Rezeki blogging..tq 4 klik

Thursday, December 30, 2010

Jumaat malaysia cuti!!!!

Tahniah skuad negara..PM dah bagi cuti untuk semua rakyat Malaysia..
My sis dah nak balik naik flight kul 8am esok..huhu sedeyy..coz seminggu ni mmg enjoy gila wif my sis , BIL n miera...huhu...xde mood..sampai sini dulu yea.. cuti2 jb dari penang tamat untuk tahun ini...tahun depan mai lagi yea...

Saturday, December 25, 2010

Domain Percuma dari KhaiZarien.com


Caranya terlalu mudah. Just ikut Step di bawah.
1. Letakkan tajuk Entry seperti berikut –>> GiveAway Domain by KhaiZarien.com=DONE
2. Letakkan banner di atas di entry anda & link kan semula ke entry ini.=DONE
3. Letakkan gambar anda yang paling SOPAN di entry anda sendiri. –>> bertujuan supaya aku sendiri kenal siapa pembaca yang rajin menjenguk di sini. nati bile jumpe takde la alasan x cam la ape la kan…DONE
4. sila Tag 5 blogger lain=DONE
sopan kerr?hehe

Meh sume join ..sblm 28/12/2010   nak tau lebih lanjut..klik banner yea:)



5 yg di tag:

Friday, December 24, 2010

CROYDON BABY BOY GIVEAWAY

Join giveaway by FIRAHADIFA
meh ramai2 join sebelum 12 Jan 2011
nak join klik sini untuk info

nak tag 2 orang



200 BLOG!!



Caranya mudah ! ...  buat satu entri ;
  1. letak header ben ashaari blog !-DONE
  2. tajuk : 200 blog ! dan linkkan ke entri ini ..-DONE
  3. tu saja ...tinggalkan url di ruang entri ini ..DONE
Kita mula skang sehingga tengahari nanti .. hehehe ... Ada bran ??NAK JOIN KLIK 200 blog!

Monday, December 20, 2010

buat mase ni..tumpang kat sini dulu

Salam isnin untuk sume...jangan monday blues ok..hehe

Xde ape nak share just nak tayang n promote new blouse....hehe. Wat mse ni tumpang sini dlu coz blogshop on construction...nantikan yea!!! klo ada yang berminat leh add sy kat fb noorakma81@yahoo.com/ sms 0147745551


So layan pic okehhh

Free size (RM45 inc poslaju)

Free size (RM45 inc poslaju)

Free size (RM45 inc poslaju)

Free size (RM45 inc poslaju)

M size (bahu 15) RM49 inc pos laju


L size (bahu 16) RM49 inc pos laju
XL size (bahu 17) RM49 inc pos laju  
Insya'Allah dalam masa 2 hari lagi akan ada stock latest..apapon thanks coz sudi menjenguk belog kecik ini. Semoga Allah memberi rahmat ke atas kita semua ..amin:))

Saturday, December 18, 2010

GREEN CONTEST BY GADES CHERMIN


Join contest anjuran Gades Chermin
Due 31/12/2010

KLIK untuk info lanjut


Nama:Ammar Mierza Bin Rohaimi
Umur: 1 tahun 2 bulan
Pic di ambil mse main2 kat playground...suke x hingat c ammar ni..tambah2 baru pandai jalan mase tu:))

Saya tag

GIVEAWAY- SAYA NAK KAIN TU!!!!

Join GA anjuran syeda collection
join before 21 Jan 2011

KLIK untuk info lanjut

KASIH SELAMANYA 1ST GA

join GA anjuran
 due 22/12/2010

klik untuk info lebih lanjut >>>>KLIK

HIJAU CANTIK GIVEAWAY

Join GA anjuran blog Auni's Journal
meh join sebelum 31/12/2010

Nak tau??klik sini

Friday, December 17, 2010

kenapa mesti begini??

Asalnya sebab aku careless..aku tgh construct my new blog..n then tanpa disengaja kan aku telah menukar template DA TRU LUV..adoiiiiiiiiiii
Selepas menukar semula belog ini telah sewel ..huhu entry berulang...nak nangis...sbb semalaman aku telap mengupload hampir 20 template tp still berulang entrynya..huhu..knapa mesti begini my dearie..hukhuk

Monday, December 13, 2010

terguris juga hati ni.

Dok pk banyak kali gak nak buat entry tentang ini atau just ignore my feeling..
But terasa nak share disini..sbb ianya buat aku terguris..hukhuk.

 Untuk pengetahuan pada yang belum tahu , aku ni fully h/wife..jaga ank, selalu gak sembang ngn jiran..tapi klo perlu je la..but aku closed gak le ngn jiran depan umah aku since dia pernah jaga kakak n adik mse umur diaorang 3 n 4 tahun. Klo aku x bz selalu gak le dia datang umah aku sembang or aku pegi umah dia.

Tapi bulan cuti sekolah ni bz skit..coz aku banyak kuar berjalan n dah start buat biz on9. So kitaorang jarangle bersembang cam dlu..kadang2 ade gakle aku tegur klo nampak or sidai kain, but memang aku dah x pegi umah jiran aku tu klo x perlu or xde nak hantar apa2.

Tapi..aku dah start rse lain tengok muka dia since aku mula cuba nasib wat biz..dia cam x suka..kadang2 cakap pon lain macam je..banyak kali aku perasan tapi aku ignore je sbb mayb aku je yang perasan cam tu lagi pon dia dah tua..so kita yang muda ni..ceewahhh...beralah je lah.

Tapi semalam dia datang umah aku..sembang jap, then dia buat2 tnya aku dapat x 3k sebulan untuk simpan dari meniaga..lain sgt nada pertanyaan dia..x tau aku nak jelaskan....haissssssh aku cakap baru lagi...sume yang aku dapat aku rolling beli stock..klo de yang aku simpan pon xle byk sebab aku ni bukannya ade modal banyak opkoz untung yang dapat aku rolling sbb makin lama aku amik semakin banyak..

