Rezeki blogging..tq 4 klik

Wednesday, June 30, 2010

kambing !!!!!!kambing pon kambingla...





Selalu bila aku n en amy bawa ank2 kuar makan kitaorang akan tanya adik n kakak nak makan ape n makan kat mna..mak aiiii..request segala bagai..McD, KFC, Pizza Hut..chicken rice shop n selalunya c adam akan request nak makan MEE REBUS GEAR BOX..ekceli lma dah x pg makan kat ZZ Restoran ni.aku pnh bawak k.long,abg long sefamily n k.lah pi makan kat ctu pekena mee rebus gear box..mmg meletop depa kata..c adam toksah kata apala..ganas gila dok sedut tulang tu guna straw.yang paling kelako mse aku bawa kakak2 aku pi makan kitaorang dok kecoh tulang tu tulang apa???kecik comeiii..laki aku cakap kambing tp aku x caya..dok cakap lembu..aku inform kat kak2 aku ni tulang lembu..wah sedap je pelahap..sedapp wooo...lembut gila daging kat tulang2 tu..(humm meleleh liuq aku) n then kenyataan paling klako kuar dr mulut k.lah.."kecik ni sbb lembu OKU kot"..hahaha sume orang gelak..tp dalam dok bincang2 tu abis licin sume.bila nak pi bayar aku pon tnya cashier tu "dik mee rebus tu pakai tulang apa?".."kambing kak"..la ye ke..dia inform klo nak lembu kna gtau mse order."xpela dik kambing pon kambingla.."aku x kesah bedal jer...trus on the way balik ke umah BIL singgah minimart pi bl Panadol..hahaha takot sakit kepala kerana makan kambing.ehhh..td rse mcm nak cite pasai lain..hahaha.Dulu aku pon selalu elakkan makan kambing sbb takut sakit kepala...tp skunk ni bila makan kambing x plak sakit kepala..so kesimpulannya mayb mindset kot bila makan kambing sakit kepala..Pada aku daging kambing memang sedap lembut, halus n manis.Ni ade skit pic adam sedut tulang..maafle diatas keganasan pic ni..da sengaja buat camtu sbb abah dia amik gambar


mama:kena jaga pemakanan supaya blood pressure x naik...bukan sbb kambing ok..BP juga bleh naik ketika menjadi TARZAN ..hihi

yang terbaekkk dlm hidupku























Diam x diam dah ank 3 ekk rupanya ...mne de diam..aktif la tu..hikhik.let me introduce my kids.Nureen Aishah 7 years, we all panggil dia kakak.dlu2 my sis in law suggest suh panggil k.long ishhh..xmo arr bukan pe pada aku panggil kak long suitable tok couple yg plan nak ank rmai thats y terciptanya gelaran k.long,k.ngah,kcik..n bla bla.
Hero aku lahir taun 2004 c Adam Razmin 6 years, juga berkongsi sme bulan kelahiran ngn aku n kakaknye. ekceli after dapat adam aku dah decide nak panggil adik n wat keputusan cukupla 2 jerk.penattt nye mse tu melayan kerenah ank2 yg setaoun 1 ..tau xpe..hehe n aku telah serik buat kali keduanya tok berbaby lagi..serik konon(senyum kambing skit) mse tu kejahilan aku ttg breastfeeding x berkurang..mse tu pada aku bg susu formula yg mahal jauh lebih baik n aku x pnh pk kan pon untuk breastfeed my baby dr c kakak smpi le c adik.Adam breastfeed mse lam pantang jew..pastu aku dah malas nak breastfeed..ohhh x baeeknye aku.c kakak breastfeed smpai 2 bulan jew..tp aku bleh tidak menyalahkan diriku hehehe..kerana mse tu aku still study n aku tpaksa tinggalkn c kakak dikampung..long distance yang telah menjadikn sebab knapa aku x breastfeed ..konon ..tp ttp x terdetik rse bersalah knapa aku x breastfeed ank2 ku..sob2.sebak plak.
ekceli slps 5 tahun aku rindu sgt nak ade baby..tambah plak mse tu aku pegi ziarah jiran aku yg baru bersalin.kecur2 liur aku tgk baby tu..hahaha..bukan makan jeruk or mangga muda je kecur tau..leh katakan 2/3 hr sekali sure aku pi tgk baby tu.n aku pon cakap kat en amy yang aku teringin nak ade baby lagi..hahaha dlu serik bukan main lagi ekk..hahaha..org pompuan mmg camtu kan..hihi.sicomel yang hadir dalam family telah membuatkan aku rse takjub, best,teruja,tacing n tersangat bahagia tentang brestfeeding.Ammar Mierza 8 month, dialah yang mengubah dan membuka lembaran baru aku sebagai mama.Memang 7 tahun dlu pon aku dah bergelar mama tp aku xpenah merasa dalamnye perasaan apabila menyusukan ank sendiri.sejak ammar lahir , aku mmg interested gila nak cr ilmu pasai breastfeeding...nah..hasilnya aku still menyusukan ammar sampai skrg.tahniah buat aku.<>---<>



