi sokongan n nasihat..tq ye kawan. Jadi tibala masanya aku launchkan giveaway Eshop ini n kawan2 bleh komen my Eshop bagi proses menaiktaraf..hehe:) melalut sakan ye..kihkih

www.beautiliciouswardrobe.com
Syarat2nya sangatle simple

1. Wajib jadi follower kedua-dua blog ini http://luvyuall.blogspot.com n www.beautiliciouswardrobe.com
2. buat entry dengan tajuk ini MY ESHOP LAUNCHING GIVEAWAY
3.add lam bloglist korang kedua-dua blog ini.
4. copy banner letak lam entry n sidebar dan link kan.
5.tag 2 rakan n pastikan diaorg tahu
6. Jangan lupa letakkan link entry anda kat ruangan comment ye.. itu aje

CLOSING DATE: 7 FEB 2011

HADIAH
Hadiah yang sangat menarik menanti 3 pemenang

KLO ADE PERUBAHAN AKAN DIUPDATE SECEPAT MUNGKIN..HOPE KAWAN2 SELALU JENGUK YE..

Friday, February 25, 2011

kesian anak mama

Posted by kemma at 10:20 AM 3 comments
Assalamualaikum semua...

Pagi Jumaat yang barakah

Hari ni paling bz n kalut wat aku coz adam n ammar demam. En. Amy plak ke KL. Petang ni plak nak ke Airport amik pcik n makcik yang datang dari Penang coz ada kerja kawin di sini. Balik sekolah semalam adam demam ...badan panas n sakit kepala..membawa kehari ini. Tup2 pagi tadi Ammar merengek, pelik, jarang dia merengek. Pegang badan panas...xmo berenggang. Mujurla kakak dah pandai siapkan diri...bila dia dah siap aku minta tolong buaikan ammar coz belum solat subuh..atleast klo ammar dok lam buai dia x merengek sgt. Lepas hantar kakak...bagi Ammar makan ubat...xmo tido..pastu br perasan rupanya dia berak. Rupanya berak2 melarat...siap terberak sebelum pakai pampers...huhu..so hari ini kerja aku mengemop lantai yang lebih dari kerja lain..:((

Pastu c adam merengek nak makan mihun soto..mihun soto kat klinik kesihatan tampoi siyess sedap soto kat siti setakat ni x bleh challenge lagi klo makan soto kat mana2 pon...  Nak tak nak pegi beli bungkus...ammar aku belikan soto nasi. Alhamdulillah makan jugak c kecik tu. Baru jap tadi pas makan ubat adam muntah n sekarang dua2 dah tido.

Hari ni menu lunch ialah bubur nasi untuk anak2 yang demam n singgang ikan+ tempe smbl grg untuk org yang chat...rse x selera plak ...aduiii

Wednesday, February 23, 2011

syokkk...4.35 pagi punya berangan

Posted by kemma at 4:53 AM 1 comments
Salam semua

mata terang..dah x ngantuk..tidor kul 10.30mlm n bangun pukul 1.30pg.
Freshhhhhh
so layan angan2..sbb xtau nak wat pe..
berangan jer la dlu...kna kumpul duit klo nak sume menjadi..hehe
untuk aku yg x bekerja..klo korang insya'allah xde masalah

Apa yang aku angankan????
http://www.airasia.com/my/en/home.html
ini yang aku angankan...hihi

Plan nak bw anak2 jalan2 naik flight cuti bulan doblas ni...mse terhad..smpi 27Feb ni je book untk fly 13 sep2011 -29 feb2012
Pilihan tempat??
confius..
Klo naik kat Jb x byk tempat leh pegi...klo naik kat KL syokk..merata leh pg

tempat yg aku rse nak pegi???dalam malaysia je pon sbb aku still belum habiskan separuh bayaran kat PTPTN n still x bleh g oversea..huhu..xpe2 bersabar untuk kesalahan diri sendiri...x lama lagi dah...:((

So tempat yg aku rse rindu n jadi lapar
KOTA BHARU....ingat KB terus jadi lapar...aku ni mmg minat gila ngn all makanan dari sna..aku try survey klo naik dari KL - KB bulan doblas nnt just RM100 je...murahkan???napela xde flight dari JB..huhu..tp klo dah drive dr JB...count on urself...blehla..on plan..

LANGKAWI
teringin gak..tp pilihan last kot:))

JB-KOTA KINABALU
RM900++..sje nak jalan sna...insya'allah

BANDUNG etc
chaiiittttt...next year pas abis byr yg tertunggak kat PTPTN dlu...