Pastu dia cakap lagi..suh aku juai murah2 je dengan jiran2 ..bukannya kna pos...aku juai mahai ke????????part ni aku geram. sangat geramm..aku jual sangat murah ok..klo tudung yang sepatutnya diaorang beli kat kedai dengan harga RM40 aku jual paling mahal pon RM25..tu tudung yang paling latest tau. Sebab ape aku juai murah..1. sebab aku x tanggung sewa kedai n 2nd aku juai kat umah je..opkoz off9 custemer aku jiran2..nak murah mcmmana lagi..blouse??murah giler siotttttt..lama2 bankrup la aku klo nak sume murah..abis minyak tol aku ko nk bayar?..hahhhh geram la ni. agak2 le kawan..aku pon tau bezakan cekik darah tu camne.

Then dia dok bercerita la..harta2 yang dia dah kumpul..tp x menyombong pon..ssh senang x penah menyombong. Setengah orang dah senang sombong..aku x terasa sebenarnya coz aku rse aku x pnh menyombong..aku selalu tegur dia. Kadang2 rse malu lak..cam bzbody je aku..bukan pe..kang klo nampak tapi x tegur kang kate aku sombong..kan dah kata..even aku ni kuat menyengih kat spe2 pn.Aku baru je nak try biz kecik2..x kaya pon lagi (hope Allah sentiasa murahkan rezeki). Susah betulla..tapi mse dia cakap tu aku ignore je walaupon dia sengih2 menyindir. Aku x penah kisah pon harta orang..yang paling klako..dia pernah tunjuk kat aku..yg dia simpan dah banyak duit tp x menyombong..adela lam 20k lam akaun dia...ade aku kisah...syukur je..itu rezeki kamu. Pastu mse dia meniaga..ade aku mendengki...siyess siap pi tolong lagi.Lantakla malas aku nak pk melayu cam gini...dia kata aku sombong sbb aku asik dok lam umah je kot..pastu kerap kehulu kehilir tanpa bagi tau dia aku kemana kot...aku kan dah kje skung..walaupon kje sendiri ..itu komitmen aku..opkoz klo dah nama nye kje knala buat betui2..aku anggap ni cabaran untuk aku. Biarla dia nak anggap apapon..yang penting aku x pernah berniat untuk bersikap sombong.

...Ya Allah kau kuatkanlah semangat dan imanku, murahkanlah rezeki yang halal bagi kami dan kau jauhkan lah kami dari fitnah dan hasad dengki manusia..amin

Maaf sume since xde diary..aku rse ni la tempat nak luahkan perasaan aku..

CONTEST SI MANJA KU RIANG

Jom join contest anjuran IBUAQIMI

Syarat2 sgt mudah..
Klo nak tau lebih lanjut sila lawat SINI

 sebelum 12/01/2011

Ini gambar yang di pertaruhkan

Nama:Ammar Mierza Bin Rohaimi
D.O.B: 2/10/2009
Nama ibu: Noor Akma Mohd Razali @ kemma

korang ske x telur pindang???

Salam isnin sume..

Minggu ni mayb akan bz skit coz nak uruskan hal2 berkaitan sekolah ank2..pendaftaran sek.agama utk adam, pembayaran yuran n etc. Plak tu rabu nak pi amik stok...hehe..yang ni part paling best coz last week x pegi amik stock..rindu pon ade. Pas ni dah decide sebulan 2 kali je amik stock berbanding before this amik setiap minggu. Jimat skit duit tol n minyak..walaupon sebenarnya sgt suka pegi..almaklumla soping ..ppuan mna x ske kan??

Semalam pegi kenduri kat umah ...perkahwinan 3 serentak. 3 adik beradik pompuan..so dapatla telur pindang as usual. Ske tak korang ngn telur pindang???aku rse johor je sllu buat telur pindang tuk majlis kawen kot...tempat lain ade tak? Aku x berapa minatla telur pindang ni...kadang2 bau rempah yang kuat, bau cam telur busuk pon ade. Dulu anak2 aku xmo makan sbb diaorang kata busuk. Tapi skung ni dah besar..dah biasa...makan je.

credit mr google...telur pindang

Friday, December 10, 2010

Kenapa ni???

X soookaaaaaaaaaa...x sooookaaaaaaaaaa
Huhu aku xmo la jadi cam skung ni...aku nak aku yang beberapa bulan lepas..
Aku nak aku yang rajin bw n update entry...aku dah cuba tapi knapa la mood x dtg2. Byk cerita yg aku nak sembang2 kat sini N ade yang nak aku share...tp malasnya  melebihi tahap  langit ketujuh...(merapu mood).

 Aku harap mood malas ni cepatla....berambusss...

"Puan malas..boleh tak awak balik umah awak????sy x soookaa awak datang umah saya yer...sebab bila Puan malas datang saya pon jadi malas tahap asbestozzzzzzzzz...."
Sekian mood merapu pada malam ini..adioss...

TANPA TAJUK

x payah letak tajuk bleh???? blom pnh entry aku xde tajuk kan..so hari ni buat entry tanpa tajuk..hehe
Aku tengah migrain ni..huhu sgtla sakit sampai ke rahang...x tau la pesyen apa punya migrain sampai buat aku sentapp..
Klo nak ilang opkos kne amik Panadol n tito...xde mood nak tido:((. Bila pk2 pasai apa aku rase cam serabut sangat..walaupon xde la menda apa sangat yang aku pk..rooopanya baru aku ingat yang bulan dah hampir mengambang...siyessssss ni la masalah aku..sakit kepala yang overdose setiap kali mau mengambangkan diri..haha..ayat orang sawan..lantakla..sje nak lepaskan kat sini..biaq ilang migrain ni.