mama:x penah berkurang pon rse sayang dan ianya sama rata even mama x susukan kakak n adik.kasih sayang mama tetap sama even baby sentiasa dikepit oleh mama kehulu kehilir.

Monday, June 28, 2010

knapa baru hari ni rse teruja utk berblogging????

xtau nape ari ni sgt2 teruja nak wat blog wpon senagnye dah ramai giler orang dah ade blog...akula yg paling lambat ade blog agaknye tp bila dah wat blog ni baru aku sedar yang aku ni x kreatif n x expert mengarang..hehe.tp still x puas hati gak sbb dolu2 aku minat gile tulis esei,n penah terpk waktu form 3 kot nak buat novel..hahahah..biasela umo camtu mmg imagination membuak-buak.hurmmm..xde idea..otak blank trus hukhukhuk..xpela nnt aku rajin skit aku update yer..aku berblogging sbb aku tension ngn kje aku..huhuhu..tu la sbnarnye knapa aku create blog ari ni....nangesss ni..sobsob.

Wednesday, June 30, 2010

kambing !!!!!!kambing pon kambingla...

Posted by kemma at 4:07 PM 0 comments




Selalu bila aku n en amy bawa ank2 kuar makan kitaorang akan tanya adik n kakak nak makan ape n makan kat mna..mak aiiii..request segala bagai..McD, KFC, Pizza Hut..chicken rice shop n selalunya c adam akan request nak makan MEE REBUS GEAR BOX..ekceli lma dah x pg makan kat ZZ Restoran ni.aku pnh bawak k.long,abg long sefamily n k.lah pi makan kat ctu pekena mee rebus gear box..mmg meletop depa kata..c adam toksah kata apala..ganas gila dok sedut tulang tu guna straw.yang paling kelako mse aku bawa kakak2 aku pi makan kitaorang dok kecoh tulang tu tulang apa???kecik comeiii..laki aku cakap kambing tp aku x caya..dok cakap lembu..aku inform kat kak2 aku ni tulang lembu..wah sedap je pelahap..sedapp wooo...lembut gila daging kat tulang2 tu..(humm meleleh liuq aku) n then kenyataan paling klako kuar dr mulut k.lah.."kecik ni sbb lembu OKU kot"..hahaha sume orang gelak..tp dalam dok bincang2 tu abis licin sume.bila nak pi bayar aku pon tnya cashier tu "dik mee rebus tu pakai tulang apa?".."kambing kak"..la ye ke..dia inform klo nak lembu kna gtau mse order."xpela dik kambing pon kambingla.."aku x kesah bedal jer...trus on the way balik ke umah BIL singgah minimart pi bl Panadol..hahaha takot sakit kepala kerana makan kambing.ehhh..td rse mcm nak cite pasai lain..hahaha.Dulu aku pon selalu elakkan makan kambing sbb takut sakit kepala...tp skunk ni bila makan kambing x plak sakit kepala..so kesimpulannya mayb mindset kot bila makan kambing sakit kepala..Pada aku daging kambing memang sedap lembut, halus n manis.Ni ade skit pic adam sedut tulang..maafle diatas keganasan pic ni..da sengaja buat camtu sbb abah dia amik gambar