So pade rakan blogger yg nak fly..cuti2..cepat book k.


Sunday, February 20, 2011

AMMAR MIERZA....penghibur hati

Posted by kemma at 2:15 AM 1 comments
Lama x update cerita si comel daku ini...

Pic lama je dapat aku saji kan coz dah 2 bulan aku xde snap2 pic anak2 secara betul..haha
Dulu sepanjang masa aku nak snap...bukan apa skung ni dah jarang outing..klo kuar pon xde mood plak nak snap2.

Bulan 3 ni Ammar dah genap 1 Tahun 5 bulan...dah besar dah simanja buah hati ni. Semakin noty..noty yang comel n manja. Siyesss sangat manja..dimanjakan abah, mama, kakak n abangnya...
Mulut pon dah petah n thumbs up untuk Ammar coz boleh ikut n faham arahan..sgt excellent...sooo cuteee bila dia masuk umah je..dia lari2 nyorok belakang pintu bilik kakak...pastu aku akn buat2 cari "ane...ane..ane la Ammar ni"...kakak n abang pon buat2 cari..n then dia pon cepat2 kuar n ketawa...comeiii sgt.

Bila nampak masjid or surau..terus tadah tangan.."alah..alah...amin.." sgt2 la comeiii..x tau nak cakap..geram jadinya bila tengok. Yang selalu over geram c kakak la..abis di kenyoknye c Ammar. Pastu klo nampak lori..n aku ignore je.. sure dia akan tunjuk "eeeee..eeeeeeeee"..means lori.
Words yg memang terbaik klo sebut..opkoz la.."Aaaaaaaaaaaaaaabahhhh, Maaaaaamaa..Keke (kakak) n Babang (abang)..cepat dapat klo kita sebut n suh dia ikut..n klo dia nak lompat dia kan sebut "eee" (three)..one two x tau ilang kat mana.

Jap tadi baru pegi bf c ammar..dah 1 tahun 5 bulan gak ammar bf..bangga dengan pencapaian diri sendiri..x abis duit beli susu..seppp. Klo korang tgh bf anak2, apa yg korang ske buat????
Klo aku, aku ske sgt main tapak tangan dia..cium , usap rambut..usap kening dia..cium n sayang tu toksah cakapla banyak kali sgt....syukur dapat merasa moment sebegini...pada yg masih nak mencuba..anda patut mencuba n rasakan sendiri keindahan bf baby...sgt menakjubkan.

Sampai sini dulu entry daku yea...dah kul 2.12 am dah ni..Nak tido dlu..esok nak g senamrobik. Minggu ni terpaksa la bawa angles 3 orang tu coz en Amy kerja..xpela nakkk..jom poco2 ngn mama k.

Selamat berhujung minggu yea



Contest Senyum x nampak gigi

Posted by kemma at 12:28 AM 0 comments
Lama x marathon contest..ari ni nak marathon sebanyak mungkin coz petang tadi aku tertidur..kira bajet x mo tdo sebelum kul 2pg..hehe

nak join contest ni ..anjuran Cik Muas
nak pertaruhkan pic sendri..actually aku x ske pic yg x nampak gigi..rse cam makin kembang plak muka..hehe

pic tanpa gigi..huhu..control ayu betoii..nak wat cmne jenis muka x berapa nak ayu..terpakse la control

yeahhhh...baru ceria...klo x nampak gigi cam nak tahan kentut je ekk..:))
nak tag 
kuntumz (jia)
liza
k.atie
tiefazatie
mama zharfan

Saturday, February 19, 2011

CONTEST MATA BULAT

Posted by kemma at 11:51 PM 0 comments
Nak join contest anjuran Cik Deeba ni..

TQ jia coz tag..:))

http://deebanur.blogspot.com/2011/02/saya-bwt-c0ntestmeh-j0in.html
 here my handsome n cute little boy..:)
pertaruhkan pic ni..coz baru tukar cpu..lom sempat mskn semula fail2 yg perlu

Name :Ammar Mierza Rohaimi
Age: 1 years 4 month

Tag:
mama iqy
mama zharfan
zai kulim

sume otai tuh...hihi

Wednesday, February 16, 2011

TOTE BOUTIQUE'S GIVEAWAY

Posted by kemma at 12:46 AM 0 comments



Tuesday, February 15, 2011

Gieyana Giveaway ~ I'm Look Younger!