Dah lama x cite pasal ank2 kan???besala cuti sekolah ni...hari2 aku buat kelas latihan vokal..fening betuila..sat diaorang baik..sat bergaduh..kekadang hal secoet bergaduh punyala teruk...pening kepala. Bila time tusyen(akula cikgunya tu)..hehe ..Ammar plak mengaco..adoiii..klo malam mmg xleh lsg nak mngajar...mmg dia amuk abis-abisan. So malam just ajar kakak n adik mengaji je..tu pon tggu Ammar tido...kdg2 kul 10 mlm baru nak mngaji..hehe:))

AMMAR????nampak je kuruss..lasaknya..masya'Allah. Klo nak pakaikan baju pas mandi..jgnle lepaskan..better terus pegang samapai siap sikat rambut..klo terlepas abisla jenuh nak menangkap...dia lari n buat acah2..adoiii. Plak tu si kecik tu pon dah pandai menjerit skung..klo kakak dia marah..dia pon dah pandai marah balik..lawak. Klo dia nak kan perhatian mse kitaorang tgk tv..abisla tv tu ditekan tekannya..menjerit jerit kakak n abang dia marah..syokla dia..memang buat lagi la jawabnya. Yang palingg comell...bila kita arahkan buat apa2 dia faham n buat...comel sgtt..terutamanya suh amik towel n lap hingus...hihi comel gila..then dia pg amik shoes n pakai..1 tahun 2 bulan dia dah cerdik n sangat la klakar. Tapi still xnak dekat orang yang x biasa dengan dia...nak wat cmne pon xtaula..:D

Okla..dah malas dah nak type..nak join contest/GA tapi mood ke laut...geram jerla tgk contest/ GA yang best2:))

Wednesday, December 8, 2010

Memory 3day 2 nite at Pangkor Island

Salam 1 Malaysia sumeeeeeee

Mood malas ni banyak sangat la kawan2..nak type pon menguap banyak kali ni..hehe ni pon kali ke3 aku wat en3 yang sama..bila dah siap je..xleh nak save..sawan betuila..sekbek malam ni bleh klo x mmg x kuarla post ni..hehe... Just nak share cerita yang dah basi kot..hihi, cuti2 kat Pangkor tu ari. Sume my siblings n their family join accept my bro Malik je..dia de kursus..so x dapatle itut. Walau macammana pon..cuti2 Tioman tetap  paling best sbb tempatnya yang sangattttttttt la cantik..keindahan dia mmg still lagi terjaga. Hope pas ni ade rezeki lagi bercuti ke tempat2 yang indah di bumi Allah ni.. Amin

Cerita bergambar yer:))
Amik pic Memory kat Tioman dulu..
my pewincess n kakak sepupunya Miera

syok my sis n ank sedaro  menanam En Amy yewww:)

air laut yang sangat jernih...siyesss terlalu cantik ..subhanallah

blur..amik kat ank sedaranye FB..

ni dihadapan chalet kitaorang..memang terbaekkkkkk
Cuti2 Pangkor nye pic plak:))

my  big family:)) tu ank ppuan aku...muncit betui perut start cuti sekolah ni yer..
tgh menunggu feri wif my ank sedara
dah sampai
anak beranak pah maliah sdn.bhd..hehe

Sampai sini dulu yea...klo nak beli blouse..tgk kat fb saye yer..haha iklan sat
Assalamualaikum......



Monday, December 6, 2010

Esok tahun baru bagi Umat Islam..jangan lupa doanya...

Masa pantas berlalu...azam tahun lepas masih tertunggak...smoga kita sama2 memperbaiki diri dan memperolehi hidayah Allah sempena tahun baru ini.


Just nak share kan apa yang aku baca kat http://www.jomlayan.com/

MUHARAM adalah bulan pertama dalam tahun Islam (Hijrah). Sebelum Rasulullah berhijrah dari Makkah ke Yathrib, kiraan bulan dibuat mengikut tahun Masihi. Hijrah Rasulullah memberi kesan besar kepada Islam sama ada dari sudut dakwah Rasulullah, ukhuwwah dan syiar Islam itu sendiri.

Pada asasnya, Muharam membawa maksud 'diharamkan' atau 'dipantang', iaitu Allah SWT melarang melakukan peperangan atau pertumpahan darah. Namun demikian larangan ini ditamatkan setelah pembukaan Makkah (Al Baqarah: 91). Sejak pemansuhan itu, umat Islam boleh melaksanakan tugas dan ibadat harian tanpa terikat lagi dengan larangan berkenaan.

Peristiwa-peristiwa penting:

1 Muharam - Khalifah Umar Al-Khattab mula membuat penetapan kiraan bulan dalam Hijrah.
10 Muharam - Dinamakan juga hari 'Asyura'. Pada hari itu banyak terjadi peristiwa penting yang mencerminkan kegemilangan bagi perjuangan yang gigih dan tabah bagi menegakkan keadilah dan kebenaran.

Pada 10 Muharam juga telah berlaku:

Nabi Adam bertaubat kepada Allah.
Nabi Idris diangkat oleh Allah ke langit.
Nabi Nuh diselamatkan Allah keluar dari perahunya sesudah bumi ditenggelamkan selama enam bulan.
Nabi Ibrahim diselamatkan Allah dari pembakaran Raja Namrud.
Allah menurunkan kitab Taurat kepada Nabi Musa.
Nabi Yusuf dibebaskan dari penjara.
Penglihatan Nabi Yaakob yang kabur dipulihkkan Allah.
Nabi Ayub dipulihkan Allah dari penyakit kulit yang dideritainya.
Nabi Yunus selamat keluar dari perut ikan paus setelah berada di dalamnya selama 40 hari 40 malam.
Laut Merah terbelah dua untuk menyelamatkan Nabi Musa dan pengikutnya dari tentera Firaun.
Kesalahan Nabi Daud diampuni Allah.
Nabi Sulaiman dikurniakan Allah kerajaan yang besar.
Hari pertama Allah menciptakan alam.
Hari Pertama Allah menurunkan rahmat.
Hari pertama Allah menurunkan hujan.
Allah menjadikan 'Arasy.
Allah menjadikan Luh Mahfuz.
Allah menjadikan alam.
Allah menjadikan Malaikat Jibril.
Nabi Isa diangkat ke langit.

DOA AKHIR TAHUN HIJRAH

Doa Akhir Tahun dibaca 3 kali pada akhir waktu Asar atau sebelum masuk waktu Maghrib  pada akhir bulan Zulhijjah.

Sesiapa yang membaca doa ini, Syaitan berkata :
"Kesusahan bagiku dan sia-sia lah pekerjaanku menggoda anak Adam pada setahun ini dan Allah binasakan
aku satu saat jua. Dengan sebab membaca doa ini, Allah ampunkan dosanya setahun"  

DOA AWAL TAHUN
Doa Awal Tahun dibaca 3 kali selepas maghrib pada malam satu Muharram.

Sesiapa yang membaca doa ini, Syaitan berkata :
"Telah amanlah anak Adam ini daripada godaan pada tahun ini kerana Allah telah mewakilkan 
dua Malaikat memeliharanya daripada fitnah Syaitan".