mama:kena jaga pemakanan supaya blood pressure x naik...bukan sbb kambing ok..BP juga bleh naik ketika menjadi TARZAN ..hihi

yang terbaekkk dlm hidupku

Posted by kemma at 12:14 AM 0 comments






















Diam x diam dah ank 3 ekk rupanya ...mne de diam..aktif la tu..hikhik.let me introduce my kids.Nureen Aishah 7 years, we all panggil dia kakak.dlu2 my sis in law suggest suh panggil k.long ishhh..xmo arr bukan pe pada aku panggil kak long suitable tok couple yg plan nak ank rmai thats y terciptanya gelaran k.long,k.ngah,kcik..n bla bla.
Hero aku lahir taun 2004 c Adam Razmin 6 years, juga berkongsi sme bulan kelahiran ngn aku n kakaknye. ekceli after dapat adam aku dah decide nak panggil adik n wat keputusan cukupla 2 jerk.penattt nye mse tu melayan kerenah ank2 yg setaoun 1 ..tau xpe..hehe n aku telah serik buat kali keduanya tok berbaby lagi..serik konon(senyum kambing skit) mse tu kejahilan aku ttg breastfeeding x berkurang..mse tu pada aku bg susu formula yg mahal jauh lebih baik n aku x pnh pk kan pon untuk breastfeed my baby dr c kakak smpi le c adik.Adam breastfeed mse lam pantang jew..pastu aku dah malas nak breastfeed..ohhh x baeeknye aku.c kakak breastfeed smpai 2 bulan jew..tp aku bleh tidak menyalahkan diriku hehehe..kerana mse tu aku still study n aku tpaksa tinggalkn c kakak dikampung..long distance yang telah menjadikn sebab knapa aku x breastfeed ..konon ..tp ttp x terdetik rse bersalah knapa aku x breastfeed ank2 ku..sob2.sebak plak.
ekceli slps 5 tahun aku rindu sgt nak ade baby..tambah plak mse tu aku pegi ziarah jiran aku yg baru bersalin.kecur2 liur aku tgk baby tu..hahaha..bukan makan jeruk or mangga muda je kecur tau..leh katakan 2/3 hr sekali sure aku pi tgk baby tu.n aku pon cakap kat en amy yang aku teringin nak ade baby lagi..hahaha dlu serik bukan main lagi ekk..hahaha..org pompuan mmg camtu kan..hihi.sicomel yang hadir dalam family telah membuatkan aku rse takjub, best,teruja,tacing n tersangat bahagia tentang brestfeeding.Ammar Mierza 8 month, dialah yang mengubah dan membuka lembaran baru aku sebagai mama.Memang 7 tahun dlu pon aku dah bergelar mama tp aku xpenah merasa dalamnye perasaan apabila menyusukan ank sendiri.sejak ammar lahir , aku mmg interested gila nak cr ilmu pasai breastfeeding...nah..hasilnya aku still menyusukan ammar sampai skrg.tahniah buat aku.<>---<>



mama:x penah berkurang pon rse sayang dan ianya sama rata even mama x susukan kakak n adik.kasih sayang mama tetap sama even baby sentiasa dikepit oleh mama kehulu kehilir.

Monday, June 28, 2010

knapa baru hari ni rse teruja utk berblogging????

Posted by kemma at 11:54 PM 0 comments
xtau nape ari ni sgt2 teruja nak wat blog wpon senagnye dah ramai giler orang dah ade blog...akula yg paling lambat ade blog agaknye tp bila dah wat blog ni baru aku sedar yang aku ni x kreatif n x expert mengarang..hehe.tp still x puas hati gak sbb dolu2 aku minat gile tulis esei,n penah terpk waktu form 3 kot nak buat novel..hahahah..biasela umo camtu mmg imagination membuak-buak.hurmmm..xde idea..otak blank trus hukhukhuk..xpela nnt aku rajin skit aku update yer..aku berblogging sbb aku tension ngn kje aku..huhuhu..tu la sbnarnye knapa aku create blog ari ni....nangesss ni..sobsob.
 

©2009 da tru luv | by TNB