Posted by kemma at 11:47 PM 1 comments

1ST CONTEST SIMANJA MANDI

Posted by kemma at 11:35 PM 1 comments
Penuhi tag dari kuntumz..

Lame x join contest..so hari ni sgt lapang dada n nak join sesangat contest IBU BALQIS

sesapa nak join cepat ea..sebelum 28 Feb 2011

Ammar x byk gambar mandi..so ini je pic yg ado..
ammar tengah cari oksigen lebih...hihi pic ni mse ammar 3 bulan kot..mandi  kat sink je..

nama: Ammar Mierza Bin Rohaimi
umur:1 tahun 4 Bulan
D.O.B:2.10.2009

Tag
Sume yg jenguk kat blog ni

Sunday, February 13, 2011

Hadiah GA untuk 3 yg bertuah n early bird

Posted by kemma at 1:07 PM 2 comments
Hye sume..

Just nak inform untuk 3 lucky person n early bird Cik ifa..saya dah emailkan voucher RM10 dr 
www.beautiliciouswardrobe.com as a main hadiah. Boleh pilih mana2 item yang still available.  Selain dari itu diaorg juga akan dapat Keronsang jurai yang comel n akan di pos ke alamat yang ditelah di emailkan kepada saya.

TQ sume..maafkan saya sekiranya hadiah yang telah saya sediakan tidak seberapa.



Saturday, February 12, 2011

kenapa dengan facebook pagi ni????

Posted by kemma at 9:48 AM 0 comments
morningggggg

Kenapa ekk dengan facebook.............cam dah jadi padang jarak padang terkukur. Dari pukul 7pg try log in..then bila dah log in...sumenya putih n ada tulisan ..cam home,profail, massages, notification..tulis yg berlink tp bila klik x leh view...kna hijack ko?

Friday, February 11, 2011

korang penah mengidam nak dapur camni tak?

Posted by kemma at 11:52 PM 3 comments
Hye sume

Dah lama gila x jenguk email tadi..ps buang mana yang patut..syok plak belek email pic kitchen..
Besa la as perempuan, isteri , ibu..yg selalunya memang kat dapur opkoz la dapur tu kita dok mengidam nak bagi cun cam bilik tido..lebih lagi gamaknye rse.

Ni antara pic2 kitchen yang ada:)

simple kan




untuk peminat ijau..
ermmm..lawak plak aku tgk dapur ni...bukan taste aku:)
ni dapur yg aku ske..tp rse2 x perlu kot spotlite bagai ..hehe

ni aku x brapa minat..mmg moden..tp cam serabut je aku rse..hahaha


Okeyla...saje lepaskan rse boring..tension..serabut

Aku tengah berperasaan, terkilan, kecik hati ..rse nak luahkan disini..tpppppppp

nak bagi tajaan..klo nak gtau sy ye

Posted by kemma at 10:54 PM 0 comments
Selamat malam sume...



Just nak inform kepada kawan2 yang nak anjurkan  GA or Contest yang inginkan penaja hadiah bersama
boleh email saya...coz saya nak tumpang sekaki bagi hadiah yang x seberapa untuk pemenang. 

Boleh email di sini akmarazali81@yahoo.com


Result My Eshop Launching Giveaway..jeng..jeng..jeng

Posted by kemma at 2:22 AM 13 comments

Salam jumaat yang barakah

Result dah kuar ye kenkawan..malangnye diatas ke x pandaian pakai random.org..1st time guna..rse cam senang je..tp rupanya aku yg oldskul..hahaha..sian aku....hishh geram nak cite
Aku yang x pandai nak guna dok geram lak ekkk


Okeyla...pas sejam blajo cmne nak bg dia x generate bila aku publish...tp still result bertukar-tukar..nasibla aku dah tulis dlu 1st yg aku generate..huhu..maafle ye kawan2

Byk kali dah try guna kod html yg di beri oleh Mr. Random but still bila preview resultnya bleh xde n then kita leh generate balik..kesudahannya..sy gunakan 1st Mr Random cacat saya yg mula2 sy try..inila hasilnya..huhu:)


sepatutnya camni kan????

Ini yg cacat je yang dapat I sajikan..huhu..malu:((



rue Random Number Generator  29Powered by RANDOM.ORG


rue Random Number Generator  55Powered by RANDOM.ORG
55.http://inahasan.blogspot.com/2011/01/my-eshop-launching-giveaway.html

rue Random Number Generator  71Powered by RANDOM.ORG
 cacat kan???  xpela janji result kuar n sumenya sahih dan benar belaka..