Sama2 kita membuat perubahan dan memperbaiki diri..semoga Allah lindungi kita di dunia dan akhirat..amin

aku yang overrr..siap bedebak debuk jantung

kihkihkihkih.........
Gelak dalam iman...ade kew?????haha 
Malam ni boring.. x de buat2 sibuk...so nak tunai janji cerita ceriti disini :))

Tadi sempat berym ngn Ruhul.. Ruhul ni member aku dari matrix sampai masuk UPM n sampai la ni..kami sma2 orang Tepeng.. Sekarang ni Ruhul kat Shubro..aku pon x tau kat mana..1st time dengo nama tempat ni..almaklumla..peta dunia tgk mse sekolah dlu jerk..tu pon sje je tunjuk2 tengok..takut cikgu Geo piappppppp. hahaha.  Shubro ni kat mana ruhul??? mayb dekat dengan Cairo kot..x pon Syam ke...yang aku tau negeri arab daaaaaa. Ruhul kesana coz ikot laki dia blajo ilmu agama..improvekan lagi...bestnyeee..hope kita pon ade rezeki menuntut ilmu x kira la kat mana2 pon..janji yang x sesat sudahh...
pic kat UPM..blurr giless ..but Tq kat kiah..aku amik dr Fb dia..hehe (Ruhul yang terlentok pakai baju biru bunga kuning tu)

Persoalannya ?????wah bukan main lagi puan kema ni...persoalannya npe la waktu aku ym tadi aku leh berdebar debar n over excited..senyum toksah cakapla...punya la meleret...tp x tau la senyum manis ke idak..:P. Macam orang baru nak berkenalan ...ruhul.....excited tak aku???hahaha. 1st yang aku tanya opkos la pukul brapa kat sana...aku ni mmg teringin sgt nak ke obesea..klo setakat pi Indon n Singapore tu x payah nak tanyala pukui bpe kan...Selain dari tu aku ni mmg minat baca blog2 rakyat Mesia yang kat obesea...xpela x dapat pg pon ...dapat dengo story telling pon okla..sedihhh..huhu.

Apa soklan aku kat ruhul????
Aku tau n ruhul pon tau..kitaorang sama2 hantu benda ni..
Aku tanya kat ruhul dia bawak budu dak???sbb aku  dah tau benda yang bakal ruhul teringin mest budu punyaa...
Lawak jawapan ruhul....."laki aku x bagi bawak"..alolo cian ruhul...Pak besaq x bagi bawak sebab dia takut hang asik nak makan nasik ja..hahaha. Xpala balik Mesia 2 bulan lagi..hang beli la sedozen budu ye..makanle sepuas-puasnya. Ruhul gtau kat sna cuaca sejuk gila..n tadi mse YM baru pas maghrib n we all stop smpai situ je sbb ruhul nak masak 4 dinner. Yang pastinya feel lain oo YM tadi..sbb YM ngn ruhul dari obesea....(jakunnya aku..kihkih..nak wat camna orang kampung..hehe)



Friday, December 3, 2010

Hadiah mama zakwan sangat comellllll

Selamat malam sume........

Semalam baru je gtau nad@mama zakwan hadiahnye lom sampai. Hadiah saguhati untuk Saya nak beg itu giveaway. Bukan gelojoh naaaa...tapi takut Nad risau kot2 hadiahnya x sampai. Aku pon risau gak coz x sabo nak tengok hadiah dari Nad....hihi
Apapon aku sukeeeeeeeee sangat dapat hadiah comel n very the ladies nak isi hp ni..mmg ade plan nak beli henpon baru..baru plan jer la..almaklumla x kje..so plan jer la dlu..hehe. Anak dara aku pon jeling2 jer tunggu aku offer ..hehe

 Tq ye Nad  @ Mama Zakwan...moga murah rezeki n hepi selalu..:))

cerita blouse dulu yea...

Minggu ni memang agak bz coz selasa baru balik ke jb dari kampung halaman..best sgt dapat cuti2 ngn my mom sis n bro..mayb next year plan nak ke sabah or negeri pantai timur..

Today besday my mom yang ke 70, smoga mak senantiasa sihat, panjang umor, dijauhkan dari bahaya dan sentiasa dilindungi oleh Allah SWT..mak sayang kat mak tiada gantinya..huhu...ari ni juga Ammar genap 1 tahun 2 bulan..so comei n bijak dia sekarang..geramsss. Sampai je Jb , rabu pegi amik stok blouse...sampai je rumah cbuk mensnap pic blouse n letak kat Fb..alhamdulillah blouse kali ni hot2 sumenya. Semalam rse rindu nak manja2 ngn belog ksayangan guwess ni..tp baru nak taip entry n nak letak pic..x pasal2..dashboard kena sawan..agaknye la kot..byk kali try..akhirnya aku terpaksa tinggalkan dashboard dengan sawannya itu..:P

Tu hari rse2nya janji nak cita sal cuti2 Pangkor kan?..hehe..next entry la yer...nak iklan jap my cun2 blouse kat sini..spe yang berminat leh usha kat my fb yer noorakma81@yahoo.com/ sms 0147745551

SOLD OUT

















Tudung????siyes aku jual off9 jer la..malas gile nak amik pic..x larat nak pakai kat kepala patung tu..lagipon jual off9 lebih cepat...okeyla..sampai sini dulu yea..berminat????leh sms or add kat FB yea..

Lastly ..cuci2 skit mata ngn 3 keping pic di pangkor:))

aku dah grab dlu blouse tu..hehe..En. amy cakap lama2 penuh gobok..alolo...nnt penuh  aiii suh le beli gobok baru..hehe..tengok muka adam yang sunburn:)

my comelsss

my angles..muka xmo bergambo..sje terbalikkan...yeahhh..


Thursday, December 30, 2010

Jumaat malaysia cuti!!!!

Posted by kemma at 12:38 AM 0 comments
Tahniah skuad negara..PM dah bagi cuti untuk semua rakyat Malaysia..
My sis dah nak balik naik flight kul 8am esok..huhu sedeyy..coz seminggu ni mmg enjoy gila wif my sis , BIL n miera...huhu...xde mood..sampai sini dulu yea.. cuti2 jb dari penang tamat untuk tahun ini...tahun depan mai lagi yea...