Tahniah pada yg luck..n thanks untuk sume yang join..
plss ajarkan saya guna MR Random...:))

To yang telah berjaya
emailkan detail to akmarazali81@yahoo.com

Dan x lupa

Hadiah for Early bird 
1.http://tiefazatie.blogspot.com/2011/01/my-eshop-launching-giveaway.html

emailkan detail ye ifa..









Tuesday, February 8, 2011

update namelist "my eshop launching giveaway"

Posted by kemma at 11:53 PM 14 comments
Salam sume
Fuhh...bersawang gila belog kesayangan hamba ini..:D
Tadi siang sempat buang skit je sawang

Korang...Johor dilanda banjir lagi:(..ni nak cite entry tertangguh..tersangkut banjir nye cite..

Kali ni aku pon hampir2 terperangkap ketika on the way balik dari Mersing..rupanya jln Mersing -Kota Tinggi - Jb telah terputus..huhu...kira2 lam 30 min sebelum sampai ke Kota tinggi..aku terpaksa drive berpatah balik ke Mersing dalam hujan yang menggila bersama ank2. Tuhan saje yang tahu waktu itu perasaan aku...air mata bergenang ..aku cuba menahan kerana bimbang anak2 pon akan turut melalak. En Amy juga terperangkap di Tenang, Labis..sama2 kita terperangkap ye En Amy:(

Nanti la aku ceritakan pengalaman yang sangat ngeri bila kereta aku meredah air n enjin hampir2 mati..arus plak deras..Ya Allah syukur kerana telah memberi kami kesempatan untuk bernafas lagi...saat entry ini di type...air mata sgt laju...selaju air mata yg mengalir saat meredah banjir n ku kentalkn semangat demi anak2..yang aku cuma fikir..klo mama x buat ..spe lagi yang akn tolong kita..:(

Okeyy la..cerita ngeri tu sambung next entry ye..kali ni nak update list peserta My Eshop Launching Giveaway"..dah closed 7/2/11..insya Allah result on this friday ye,.

Sila check ye..klo xde name inform k..tq

1.http://tiefazatie.blogspot.com/2011/01/my-eshop-launching-giveaway.html
2.http://doubledeeya.blogspot.com/2011/01/my-eshop-launching-giveaway.html
3.http://lovecontestverymuch.blogspot.com/2011/01/my-eshop-launching-giveaway.html
4.http://mamiuyuncontest.blogspot.com/2011/01/my-eshop-launching-giveaway.html
5.http://ilurvegaandcontest.blogspot.com/2011/01/my-eshop-launching-giveaway.html
6http://all-contest-ga.blogspot.com/2011/01/my-eshop-launching-giveaway.html
7.http://nanamrul-contest.blogspot.com/2011/01/my-eshop-launching-giveaway.html
8.http://cekedismanis.blogspot.com/2011/01/my-eshop-launching-giveaway.html
9.link: http://haycontest.blogspot.com/2011/01/my-eshop-launching-giveaway.html
10.http://mairasukacgl.blogspot.com/2011/01/my-eshop-launching-giveaway.html

11.http://lisaafhacontest.blogspot.com/2011/01/my-eshop-launching-giveaway.html
12.http://join-giveaway.blogspot.com/2011/01/my-eshop-launching-giveaway.html
13.http://duniacontestku.blogspot.com/2011/01/my-eshop-launching-giveaway.html
14.http://emmileen.blogspot.com/2011/01/my-eshop-launching-giveaway.html
15.http://rosrusli-contest.blogspot.com/2011/01/my-eshop-launching-giveaway.html
16.http://amylikestar2.blogspot.com/2011/01/my-eshop-launching-giveaway.html
17.http://deqlis-contest.blogspot.com/2011/01/my-eshop-launching-giveaway.html
18.http://qasihnaney.blogspot.com/2011/01/my-eshop-launching-giveaway.html
19.http://akmafaizal.blogspot.com/2011/01/my-eshop-launching-giveaway.html
20.http://annurislam90.blogspot.com/2011/01/my-eshop-launching-giveaway.html

21.http://ayuarjunalovescontest.blogspot.com/2011/01/my-eshop-launching-giveaway.html
22.http://mamaaerishtwo.blogspot.com/2011/01/my-eshop-launching-giveaway.html
23.http://rosilahi.blogspot.com/2011/01/my-eshop-launching-giveaway.html
24.http://suzie284contest.blogspot.com/2011/01/my-eshop-launching-giveaway.html
25.http://cempakakuningku.blogspot.com/2011/01/my-eshop-launching-giveaway.html
26.http://atiaqistina.blogspot.com/2011/01/my-eshop-launching-giveaway.html
27.http://fa10-sekadarmencuba.blogspot.com/2011/01/my-eshop-launching-giveaway.html
28.http://nurnuha-syakila.blogspot.com/2011/01/my-eshop-launching-giveaway.html
29.http://taufidris.blogspot.com/2011/01/my-eshop-launching-giveaway.html
30.http://anakincikmokthar.blogspot.com/2011/01/my-eshop-launching-giveaway.html

31.http://mycontest-giveaway.blogspot.com/2011/01/my-eshop-launching-giveaway.html
32.http://azscollections.blogspot.com/2011/01/my-eshop-launching-giveaway.htm
33.http://sahabatnorgadis.blogspot.com/2011/01/my-eshop-launching-giveaway.html
34.http://husna-una.blogspot.com/2011/01/my-eshop-launching-giveaway.html
35.http://azuinn.blogspot.com/2011/01/my-eshop-launching-giveaway.html
36.http://bajiku.blogspot.com/2011/01/my-eshop-launching-giveaway.html
37.http://cheaziah.com/2011/01/my-eshop-launching-giveaway.html
38.http://crazyabtcontests.blogspot.com/2011/01/my-e-shop-launching-giveaway.html
39.http://adamhifdzan.blogspot.com/2011/01/my-eshop-launching-giveaway.html
40.http://kokoadik.blogspot.com/2011/01/myeshop-launching-giveaway.html

41.http://nettskerepek.blogspot.com/2011/01/my-eshop-launching-giveaway.html
42. http://hanyagiveawaycontest.blogspot.com/2011/01/my-eshop-launching-giveaway.html
43.http://kasihfarhana.blogspot.com/2011/01/my-eshop-launching-giveaway.html
44.http://luveeinzcontest.blogspot.com/2011/01/my-eshop-launching-giveaway.html
45.http://tungkukayu.blogspot.com/2011/01/my-eshop-launching-giveaway.html
46.http://hezrinacontestngiveaway.blogspot.com/2011/01/my-eshop-launching-giveaway.html
47.http://anisahsofiah.blogspot.com/2011/01/my-eshop-launching-giveaway.html
48.http://bambam-addicted.blogspot.com/2011/01/my-eshop-launching-giveaway.html
49.http://seindahfarhana.blogspot.com/2011/01/my-eshop-launching-giveaway.html
50.http://zaiikulim.blogspot.com/2011/01/my-eshop-launching-giveaway.html

51.http://contestcontestcontest.blogspot.com/2011/01/my-eshop-launching-giveaway.html
52.http://mycontestzone.blogspot.com/2011/01/my-eshop-launching-giveaway.html
53.http://nanakimie.blogspot.com/2011/01/my-eshop-launching-giveaway.html
54.http://thegiveawaystuff.blogspot.com/2011/01/my-eshop-launching-giveaway.html
55.http://inahasan.blogspot.com/2011/01/my-eshop-launching-giveaway.html
56.http://azatiesayang-contest.blogspot.com/2011/01/my-eshop-launching-giveaway.html
57.http://thecolourfulisland.blogspot.com/2011/01/my-eshop-launching-giveaway.html
58.http://fadzillah-kamarudin.blogspot.com/2011/01/my-eshop-launching-giveaway.html
59.http://ayuayu101.blogspot.com/2011/01/my-eshop-launching-giveaway.html
60.http://eima-contest.blogspot.com/2011/01/my-eshop-launching-giveaway.html

61.http://qard91.blogspot.com/2011/01/my-eshop-launching-giveaway.html
62.http://nadyabubblecontest.blogspot.com/2011/01/my-eshop-launching-giveaway.html
63.http://erawatie18.blogspot.com/2011/01/my-eshop-launching-giveaway.html
64.http://segalanyerkuterima.blogspot.com/2011/01/my-eshop-launching-giveaway.html
65.http://nurulainulfarhain.blogspot.com/2011/01/my-eshop-launching-giveaway.html
66.http://farah23-wettbewerb.blogspot.com/2011/01/my-eshop-launching-giveaway.html
67.http://sofiah-andaikutahu.blogspot.com/2011/01/my-eshop-launching-giveaway.html
68.http://norazwa50.blogspot.com/2011/01/my-eshop-launching-giveaway.html
69.http://rinna57.blogspot.com/2011/01/my-eshop-launching-giveaway.html
70.http://mizzchenta91.blogspot.com/2011/01/my-eshop-launching-giveaway.html