Saturday, December 25, 2010

Domain Percuma dari KhaiZarien.com

Posted by kemma at 3:00 AM 10 comments

Caranya terlalu mudah. Just ikut Step di bawah.
1. Letakkan tajuk Entry seperti berikut –>> GiveAway Domain by KhaiZarien.com=DONE
2. Letakkan banner di atas di entry anda & link kan semula ke entry ini.=DONE
3. Letakkan gambar anda yang paling SOPAN di entry anda sendiri. –>> bertujuan supaya aku sendiri kenal siapa pembaca yang rajin menjenguk di sini. nati bile jumpe takde la alasan x cam la ape la kan…DONE
4. sila Tag 5 blogger lain=DONE
sopan kerr?hehe

Meh sume join ..sblm 28/12/2010   nak tau lebih lanjut..klik banner yea:)



5 yg di tag:

Friday, December 24, 2010

CROYDON BABY BOY GIVEAWAY

Posted by kemma at 8:48 AM 2 comments
Join giveaway by FIRAHADIFA
meh ramai2 join sebelum 12 Jan 2011
nak join klik sini untuk info

nak tag 2 orang



200 BLOG!!

Posted by kemma at 8:33 AM 1 comments


Caranya mudah ! ...  buat satu entri ;
  1. letak header ben ashaari blog !-DONE
  2. tajuk : 200 blog ! dan linkkan ke entri ini ..-DONE
  3. tu saja ...tinggalkan url di ruang entri ini ..DONE
Kita mula skang sehingga tengahari nanti .. hehehe ... Ada bran ??NAK JOIN KLIK 200 blog!

Monday, December 20, 2010

buat mase ni..tumpang kat sini dulu

Posted by kemma at 3:25 AM 2 comments
Salam isnin untuk sume...jangan monday blues ok..hehe

Xde ape nak share just nak tayang n promote new blouse....hehe. Wat mse ni tumpang sini dlu coz blogshop on construction...nantikan yea!!! klo ada yang berminat leh add sy kat fb noorakma81@yahoo.com/ sms 0147745551


So layan pic okehhh

Free size (RM45 inc poslaju)

Free size (RM45 inc poslaju)

Free size (RM45 inc poslaju)

Free size (RM45 inc poslaju)

M size (bahu 15) RM49 inc pos laju


L size (bahu 16) RM49 inc pos laju
XL size (bahu 17) RM49 inc pos laju  
Insya'Allah dalam masa 2 hari lagi akan ada stock latest..apapon thanks coz sudi menjenguk belog kecik ini. Semoga Allah memberi rahmat ke atas kita semua ..amin:))

Saturday, December 18, 2010

GREEN CONTEST BY GADES CHERMIN

Posted by kemma at 2:39 AM 0 comments

Join contest anjuran Gades Chermin
Due 31/12/2010

KLIK untuk info lanjut


Nama:Ammar Mierza Bin Rohaimi
Umur: 1 tahun 2 bulan
Pic di ambil mse main2 kat playground...suke x hingat c ammar ni..tambah2 baru pandai jalan mase tu:))

Saya tag

GIVEAWAY- SAYA NAK KAIN TU!!!!

Posted by kemma at 2:17 AM 0 comments
Join GA anjuran syeda collection
join before 21 Jan 2011

KLIK untuk info lanjut

KASIH SELAMANYA 1ST GA

Posted by kemma at 2:08 AM 1 comments
join GA anjuran
 due 22/12/2010

klik untuk info lebih lanjut >>>>KLIK

HIJAU CANTIK GIVEAWAY

Posted by kemma at 2:00 AM 1 comments
Join GA anjuran blog Auni's Journal
meh join sebelum 31/12/2010

Nak tau??klik sini

Friday, December 17, 2010

kenapa mesti begini??

Posted by kemma at 11:15 PM 0 comments
Asalnya sebab aku careless..aku tgh construct my new blog..n then tanpa disengaja kan aku telah menukar template DA TRU LUV..adoiiiiiiiiiii
Selepas menukar semula belog ini telah sewel ..huhu entry berulang...nak nangis...sbb semalaman aku telap mengupload hampir 20 template tp still berulang entrynya..huhu..knapa mesti begini my dearie..hukhuk

Monday, December 13, 2010

terguris juga hati ni.

Posted by kemma at 6:12 AM 5 comments
Dok pk banyak kali gak nak buat entry tentang ini atau just ignore my feeling..
But terasa nak share disini..sbb ianya buat aku terguris..hukhuk.

 Untuk pengetahuan pada yang belum tahu , aku ni fully h/wife..jaga ank, selalu gak sembang ngn jiran..tapi klo perlu je la..but aku closed gak le ngn jiran depan umah aku since dia pernah jaga kakak n adik mse umur diaorang 3 n 4 tahun. Klo aku x bz selalu gak le dia datang umah aku sembang or aku pegi umah dia.

Tapi bulan cuti sekolah ni bz skit..coz aku banyak kuar berjalan n dah start buat biz on9. So kitaorang jarangle bersembang cam dlu..kadang2 ade gakle aku tegur klo nampak or sidai kain, but memang aku dah x pegi umah jiran aku tu klo x perlu or xde nak hantar apa2.

Tapi..aku dah start rse lain tengok muka dia since aku mula cuba nasib wat biz..dia cam x suka..kadang2 cakap pon lain macam je..banyak kali aku perasan tapi aku ignore je sbb mayb aku je yang perasan cam tu lagi pon dia dah tua..so kita yang muda ni..ceewahhh...beralah je lah.

Tapi semalam dia datang umah aku..sembang jap, then dia buat2 tnya aku dapat x 3k sebulan untuk simpan dari meniaga..lain sgt nada pertanyaan dia..x tau aku nak jelaskan....haissssssh aku cakap baru lagi...sume yang aku dapat aku rolling beli stock..klo de yang aku simpan pon xle byk sebab aku ni bukannya ade modal banyak opkoz untung yang dapat aku rolling sbb makin lama aku amik semakin banyak..

Pastu dia cakap lagi..suh aku juai murah2 je dengan jiran2 ..bukannya kna pos...aku juai mahai ke????????part ni aku geram. sangat geramm..aku jual sangat murah ok..klo tudung yang sepatutnya diaorang beli kat kedai dengan harga RM40 aku jual paling mahal pon RM25..tu tudung yang paling latest tau. Sebab ape aku juai murah..1. sebab aku x tanggung sewa kedai n 2nd aku juai kat umah je..opkoz off9 custemer aku jiran2..nak murah mcmmana lagi..blouse??murah giler siotttttt..lama2 bankrup la aku klo nak sume murah..abis minyak tol aku ko nk bayar?..hahhhh geram la ni. agak2 le kawan..aku pon tau bezakan cekik darah tu camne.

Then dia dok bercerita la..harta2 yang dia dah kumpul..tp x menyombong pon..ssh senang x penah menyombong. Setengah orang dah senang sombong..aku x terasa sebenarnya coz aku rse aku x pnh menyombong..aku selalu tegur dia. Kadang2 rse malu lak..cam bzbody je aku..bukan pe..kang klo nampak tapi x tegur kang kate aku sombong..kan dah kata..even aku ni kuat menyengih kat spe2 pn.Aku baru je nak try biz kecik2..x kaya pon lagi (hope Allah sentiasa murahkan rezeki). Susah betulla..tapi mse dia cakap tu aku ignore je walaupon dia sengih2 menyindir. Aku x penah kisah pon harta orang..yang paling klako..dia pernah tunjuk kat aku..yg dia simpan dah banyak duit tp x menyombong..adela lam 20k lam akaun dia...ade aku kisah...syukur je..itu rezeki kamu. Pastu mse dia meniaga..ade aku mendengki...siyess siap pi tolong lagi.Lantakla malas aku nak pk melayu cam gini...dia kata aku sombong sbb aku asik dok lam umah je kot..pastu kerap kehulu kehilir tanpa bagi tau dia aku kemana kot...aku kan dah kje skung..walaupon kje sendiri ..itu komitmen aku..opkoz klo dah nama nye kje knala buat betui2..aku anggap ni cabaran untuk aku. Biarla dia nak anggap apapon..yang penting aku x pernah berniat untuk bersikap sombong.

...Ya Allah kau kuatkanlah semangat dan imanku, murahkanlah rezeki yang halal bagi kami dan kau jauhkan lah kami dari fitnah dan hasad dengki manusia..amin

Maaf sume since xde diary..aku rse ni la tempat nak luahkan perasaan aku..

CONTEST SI MANJA KU RIANG

Posted by kemma at 5:05 AM 1 comments
Jom join contest anjuran IBUAQIMI

Syarat2 sgt mudah..
Klo nak tau lebih lanjut sila lawat SINI

 sebelum 12/01/2011

Ini gambar yang di pertaruhkan

Nama:Ammar Mierza Bin Rohaimi
D.O.B: 2/10/2009
Nama ibu: Noor Akma Mohd Razali @ kemma

korang ske x telur pindang???

Posted by kemma at 4:42 AM 2 comments
Salam isnin sume..

Minggu ni mayb akan bz skit coz nak uruskan hal2 berkaitan sekolah ank2..pendaftaran sek.agama utk adam, pembayaran yuran n etc. Plak tu rabu nak pi amik stok...hehe..yang ni part paling best coz last week x pegi amik stock..rindu pon ade. Pas ni dah decide sebulan 2 kali je amik stock berbanding before this amik setiap minggu. Jimat skit duit tol n minyak..walaupon sebenarnya sgt suka pegi..almaklumla soping ..ppuan mna x ske kan??

Semalam pegi kenduri kat umah ...perkahwinan 3 serentak. 3 adik beradik pompuan..so dapatla telur pindang as usual. Ske tak korang ngn telur pindang???aku rse johor je sllu buat telur pindang tuk majlis kawen kot...tempat lain ade tak? Aku x berapa minatla telur pindang ni...kadang2 bau rempah yang kuat, bau cam telur busuk pon ade. Dulu anak2 aku xmo makan sbb diaorang kata busuk. Tapi skung ni dah besar..dah biasa...makan je.

credit mr google...telur pindang

Friday, December 10, 2010

Kenapa ni???

Posted by kemma at 11:09 PM 3 comments
X soookaaaaaaaaaa...x sooookaaaaaaaaaa
Huhu aku xmo la jadi cam skung ni...aku nak aku yang beberapa bulan lepas..
Aku nak aku yang rajin bw n update entry...aku dah cuba tapi knapa la mood x dtg2. Byk cerita yg aku nak sembang2 kat sini N ade yang nak aku share...tp malasnya  melebihi tahap  langit ketujuh...(merapu mood).

 Aku harap mood malas ni cepatla....berambusss...

"Puan malas..boleh tak awak balik umah awak????sy x soookaa awak datang umah saya yer...sebab bila Puan malas datang saya pon jadi malas tahap asbestozzzzzzzzz...."
Sekian mood merapu pada malam ini..adioss...

TANPA TAJUK

Posted by kemma at 2:49 AM 1 comments
x payah letak tajuk bleh???? blom pnh entry aku xde tajuk kan..so hari ni buat entry tanpa tajuk..hehe
Aku tengah migrain ni..huhu sgtla sakit sampai ke rahang...x tau la pesyen apa punya migrain sampai buat aku sentapp..
Klo nak ilang opkos kne amik Panadol n tito...xde mood nak tido:((. Bila pk2 pasai apa aku rase cam serabut sangat..walaupon xde la menda apa sangat yang aku pk..rooopanya baru aku ingat yang bulan dah hampir mengambang...siyessssss ni la masalah aku..sakit kepala yang overdose setiap kali mau mengambangkan diri..haha..ayat orang sawan..lantakla..sje nak lepaskan kat sini..biaq ilang migrain ni.