71.http://myapeapeaje.blogspot.com/2011/01/my-eshop-launching-giveaway.html
72.http://usharapa.blogspot.com/2011/01/my-eshop-launching-giveaway.html
73.http://kuntumz.blogspot.com/2011/01/my-eshop-launching-giveaway.html
74.http://suhadarazman.blogspot.com/2011/01/my-eshop-launching-ga.html
75.http://izancute.blogspot.com/2011/01/my-eshop-launching-giveaway.html
76.http://seindahbayu.blogspot.com/2011/01/my-eshop-launching-giveaway.html
77.http://sarah-rinduselalu.blogspot.com/2011/01/my-eshop-launching-giveaway.html
78http://inasepi.blogspot.com/2011/01/my-eshop-launching-giveaway.html
79http://blogjuniza.blogspot.com/2011/01/my-eshop-launching-giveaway.html
80.http://dyahahaslittlecottage.blogspot.com/2011/01/my-eshop-launching-giveaway.html


81.http://kakyong-sukasuka.blogspot.com/2011/01/my-eshop-launching-giveaway.html
82http://ogy2112.blogspot.com/2011/01/my-eshop-launching-giveaway.html
83http://ady-shariz.blogspot.com/2011/02/my-eshop-launching-giveaway.html
84http://myshaizharblogcontest.blogspot.com/2011/02/my-eshop-launching-giveaway.html
85http://arolgiveaway.blogspot.com/2011/02/my-eshop-launching-giveaway.html
86http://gengggkapak.blogspot.com/2011/01/my-eshop-launching-giveaway.html
87http://momoplayground.blogspot.com/2011/01/my-eshop-launching-giveaway.html


siappp..cek ye ..klo de yg tercicir inform ehh..

salam balik dari bercuti

Posted by kemma at 2:00 PM 1 comments
Salam semuaaa

Lama x update ekk..cuti panjang sambung menyambung..:))

Giveaway dah tutup semalam ..:D.
Insya'allah result akan di umumkan pada hari Jumaat ini.
Hope 97 blogger yang join giveaway yg telah dianjurkan bersabar ye..
Terima kasih diatas kesudian menyertai giveaway yang x seberapa ini.

Sekian dulu yea...bz skit minggu ni..:)

Daa...

Monday, February 7, 2011

MY ESHOP LAUNCHING GIVEAWAY

Posted by kemma at 11:59 PM 88 comments
STICKY POST- SCROLL DOWN FOR NEW ENTRY

Salam sumee...

Seperti yang telah dirancang lam sebulan yang lepas, aku nak adakan giveaway sempena kelahiran my Eshop pada 1 January 2011. Namun x seperti yang dirancangkan my EShop ade masalah template n buat aku tensen huhu..punyala bertangguh, harini dengan sakit2 pinggang nya aku telah edit seadanya n itu la yang termampu buat mse ni..huhu. Nak wat cmne still amatur dalam blog2 ni kan hehe..so as pengenalan aku nak adakan giveaway n really hope ramai yang sudi join dan singgah jenjalan kat Eshop aku. Apapon terima kasih untuk kenkawan yg memberi sokongan n nasihat..tq ye kawan. Jadi tibala masanya aku launchkan giveaway Eshop ini n kawan2 bleh komen my Eshop bagi proses menaiktaraf..hehe:) melalut sakan ye..kihkih

www.beautiliciouswardrobe.com
Syarat2nya sangatle simple

1. Wajib jadi follower kedua-dua blog ini http://luvyuall.blogspot.com n www.beautiliciouswardrobe.com
2. buat entry dengan tajuk ini MY ESHOP LAUNCHING GIVEAWAY
3.add lam bloglist korang kedua-dua blog ini.
4. copy banner letak lam entry n sidebar dan link kan.
5.tag 2 rakan n pastikan diaorg tahu
6. Jangan lupa letakkan link entry anda kat ruangan comment ye.. itu aje

CLOSING DATE: 7 FEB 2011

HADIAH
Hadiah yang sangat menarik menanti 3 pemenang

KLO ADE PERUBAHAN AKAN DIUPDATE SECEPAT MUNGKIN..HOPE KAWAN2 SELALU JENGUK YE..
 

©2009 da tru luv | by TNB