Dah lama x cite pasal ank2 kan???besala cuti sekolah ni...hari2 aku buat kelas latihan vokal..fening betuila..sat diaorang baik..sat bergaduh..kekadang hal secoet bergaduh punyala teruk...pening kepala. Bila time tusyen(akula cikgunya tu)..hehe ..Ammar plak mengaco..adoiii..klo malam mmg xleh lsg nak mngajar...mmg dia amuk abis-abisan. So malam just ajar kakak n adik mengaji je..tu pon tggu Ammar tido...kdg2 kul 10 mlm baru nak mngaji..hehe:))

AMMAR????nampak je kuruss..lasaknya..masya'Allah. Klo nak pakaikan baju pas mandi..jgnle lepaskan..better terus pegang samapai siap sikat rambut..klo terlepas abisla jenuh nak menangkap...dia lari n buat acah2..adoiii. Plak tu si kecik tu pon dah pandai menjerit skung..klo kakak dia marah..dia pon dah pandai marah balik..lawak. Klo dia nak kan perhatian mse kitaorang tgk tv..abisla tv tu ditekan tekannya..menjerit jerit kakak n abang dia marah..syokla dia..memang buat lagi la jawabnya. Yang palingg comell...bila kita arahkan buat apa2 dia faham n buat...comel sgtt..terutamanya suh amik towel n lap hingus...hihi comel gila..then dia pg amik shoes n pakai..1 tahun 2 bulan dia dah cerdik n sangat la klakar. Tapi still xnak dekat orang yang x biasa dengan dia...nak wat cmne pon xtaula..:D

Okla..dah malas dah nak type..nak join contest/GA tapi mood ke laut...geram jerla tgk contest/ GA yang best2:))

Wednesday, December 8, 2010

Memory 3day 2 nite at Pangkor Island

Posted by kemma at 11:55 PM 2 comments
Salam 1 Malaysia sumeeeeeee

Mood malas ni banyak sangat la kawan2..nak type pon menguap banyak kali ni..hehe ni pon kali ke3 aku wat en3 yang sama..bila dah siap je..xleh nak save..sawan betuila..sekbek malam ni bleh klo x mmg x kuarla post ni..hehe... Just nak share cerita yang dah basi kot..hihi, cuti2 kat Pangkor tu ari. Sume my siblings n their family join accept my bro Malik je..dia de kursus..so x dapatle itut. Walau macammana pon..cuti2 Tioman tetap  paling best sbb tempatnya yang sangattttttttt la cantik..keindahan dia mmg still lagi terjaga. Hope pas ni ade rezeki lagi bercuti ke tempat2 yang indah di bumi Allah ni.. Amin

Cerita bergambar yer:))
Amik pic Memory kat Tioman dulu..
my pewincess n kakak sepupunya Miera

syok my sis n ank sedaro  menanam En Amy yewww:)

air laut yang sangat jernih...siyesss terlalu cantik ..subhanallah

blur..amik kat ank sedaranye FB..

ni dihadapan chalet kitaorang..memang terbaekkkkkk
Cuti2 Pangkor nye pic plak:))

my  big family:)) tu ank ppuan aku...muncit betui perut start cuti sekolah ni yer..
tgh menunggu feri wif my ank sedara
dah sampai
anak beranak pah maliah sdn.bhd..hehe

Sampai sini dulu yea...klo nak beli blouse..tgk kat fb saye yer..haha iklan sat
Assalamualaikum......



Monday, December 6, 2010

Esok tahun baru bagi Umat Islam..jangan lupa doanya...

Posted by kemma at 12:41 PM 4 comments
Masa pantas berlalu...azam tahun lepas masih tertunggak...smoga kita sama2 memperbaiki diri dan memperolehi hidayah Allah sempena tahun baru ini.


Just nak share kan apa yang aku baca kat http://www.jomlayan.com/

MUHARAM adalah bulan pertama dalam tahun Islam (Hijrah). Sebelum Rasulullah berhijrah dari Makkah ke Yathrib, kiraan bulan dibuat mengikut tahun Masihi. Hijrah Rasulullah memberi kesan besar kepada Islam sama ada dari sudut dakwah Rasulullah, ukhuwwah dan syiar Islam itu sendiri.

Pada asasnya, Muharam membawa maksud 'diharamkan' atau 'dipantang', iaitu Allah SWT melarang melakukan peperangan atau pertumpahan darah. Namun demikian larangan ini ditamatkan setelah pembukaan Makkah (Al Baqarah: 91). Sejak pemansuhan itu, umat Islam boleh melaksanakan tugas dan ibadat harian tanpa terikat lagi dengan larangan berkenaan.

Peristiwa-peristiwa penting:

1 Muharam - Khalifah Umar Al-Khattab mula membuat penetapan kiraan bulan dalam Hijrah.
10 Muharam - Dinamakan juga hari 'Asyura'. Pada hari itu banyak terjadi peristiwa penting yang mencerminkan kegemilangan bagi perjuangan yang gigih dan tabah bagi menegakkan keadilah dan kebenaran.

Pada 10 Muharam juga telah berlaku:

Nabi Adam bertaubat kepada Allah.
Nabi Idris diangkat oleh Allah ke langit.
Nabi Nuh diselamatkan Allah keluar dari perahunya sesudah bumi ditenggelamkan selama enam bulan.
Nabi Ibrahim diselamatkan Allah dari pembakaran Raja Namrud.
Allah menurunkan kitab Taurat kepada Nabi Musa.
Nabi Yusuf dibebaskan dari penjara.
Penglihatan Nabi Yaakob yang kabur dipulihkkan Allah.
Nabi Ayub dipulihkan Allah dari penyakit kulit yang dideritainya.
Nabi Yunus selamat keluar dari perut ikan paus setelah berada di dalamnya selama 40 hari 40 malam.
Laut Merah terbelah dua untuk menyelamatkan Nabi Musa dan pengikutnya dari tentera Firaun.
Kesalahan Nabi Daud diampuni Allah.
Nabi Sulaiman dikurniakan Allah kerajaan yang besar.
Hari pertama Allah menciptakan alam.
Hari Pertama Allah menurunkan rahmat.
Hari pertama Allah menurunkan hujan.
Allah menjadikan 'Arasy.
Allah menjadikan Luh Mahfuz.
Allah menjadikan alam.
Allah menjadikan Malaikat Jibril.
Nabi Isa diangkat ke langit.

DOA AKHIR TAHUN HIJRAH

Doa Akhir Tahun dibaca 3 kali pada akhir waktu Asar atau sebelum masuk waktu Maghrib  pada akhir bulan Zulhijjah.

Sesiapa yang membaca doa ini, Syaitan berkata :
"Kesusahan bagiku dan sia-sia lah pekerjaanku menggoda anak Adam pada setahun ini dan Allah binasakan
aku satu saat jua. Dengan sebab membaca doa ini, Allah ampunkan dosanya setahun"  

DOA AWAL TAHUN
Doa Awal Tahun dibaca 3 kali selepas maghrib pada malam satu Muharram.

Sesiapa yang membaca doa ini, Syaitan berkata :
"Telah amanlah anak Adam ini daripada godaan pada tahun ini kerana Allah telah mewakilkan 
dua Malaikat memeliharanya daripada fitnah Syaitan".


Sama2 kita membuat perubahan dan memperbaiki diri..semoga Allah lindungi kita di dunia dan akhirat..amin

aku yang overrr..siap bedebak debuk jantung

Posted by kemma at 1:17 AM 1 comments
kihkihkihkih.........
Gelak dalam iman...ade kew?????haha 
Malam ni boring.. x de buat2 sibuk...so nak tunai janji cerita ceriti disini :))

Tadi sempat berym ngn Ruhul.. Ruhul ni member aku dari matrix sampai masuk UPM n sampai la ni..kami sma2 orang Tepeng.. Sekarang ni Ruhul kat Shubro..aku pon x tau kat mana..1st time dengo nama tempat ni..almaklumla..peta dunia tgk mse sekolah dlu jerk..tu pon sje je tunjuk2 tengok..takut cikgu Geo piappppppp. hahaha.  Shubro ni kat mana ruhul??? mayb dekat dengan Cairo kot..x pon Syam ke...yang aku tau negeri arab daaaaaa. Ruhul kesana coz ikot laki dia blajo ilmu agama..improvekan lagi...bestnyeee..hope kita pon ade rezeki menuntut ilmu x kira la kat mana2 pon..janji yang x sesat sudahh...
pic kat UPM..blurr giless ..but Tq kat kiah..aku amik dr Fb dia..hehe (Ruhul yang terlentok pakai baju biru bunga kuning tu)

Persoalannya ?????wah bukan main lagi puan kema ni...persoalannya npe la waktu aku ym tadi aku leh berdebar debar n over excited..senyum toksah cakapla...punya la meleret...tp x tau la senyum manis ke idak..:P. Macam orang baru nak berkenalan ...ruhul.....excited tak aku???hahaha. 1st yang aku tanya opkos la pukul brapa kat sana...aku ni mmg teringin sgt nak ke obesea..klo setakat pi Indon n Singapore tu x payah nak tanyala pukui bpe kan...Selain dari tu aku ni mmg minat baca blog2 rakyat Mesia yang kat obesea...xpela x dapat pg pon ...dapat dengo story telling pon okla..sedihhh..huhu.

Apa soklan aku kat ruhul????
Aku tau n ruhul pon tau..kitaorang sama2 hantu benda ni..
Aku tanya kat ruhul dia bawak budu dak???sbb aku  dah tau benda yang bakal ruhul teringin mest budu punyaa...
Lawak jawapan ruhul....."laki aku x bagi bawak"..alolo cian ruhul...Pak besaq x bagi bawak sebab dia takut hang asik nak makan nasik ja..hahaha. Xpala balik Mesia 2 bulan lagi..hang beli la sedozen budu ye..makanle sepuas-puasnya. Ruhul gtau kat sna cuaca sejuk gila..n tadi mse YM baru pas maghrib n we all stop smpai situ je sbb ruhul nak masak 4 dinner. Yang pastinya feel lain oo YM tadi..sbb YM ngn ruhul dari obesea....(jakunnya aku..kihkih..nak wat camna orang kampung..hehe)



Friday, December 3, 2010

Hadiah mama zakwan sangat comellllll

Posted by kemma at 10:42 PM 0 comments
Selamat malam sume........

Semalam baru je gtau nad@mama zakwan hadiahnye lom sampai. Hadiah saguhati untuk Saya nak beg itu giveaway. Bukan gelojoh naaaa...tapi takut Nad risau kot2 hadiahnya x sampai. Aku pon risau gak coz x sabo nak tengok hadiah dari Nad....hihi
Apapon aku sukeeeeeeeee sangat dapat hadiah comel n very the ladies nak isi hp ni..mmg ade plan nak beli henpon baru..baru plan jer la..almaklumla x kje..so plan jer la dlu..hehe. Anak dara aku pon jeling2 jer tunggu aku offer ..hehe

 Tq ye Nad  @ Mama Zakwan...moga murah rezeki n hepi selalu..:))

cerita blouse dulu yea...

Posted by kemma at 12:29 AM 0 comments
Minggu ni memang agak bz coz selasa baru balik ke jb dari kampung halaman..best sgt dapat cuti2 ngn my mom sis n bro..mayb next year plan nak ke sabah or negeri pantai timur..

Today besday my mom yang ke 70, smoga mak senantiasa sihat, panjang umor, dijauhkan dari bahaya dan sentiasa dilindungi oleh Allah SWT..mak sayang kat mak tiada gantinya..huhu...ari ni juga Ammar genap 1 tahun 2 bulan..so comei n bijak dia sekarang..geramsss. Sampai je Jb , rabu pegi amik stok blouse...sampai je rumah cbuk mensnap pic blouse n letak kat Fb..alhamdulillah blouse kali ni hot2 sumenya. Semalam rse rindu nak manja2 ngn belog ksayangan guwess ni..tp baru nak taip entry n nak letak pic..x pasal2..dashboard kena sawan..agaknye la kot..byk kali try..akhirnya aku terpaksa tinggalkan dashboard dengan sawannya itu..:P

Tu hari rse2nya janji nak cita sal cuti2 Pangkor kan?..hehe..next entry la yer...nak iklan jap my cun2 blouse kat sini..spe yang berminat leh usha kat my fb yer noorakma81@yahoo.com/ sms 0147745551

SOLD OUT

















Tudung????siyes aku jual off9 jer la..malas gile nak amik pic..x larat nak pakai kat kepala patung tu..lagipon jual off9 lebih cepat...okeyla..sampai sini dulu yea..berminat????leh sms or add kat FB yea..

Lastly ..cuci2 skit mata ngn 3 keping pic di pangkor:))

aku dah grab dlu blouse tu..hehe..En. amy cakap lama2 penuh gobok..alolo...nnt penuh  aiii suh le beli gobok baru..hehe..tengok muka adam yang sunburn:)

my comelsss

my angles..muka xmo bergambo..sje terbalikkan...yeahhh..


 

©2009 da tru luv | by TNB